• BIST 9079.97
  • Altın 2324.961
  • Dolar 32.3581
  • Euro 34.9
  • Kayseri 8 °C
  • Ankara 13 °C
  • İstanbul 14 °C

BATMA EŞİĞİNE GELEN ŞEKER'İN NEREDEN NEREYE GELDİĞİ

BATMA EŞİĞİNE GELEN ŞEKER'İN NEREDEN NEREYE GELDİĞİ
Kayseri Şeker’de 2014 yılının son gününde büyük bir borç ve faiz yükünden daha kendi imkanları ile kurtuluş, çalışanlar tarafından davul zurna eşliğinde halaylar çekilerek kutlandı.

v4-005.jpgv3-014.jpg

v2-043.jpg

Türkiye’nin İMF’e olan borcundan kurtulduğu gibi 30 Aralık 2014 tarihinde Kayseri Şeker de sırtındaki bir kamburu daha yok etti. 

 

Kayseri Şeker’in ve pancar çiftçisinin alın terinin  artık faiz borcuna gitmeden, çiftçiye ve çalışana katma değer olarak dönecek olduğu belirtilerek, Faiz yükünden kurtuluş  anına tanıklık eden Kayseri Şeker çalışanları davul zurna eşliğinde halay çekerek bu mutluluğu kutlayıp bu gün  tarihe altın harflerle yazılacaktır. Bu gün Kayseri Şeker’in Bayram günüdür dediler.
Kayseri Şeker Fabrikası Genel Müdürü Levent Benli ve diğer yöneticiler de çalışanların sevincine ortak olarak halaya eşlik ettiler. 
Kayseri Şeker Fabrikası Genel Müdürü Levent Benli bu mutlulukla ilgili olarak yaptığı açıklamada: Bu gün kampanyamızın son günü pancarımızı bitirdik. Fakat bu günün ayrı bir önemi var yılsonu itibari ile bu şirketin 3 yıllık olan borçlarının büyük bir kısmının kapatma dönemi yaşıyoruz. Değerli Başkanımız Hüseyin Akay ve Yönetim Kurullarımızın değerli üyelerinin dik duruşları, çalışanlarımızın gayretleri, Fabrikamızın kar marjının yükselmesi sayesinde Faiziyle birlikte yaklaşık 114 milyon lira olan borcumuzu tek kalemde bu gün kapatmanın mutluluğunu yaşıyoruz. 2 yıldan beri İstanbul Bayrampaşa’da Kayseri Şeker’in Pancar Motor’a ait arazisinin satışına endeksli olarak yapılandırılan borcumuzu, bu araziyi satmadan Allah’ın izni ile kendi imkânlarımızla kapatmayı başardık. Borçlarımızın çoğu kapandı. Borç ödemeyle ilgili hiç bir sıkıntımız kalmadı. Kayseri Şeker’de hizmet çarkı artık çiftçiden, çalışandan  yana dönüyor dedi.
Kayseri Şeker çalışanlarının mutluluklarına tanıklık eden Şeker İş Sendikası Başkanı İsmail Yücer de; Çiftçilerimiz, nakliyecilerimiz, emeği geçen arkadaşlarımız, memurlarımız, bu şirketten ekmek yiyen ne kadar insan varsa katkıları için teşekkür ediyoruz. Tabi bu hadise büyük bir hadise bizim için bayram havası oldu faiz giderlerinden kurtulmanın ne demek olduğunu tabi işi bilenler tabloyu okuyanlar çok iyi bilirler. Genel Müdürümüz de ifade etti. Yönetim kurullarımızın da bu konuda üstün gayretleri oldu. Bu gelişmenin çiftçilerimize, çalışanlarımıza herkese pozitif olarak döneceği kanaatindeyiz. Yani bu gelişme şirketin kısa sürede bir yükselişe geçtiğinin ifadesidir. Bunu herkesin iyi anlamasını istiyoruz dedi.

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2010 Kayseri News | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0352 231 31 39