• BIST 9096.77
  • Altın 2324.531
  • Dolar 32.3647
  • Euro 34.9602
  • Kayseri 15 °C
  • Ankara 20 °C
  • İstanbul 19 °C

BAŞÖRTÜSÜNDEN MAĞDUR OLAN ÖĞRENCİLER SINAVSIZ ATANABİLECEK

BAŞÖRTÜSÜNDEN MAĞDUR OLAN ÖĞRENCİLER SINAVSIZ ATANABİLECEK
“28 ŞUBAT’TA ÜNİVERSİTEDEN UZAKLAŞTIRILAN KARDEŞLERİMİZ KPSS İLE MUHATAP OLMADAN GÖREVİNE ATANACAK”

www.kayserinews.com  kayserinin en güncel haber sitesi mutlaka tıklayın facebook sayfamız ve twitter sayfamız'dan takip edebilirsiniz.

Kayserinews.com@Kayserinewscomtwittersayfamıztakip edebilirsinizTIKLAYIN,BEĞENİ,YAPIN-FACEBOOK-SAYFASI-HABER-TAKİP-SİSTEMİ .https://www.facebook.com/kayserinewscom-261415263889283/?fref=ts

 

 

Eğitim-Bir-Sen Kayseri 1 No'lu Şube tarafından düzenlenen Aday Öğretmenler Tanışma Toplantısı’nda konuşan Eğitim-Bir-Sen Genel Başkan Yardımcısı Mithat Sevin, Meclis'te, 28 Şubat sürecinde başörtüsünden dolayı üniversiteden uzaklaştırılan ya da atılan öğrencilerin KPSS sınavına girmeden atanabilmelerinin önünü açacak bir düzenleme içinde olunduğunu söyledi. 


Kentte bulunan bir restoranda Eğitim-Bir-Sen Kayseri 1 No'lu Şube tarafından Aday Öğretmenler Tanışma Toplantısı düzenlendi. Düzenlenen toplantının açılış konuşmasını yapan 1 No'lu Şube Başkanı Aydın Kalkan, aday öğretmenleri tebrik ederek çalışma hayatlarında başarılar diledi. Kalkani, “Yoğun çalışmaların ardından aramıza katılmanızdan dolayı büyük memnuniyet duyuyorum. Kuşkusuz hayata atılmanın hak edilmiş memnuniyeti sizde daha bir anlamlıdır.

Taze heyecanınız, diri bilinciniz ve yeni bilgilerle başladığınız bu onurlu meslek, daha rahat kazanacağınız hayatınızla birlikte asıl ülke ve millet varlığımıza yapacağı katkıyla değerlidir” dedi. 
Toplantıya katılan Eğitim-bir-Sen Genel Başkan Yardımcısı Mithat Sevin, zorluklarla mücadele ederek göreve atanan öğretmenleri tebrik etti. Sevin, sözlerini şöyle sürdürdü:


“Aşık Veysel’in diliyle uzun ince bir yolu kat ederek, zorlu engelleri aşarak bu yola geldiniz. Bu yolculuğun her aşamasında çok büyük sıkıntılar yaşadınız, zihni ve fikri mücadeleler verdiniz. Kotalarla, kontenjanlarla mücadele ettiniz, KPSS gibi hepimizin gözünde devasa bir yük olan bu sınava girerek öğretmen olma hakkını elde ettiniz. Tercihlerde bulundunuz ve sonunda nihayet öğretmen olarak atanarak aramızdasınız. Mutlaka bu süreç içerisinde yaşadığınız bu sıkıntıların dışında mezun olduğunuz ama atanamadığınız için değişik kurumlarda çalışma, ücretli öğretmenlik yapma veya son günün moda değimiyle pazarcılık yapma durumuyla karşı karşıya geldiniz. Bu zorlukların tamamı sizler için sona erdi.

Temennimiz sizler gibi atama bekleyen binlerce gencimizin öğretmen olarak atanabilmesi ve öğretmen ihtiyacımızın tamamen ortadan kaldırılması. Şimdi gençliğin enerjisi, idaresi ve sevgisini harmanlayarak gündüzün güneşi, gecenin de yıldızı olup bu cennet yurdu aydınlatacaksınız. Ülkenin her satırı ilim ve irfanla, sevgi ve sabırla, azim ve fedakarlıkla renk renk, nakış nakış dokuyacaksınız. Bilmelisiniz ki sizler körpe zihinlerde meşale olacaksınız.

Sizleri dört gözle bekleyen tertemiz gönüllere ilk sevgi ve bilgi tohumu ekecek, onların bakışlarında umut olacak, cesaret verecek, arkadaşlık ufkunu sizler vereceksiniz. Atandığınız kurumlarda sizden önce göreve başlayanlarla çok iyi diyalog kurarak onların tecrübelerinden mutlaka yararlanacaksınız. Yaptığımız işi her zaman en iyi olarak yapmalıyız. Bunu sadece öğretmenler değil, tüm kurumların da bu şekilde olması gerektiğini düşünüyorum” diye konuştu.

Sendika olarak amaçlarının büyük Türkiye misyonunun oluşmasına öncülük etmek olduğunu vurgulayan Sevim; “Eğitim Bir-Sen’in misyonu yeniden büyük Türkiye inşasına öncülük etmek, mazlum Müslümanları zulümden kurtarmaya yönelik güçlü adımlar atılmasına teşkil edecek güçlü ve müreffeh bir toplum yapısı oluşturmaktır. Bugün Müslümanların yaşadığı coğrafyalarda kan akmaya devam ediyor. Çocukların çığlıkları ve annelerin gözyaşları tüm kainata yayılıyor.

Doğu ve Güneydoğu’da, Irak’da, Gazze’de, Doğu Türkistan’da, Afrika’da, Arakan’da zalimlerin zulmü sonucunda ümmetin birliğini savunan müminler öldürülüyor, kadınlar kocasız, analar evlatsız, çocuklar öksüz ve yetim bırakılıyor. Eğitim Bir-Sen olarak nerede mazlum ve mağdur varsa oraya koşuyor, insanlığa çağrıda bulunuyoruz.”
Sendika olarak çalışmalarından bazılarını dile getiren Eğitim-Bir-Sen Genel Başkan Yardımcısı Mithat Sevin, “Şunu Kayseri’den ifade etmek istiyorum. Toplu sözleşmede kazanmış olduğumuz kazanımlarımızın değersizleştirilmesine asla müsaade etmeyeceğiz. Özellikle müdür yardımcılarına nöbet ücreti verilmemekte, ilkokul ve ortaokullarda biliyoruz. Bununla ilgili çalışmalarımız, çabalarımız, görüşmelerimiz devam ediyor. Yine sınava girdiği halde Ocak ayındaki sınav ücretini alamayan arkadaşlarımız var. Yönetmelik değişikliği bu kadar zor olmamalı. Çok yakın bir zamanda bu sıkıntılarla ilgili somut bir gelişme olacağına inanıyoruz” diye konuştu.

“ÖĞRENCİLERLE FİZİKSEL TEMASA GİRMEYİN”
Aday öğretmenlere nasihatlerde bulunan Mithat Sevin; ne olursa olsun öğrencilerle fiziksel temasta bulunmamalarını söyledi. Sevin, “Aramızda genç öğretmenlerimiz, aday öğretmenlerimiz var. Özellikle aday öğretmenlerimize birkaç hususta paylaşımda bulunmak istiyorum. Şuanda malum bütün medya tüm Türkiye’deki okullarımızda meydana gelen çok hoş olmayan konuları manşetten veriyor. Özellikle taciz konusu. Asla ve asla severken, sayarken, överken fiziksel temasta bulunmayın. Burada sizin niyetinizin ne olduğu önemli değil. Eğer çocuk kendisine yapılacak en ufak şefkat, merhamet gösterisini taciz olarak algıladığı takdirde hakimlerimiz çocukların algısı yönünde karar veriyor. Bu konuda genç kardeşlerimizi uyarmak istedim” şeklinde konuştu.

“28 ŞUBAT’TA ÜNİVERSİTEDEN UZAKLAŞTIRILAN KARDEŞLERİMİZ KPSS İLE MUHATAP OLMADAN GÖREVİNE ATANACAK”
28 Şubat sürecinde başörtüsü nedeniyle üniversiteden atılan öğrencilerin KPSS’ye girmeden göreve atanması konusunda da çalışmalarının olduğunu vurgulayan Eğitim-Bir-Sen Genel Başkan Yardımcısı Mithat Sevin, “28 Şubat sürecinde başörtüsünden dolayı görevden atılan, istifa etmek durumunda kalan kardeşlerimizin tamamını şuanda görevde. Ama o dönemde mezun olamadığı için göreve atanamayan, başörtüsünden dolayı üniversiteyi bırakmak zorunda kalan kardeşlerimiz de oldu. Şuanda yasa değişikliği çalışması var. 28 Şubat sürecinde başörtüsünden dolayı üniversiteden uzaklaştırılan, atılan kardeşlerimiz aynı o dönemde mezun olmuş gibi KPSS sınavına muhatap olmadan öğretmen olarak atanabilmeleri yönünde mecliste bir çalışmamız var. İnşallah bunu da çok yakında sonuçlandırır, o arkadaşlarımızın da görevlerine dönmelerini sağlamış olacağız" ifadelerinde bulundu.
Programda Vali Yardımcısı Gökhan Azcan da aday öğretmenleri tebrik ederek, görevlerinde başarılar diledi.

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2010 Kayseri News | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0352 231 31 39