• BIST 9079.97
  • Altın 2302.652
  • Dolar 32.3066
  • Euro 35.0883
  • Kayseri 21 °C
  • Ankara 22 °C
  • İstanbul 19 °C

BAŞKAN ÖZHASEKİ VE PALANCIOĞLU KEPEZ'DE İFTAR YAPTI

BAŞKAN ÖZHASEKİ VE PALANCIOĞLU KEPEZ'DE İFTAR YAPTI
Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Özhaseki ve Talas Belediye Başkanı Mustafa Palancıoğlu, Kepez'de mahalleliyle iftar yaptı.

Mahalle meydanında yüzlerce kişinin katıldığı iftarda konuşan Başkan Özhaseki, "Nerde neye ihtiyaç var hepsini biliyoruz. Kimsenin endişesi olmasın ne gerekiyorsa yapacağız" dedi. 
Başkan Özhaseki ve Başkan Palancıoğlu mahalleli tarafından sevgi gösterileriyle karşılandı. Başkan Mustafa Palancıoğlu, Kepez'in sorunlarını tespit edip çalışmalara başladıklarını belirterek, "Futbol sahası için yer tespiti yaptıktan sonra Büyükşehir Belediyemizle yapımına başlayacağız. Elektrik ve su ile ilgili sıkıntıların çoğu bayramdan önce çözülecek. Kepez'de de yoğun yapılaşma var. Kaçak yapının önüne geçip sağlıklı yapılaşma için ilçe genelinde imar çalışması yapıyoruz. 1-1,5 yıl gibi tamamlanmasını bekliyoruz. İyi niyetle çalışıyoruz" dedi.
Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Özhaseki ise, konuşmasına İsrail'in Filistin'e yönelik saldırılarına değinerek başladı. İsrail'in masum Müslümanları katlettiğini ifade eden Başkan Özhaseki, "Maalesef yaşanan acılar nedeniyle ne iftarımızı ne de sahurumuzu yapabiliyoruz. Belki daha acısı bütün dünyanın bu soykırımı seyretmesi. Suriye'de de aynı zulüm devam ediyor. Düşünün Suriye nere Kayseri nere, ama insanlar oradan kalkıp şehrimize geliyor. İslam coğrafyasında maalesef zulüm var. Çok şükür ülkemizde birlik ve beraberlik var" diye konuştu.
Başkan Özhaseki, Kepez'e futbol sahası yapımı için çalıştıklarını anlatırken, "Yer tespitinin ardından çalışmalar başlayarak yılsonuna kadar tamamlayacağız. Mahallelerimizin bütün ihtiyaçları için bizler varız. Ne gerekiyorsa yapacağız" ifadesini kullandı.
Ramazan şerbeti ikramının yapıldığı Kepez'deki iftarın ardından Başkan Özhaseki ve Başkan Palancıoğlu, Başakpınar Mahallesine geçerek vatandaşlarla sohbet etti. Çayların da yudumlandığı sohbette Başkan Palancıoğlu, "Malatya yolu kısmına lise yapımı için gayretimiz sürüyor. Alt yapıyla ilgili büyük işler yapıldı, ulaşımla ilgili Büyükşehir Belediyesi yeni otobüsler alacak. Futbol sahasını da Büyükşehir Belediyesi ile yapıyoruz. İhtiyaç ne ise yapmaya çalışacağız" şeklinde konuştu.
Başkan Özhaseki de 16 ilçeye hizmet vermeye başladıklarını kaydederek şöyle konuştu: "Nerde neye ihtiyaç var biliyoruz. Büyük bütçeli işler kolay olmuyor ama hiç kimsenin endişesi olmasın ne gerekirse yapıyoruz. Başakpınar girişindeki asfaltımız sürecek, lisenin inşaatına inşallah başlayacağız. Gençlerimiz için mükemmel bir spor tesisi yapılıyor, bu yıl içinde biter. Birkaç yıl önceki söylenen arıtma tesisi, kanal gibi sorunlar çözüldü. Daha yaşanabilir Başakpınar için gayret ediyoruz, kimse endişe etmesin"
Dünyadaki İslam alimlerinin ümitlerinin Türkiye olduğunu aktaran Başkan Özhaseki şunları söyledi: "Bir tek ümidimiz sizsiniz, ne olur güçlü olun diye bize çağrıda bulunuyorlar. Bizim de etrafımızdaki gibi kendi içimizde ateş hattına düştüğümüzde kendilerine kimsenin bakamayacağını söylüyorlar. Yani etrafımızdaki coğrafyada insanlar bizden ümitli, bunun için çalışıyoruz. Onlar Çanakkale'de Filistin'den gelip bizim için çarpıştı, Pakistan'dan Hindistan'dan bize yardım için geldi. İnşallah biz ne kadar birlik ve beraberlik içinde güçlü olursak etrafımızdaki ülkeler de barış içinde olur. Biz ABD gibi güçlü olursak ne Suriye'deki ne de Filistin gibi İslam coğrafyasındaki yangınlar olur. Bu yüzden sorunlarımızı kendi içimizde birlik ve beraberlik içinde çözmeliyiz. Partiler, seçimler hepsi gelip geçici, önemli olan birlik içinde çok çalışmamız. Böylelikle ülkemiz ayağa kalkınca etrafını da ışık saçacaktır. Zulüm altındaki bütün kardeşlerimiz için dua edelim."

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2010 Kayseri News | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0352 231 31 39