• BIST 9057.89
  • Altın 2292.138
  • Dolar 32.3126
  • Euro 35.0981
  • Kayseri 21 °C
  • Ankara 22 °C
  • İstanbul 19 °C

Başsız doğan kuzu şoke etti

Başsız doğan kuzu şoke etti
Hayvancılık yapan Naim Çiftçioğlu'na ait mandırada, başsız doğan kuzu görenleri şoke etti.
KKTC'nin Geçitkale bölgesinde, hayvancılık yapan Naim Çiftçioğlu'na ait bir mandırada, başsız bir kuzu doğdu. Başsız kuzuyu doğum esnasında gördükten sonra gözlerine inanamayan Çiftçioğlu, 45 yıllık hayvancılık uğraşında ilk defa böyle bir durumla karşılaştığını söyledi.

KKTC'de Naim Çiftçioğlu'nun ağılındaki bir koyun, önceki gece, görenleri hayretler içerisinde bırakan bir yavru dünyaya getirdi. Başsız olarak doğan ancak kulakları olan kuzu, doğumdan birkaç dakika sonra öldü. Kuzuyu eline aldığında hayretler içerisinde kalan Çiftçioğlu, kuzunun kafa bölümünün olmadığını gördü.

Sadece kulakları olan kuzunun, ne gözleri, ne çenesi, ne de ağzı vardı. Doğum esnasında gördükleri karşısında şaşkına dönen Çiftçioğlu, Cihan Haber Ajansı (Cihan)'a yaşadıklarını şu şekilde anlattı: "Doğum esnasında hayvanın ters geldiğini sandık. Öncelikle kuzunun başını aradık. Hayvanı anne karnından çektik. Kuzunun göbeği koptuktan sonra bir süre yaşadı. Sonrasında da öldü." dedi.

Geçitkale'de 45 yıldır hayvancılık yaptığını; ancak böylesi bir durumla ilk defa karşılaştığını anlatan Çiftçioğlu, daha önce ayakları eğri olan, 3 ayaklı olan kuzu gördüğünü, fakat ilk defa başı olmayan bir kuzuyla karşılaştığını ifade etti. Koyunun böyle bir doğum yapma nedeninin verilen yemlerden kaynaklanabileceğini dile getiren Çiftçioğlu, bu durumun çiftleşmedeki yanlışlıklardan da kaynaklanabileceğini belirtti.

Geçitkale Veteriner Dairesi Bölge Sorumlusu Veteriner Cengiz Ozaner de bu tür doğumlara daha önceden de rastlandığını söyledi. Zaman zaman bu tür vakalarla karşılaşıldığını aktaran Ozaner, bu olayın radyasyonel bir durum olmadığını ifade etti.

Ozaner, "Bu olayın yemlerden kaynaklandığını, radyasyona bağlı olduğunu söylemek mümkün değil. Böyle bir şey olması için genel ve yaygın olarak bu tip doğumlara rastlamamız gerek. Geçmişte de örnekleri yaşandı. Örneğin yıllar önce Rusya'da, Ukrayna'da yaşandı ve biz de bunun etkilerini ülkemizde gördük." dedi.

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2010 Kayseri News | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0352 231 31 39