• BIST 8728.76
  • Altın 2241.165
  • Dolar 32.3322
  • Euro 35.1608
  • Kayseri 6 °C
  • Ankara 5 °C
  • İstanbul 10 °C

BAŞKAN ÖZTÜRK İSTEDİĞİ YAHYALI’YI ANLATTI

BAŞKAN ÖZTÜRK İSTEDİĞİ YAHYALI’YI ANLATTI
Yahyalı Belediyesi’nin Çiğilli Mahallesi’nde devam eden parke çalışmalarını yerinde inceleyen YahyalıBelediye Başkan Öztürk, yapılan çalışmalar ve istediği Yahyalı hakkında bilgiler verdi.

İlçede parke çalışmalarının büyük bir hızla devam ettiğini, bu yıl içinde 35 bin m² kilitli parke döşeyeceklerini belirten Başkan Esat Öztürk; “ İlçemizde kilitli parke döşeme çalışmalarımız devam ediyor.

Zaman zaman dediğimiz gibi, ilçemizi kilim gibi, hatta kilim desenleriyle dokuyoruz. Şuan çalışma yapılan Çiğilli Mahallesi Osmanlı Evleri bölgesindeyiz. Burası imarda yüz akı dediğimiz, 18 uygulanmasının yapıldığı bir yer. Burada imarda geçen yolları açacağız. Ve yeni açılan yolları da parke taşı ile döşeyeceğiz. İmarlaşmanın olduğu yerde güzellik olur, yapmış olduğunuz hizmetlerde hoşunuza gider.” dedi.

unnamed-(1)-094.jpg

Şehirleşme ve gelişmişlik açısında Kayseri ile ilçeler arasındaki makasın giderek arttığını ifade eden Öztürk; “ Kayseri ile ilçeler arasında makas çok açıldı. Bu makasın daralması için, sağ olsun bütün belediye başkanlarımız gayret ediyorlar. Yahyalı ’da, Kayseri’de görev yapmış bir belediye başkanı olarak bu görev bana düşüyor. Tecrübemizi burada konuşturmamız lazım.” dedi.

Açıklamasında hayalindeki Yahyalı’yı anlatan Başkan Esat Öztürk; “2017 yılında yeni meydanımızı, yeni hastane yapımını, doğalgazımızı, Yahyalı – Develi arasındaki yolumuzu ve inşallah bir konferans salonunun yapımını hayalimdeki Yahyalı’ da olacak. Yahyalı turizm ile kalkınacak bir ilçe.

Değerlerimiz olarak bizim Yahyalı’da halıcılığımız vardı. Maalesef yüz evden sadece biri ya da ikisinde dokunuyor. O değerimiz gitmiş oldu. Madencilik sektörümüzde sıkıntı var. Ancak bu ilçeyi top yekûn kaldıracak, uçuracak üç tane sektörümüz var.

Tarım, hayvancılık ve turizm. Turizm konusunda hem tanıtım yapıyor hem de turistik yerleri güzelleştirmeye çalışıyoruz. Bunu zaten ilçe sınırımızdan itibaren görebilirsiniz. İnsanlar, bir turizm ilçesine geldiklerini, mahallelere yaptırdığımız levhalardan anlayabilirler. Çünkü biz, metal yığınlarını koymak yerine daha güzel, ortama uygun ahşap yapılı tabelaları yerleştirdik. Doğrusu bu konuda vatandaşlarımızdan da şunu bekliyorum.

Artık, bir turizm ilçesinde cephe giydirmesi nasıl olur bunu bilmeliler. Gitsinler, turizm ilçelerinde yapılar nasıl oluyor, cephelere nasıl önem veriyorlar görsünler. Doğrusu bu konuda ben Yahyalı’ya kafayı taktım. Hayalimdeki Yahyalı’nın her yönüyle markalaşmış bir ilçe olmasını arzu ediyorum.” diye konuştu.

kayseri38-062.gif

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2010 Kayseri News | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0352 231 31 39