• BIST 9131.16
  • Altın 2324.75
  • Dolar 32.3712
  • Euro 34.9966
  • Kayseri 15 °C
  • Ankara 21 °C
  • İstanbul 21 °C

BAŞKAN ÖZHASEKİ'DEN ÇILGIN PROJE ŞEHRİN ORTASINA GÖLET GELECEK

BAŞKAN ÖZHASEKİ'DEN ÇILGIN PROJE ŞEHRİN ORTASINA  GÖLET GELECEK
Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Özhaseki, Kayseri’yi Türkiye’nin Venedik’i yapacak projeyi Cumhurbaşkanı Abdullah Gül’ün ziyaretinde açıkladı.
Cumhurbaşkanı Abdullah Gül’ün ziyaretinde Kayseri Büyükşehir Belediyesi tarafından gerçekleştirilen projelerle ilgili olarak brifing veren Başkan Özhaseki, Kültür Yolu, Kaleiçi Kültür Merkezi, Selçuklu Müzesi, Milli Mücadele Müzesi, cephe düzenlemeleri, Harikalar Diyarı, Erciyes Kış Turizm Merkezi, Yeni Hal Kompleksi, Şeker Gölü, Derevenk Vadisi, Cumhuriyet Meydanı’nda yapılan çalışmaları anlattı. Başkan Özhaseki finali, Eski Sanayi Bölgesi Dönüşüm Projesi ile yaptı.


Özhaseki, “Eskimiş veya atıl durumdaki kent dokularını yenilemek ve günümüz ihtiyaçlarına cevap verecek dönüşüm projelerini hazırlıyoruz. Kayseri’de ABD’de bulunan Central Park gibi büyük bir park yapacağız ve Kızılırmak şehrin merkezinden geçecek” diye konuştu.
Başkan Özhaseki, Eski Sanayi Bölgesi Dönüşüm Projesi’nin, eski terminal kavşağından Kocasinan Belediyesi’ne kadar uygulanacağını söyledi.
2005 YILINDAN İTİBAREN PLANLANIYOR
Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Özhaseki, 2005 yılında yaptığı bir açıklamasında, “Dünyanın dört bir tarafını gezdim. Çoğu ülkelerde, nehirler şehir merkezlerinden geçiyor ve ayrı güzellik hava veriyor. Kızılırmak'ın Kayseri'den geçip geçmeyeceği, suyunun yeterli olup olmayacağı konusunda DSİ'ye proje yaptırdım, olumlu geldi. Kızılırmak suyu ile şu anda Yamula Barajı doluyor. Kızılırmak'ın suyunu Ebiç Köyü yakınlarında Yamula Barajı'ndan alıp 20 kilometre kanal açarak şehre getireceğiz. Şehrin ana cadde ve sokaklarında 15 kilometre tur attırıp, Sarımsaklı Barajı'na vereceğiz. Kızılırmak'ın çevresini de gelişmiş ülkelerde olduğu gibi kayık ve sandallarla alışveriş yapılabilecek hale getireceğiz. Yat turu yaptıracağız. Hatta büyük bir dev akvaryum projemiz de var. Size hayal gibi gelebilir ama bu olacak. Kayseri 'ilk'leri sever, bu da bir ilk olacak. İnsanlar Kızılırmak ile 15 kilometre yat turu yapacak. İki yıl sonra başlayacağımız çalışmaların, 30 milyon dolara mal olacağını hesaplıyoruz” diyerek proje hakkında bilgiler vermişti.
4 Kasım 2012 yılında katıldığı Küçük Millet Meclisi’nde ise konu hakkında sorulan bir soruya şu şekilde cevap vermişti:
“Kızılırmak dışında Erciyes, Anadolu Harikalar Diyarı, Kültür Yolu, Kayseri Mahallesi Projelerine yoğunlaştık, bu projeleri hızlandırdık. Kızılırmak projesiyle ilgili çalışmalarımız da devam ediyor. En son İTÜ’deki hocalarla bir çalışma hazırladık. Bize Kızılırmak’ın tamamını şehirden geçirdiğimizde ortaya çıkacak maliyetle ilgili bilgi verdiler. Bir de, yer altı suları ile ilgili bir alternatif proje sundular. Bu suyu daha ucuz şekilde temin edeceklerini söylediler. Su gelecek ama Kızılırmak’tan gelmeyecek. Bu tercihlerle karşı karşıyayız. Biz çalışmayı tamamladıktan sonra, insanlar, STK’lar konuyla ilgili bir şeyler söylesin istiyoruz. Şu anda bu aşamadayız.”
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2010 Kayseri News | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0352 231 31 39