• BIST 9093.3
  • Altın 2324.269
  • Dolar 32.3502
  • Euro 34.9658
  • Kayseri 15 °C
  • Ankara 20 °C
  • İstanbul 19 °C

Başkanlık için referandum tarihi

Başkanlık için referandum tarihi
TBMM Anayasa Uzlaşma Komisyonu, başkanlık için çalışmalarını tamamlayamazsa Ekim ayında referanduma gidilecek. Facebook Twitter Linkedin Google Gönder

TBMM’de Anayasa Uzlaşma Komisyonu’nun çalışırken,Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nde de sivil toplum örgütleriyle, başkanlık sisteminin halka anlatılması için çalışma yürütülecek.

UZLAŞMA OLMAZSA REFERANDUM

Star gazetesinden Nevin Bilgin'in haberine göre iki koldan yürüyecek çalışmalar sonucunda uzlaşma sağlanmazsa Ekim ayında referanduma gidilmesi gündemde.

AK Parti, komisyonunda uzlaşma sağlanamaması halinde nasıl bir yol haritası izleneceği konusunda da çalışma yürütüyor. Buna göre hem Meclis’teki matematiksel tablo, hem de partilerin başkanlık sistemine mesafeli yaklaşımı karşısında, referandum olasılığının güçlenmesi nedeniyle başkanlık sisteminin halka anlatılması konusunda çalışmalar yapılacak.

KÜLLİYE DEVREDE

Meclis çatısı altında Uzlaşma Komisyonu’nda bir çalışma yürütülürken,Cumhurbaşkanlığı da işin uzmanları ve sosyal taraflarla ilgili kuruluşları bir masa etrafında toplayıp paralel bir çalışma yürütecek. Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ın'Arama Konferansı' dediği çalışmalarla verimli bir tartışma atmosferinin oluşturması hedefleniyor.

Cumhurbaşkanlığında işin uzmanları ve sosyal taraflar ile sivil toplum kuruluşları ve düşünce kuruluşlarının temsilcileri masada olacak. Farklı tarafların yeni anayasadan beklentileri masaya yatırılacak.

UZLAŞMA KOMİSYONU TAMAM

Meclis Başkanı İsmail Kahraman, anayasa uzlaşma komisyonunun ilk toplantısı için çağrı yapacak. Komisyon buna göre ilk toplantısını gerçekleştirecek ve çalışma esaslarını belirleyecek. Süre konusunda bir takvim oluşturacak.

Komisyonda AK Parti’den Cemil Çiçek, Ahmet İyimaya, Abdalhamit Gül, MHP’den Mehmet Parsak, Oktay Öztürk, Kadir Koçdemir, CHP’den Süha Aldan, Bülent Tezcan, Namık Havutça, HDP’den Mithat Sancar, Meral Danış Beştaş, Garo Paylan yer alacak. HDP, Meclis Başkanı’na bir yazı göndererek komisyonda yer alacağını ve üyelerini bildirdi.

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2010 Kayseri News | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0352 231 31 39