• BIST 9079.97
  • Altın 2323.777
  • Dolar 32.352
  • Euro 34.9268
  • Kayseri 8 °C
  • Ankara 13 °C
  • İstanbul 14 °C

Başkan Sinan Burhan Ve Yerel gazetecilerden Mısır protestosu

Başkan Sinan Burhan Ve Yerel gazetecilerden Mısır protestosu
Ankara’da yerel medya temsilcileri Mısır Büyükelçiliği önünde toplanarak Mısır’ın katliamlarını protesto etti.

p14-001.jpg

Anadolu Yayın Platformu Başkanı Sinan Burhan ve Kanal Urfa Yönetim Kurulu Başkanı İbrahim Toru'nun basın açıklaması yaptığı eylemde, yerel medya mensupları beş dakika boyunca kamera ve fotoğraf makinalarını bıraktı. Mısır'daki 529 idama tepki olarak düzenlenen eyleme çok sayıda gazeteci katıldı.

 

Ankara’da Anadolu Yayın Platformunun düzenlediği eylemde basın mensupları Mısırdaki idamlara tepkilerini göstermek için kamera ve fotoğraf makinalarını bıraktı. Anadolu Yayın Platformu Başkanı Sinan Burhan ile Kanal Urfa Yöneticisi İbrahim Toru bir basın açıklaması yaptı.  
Platform Başkanı Sinan Burhan, Mısır Büyükelçiliği önünde yaptığı açıklamada, yaşanan darbe sürecinin ardından Mısır'ın İstiklal Mahkemeleri'nin, darbeyi reddeden ve darbecilere direnen 528 masum insanı, ''şiddete teşvik ve karakola saldırı'' gibi suçlarla 25 Mart'ta idama mahkum ettiğini hatırlattı.

 

Kararın hukuk normlarıyla hiçbir şekilde örtüşmediğini ifade eden Burhan şunları kaydetti:

 

''Adeviyye'de, Rabia'da darbe karşıtı özgürlükçü kitleler üzerine rastgele ateş açılarak katliam yapan Mısır darbecileri, baltacıların yerine yargıç cübbesi giymiş tetikçileri kullanarak katliama devam ediyor. İdamlara dair karar, darbecilerin talimatını makyajlama işlevi gören, insanlığın hukuk birikimini ve bu birikimin eseri evrensel hukuk normlarını ayaklar altına alıyor. Bu karar, hukuk normlarıyla hiçbir şekilde örtüşmemektedir ve darbeye karşı direnci kırmaya yönelik siyasi ve sinsi bir karardır.''

 

Söz konusu idam kararını başta ABD ve Batılı ülkelerin sessiz kalarak onayladığını savunan Burhan, bütün dünyada idamın kalkmasını öneren batılı sivil toplum kuruluşlarının da ''utanç verici bir sessizliğe gömüldüklerini'' ifade etti.

 

Bu noktadan hareketle kendilerinin de Anadolu Yayın Birliği Platformu olarak darbeyi ve idamı protesto ettiklerini belirten Burhan, hem ulusal medyanın hem de yerel medyanın bu konuya daha duyarlı olmasını beklediklerini söyledi.

 

Burhan, ''hem Mısır'a hem de tüm dünyaya haykırıyoruz. İdamlar durdurulsun darbe yönetimine son verilsin. Ayrıca ülkemizi Mısır'a ve Ukrayna'ya çevirmeye çalışanlara da bir çift sözümüz var, bu ülkenin kıymetini bilelim, barışı ve kardeşliği bir arada yaşamanın değerini bilelim ve tuzağa düşmeyelim'' dedi.

 

Kanal Urfa Yöneticisi İbrahim Toru da idam kararına ilişkin Platformun bildirisini Arapça okudu. Konuşmaların ardından platform üyesi bazı basın kuruluşları idamının sembolü olarak 5 dakika 29 saniye süresince kameraları ve fotoğraf makinalarını yere bıraktı.p14.jpg
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2010 Kayseri News | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0352 231 31 39