• BIST 9079.97
  • Altın 2299.857
  • Dolar 32.3206
  • Euro 35.0966
  • Kayseri 21 °C
  • Ankara 22 °C
  • İstanbul 19 °C

Baykal: Cemaatten gelen açıklamayı samimi buldum!

Baykal: Cemaatten gelen açıklamayı samimi buldum!
CHP eski lideri Deniz Baykal CNN Türk televizyonununda Ahmet Hakan'ın hazırlayıp sunduğu Tarafsız Bölge programına katıldı. Deniz Baykal, programda "kaset komplosu"na ilişkin önemli değerlendirmelerde bulundu. Baykal, kaset komplosunun ardındaki güçlerin

CHP Antalya Milletvekili Deniz Baykal CNN Türk'te Tarafsız Bölge programına katıldı. Baykal Kaset komplosu ile ilgili ilk kez bu kadar açık ve uzun konuştu.

17 Aralık'ta operasyon yapıldığı zaman Başbakan Erdoğan'ın "Bu komploların benzerleri Baykal'a, Demirel'e, Erbakan'a da yapıldı" sözlerini değerlendirmesi istenen Baykal, bu açıklamayı önemli bir tespit olarak gördüğünü söyleyerek, "Bu Başbakanın olaylarda ortak bir çizgi yaratarak bugünkü sorunu aşma arayışına bunu taşıma girişimi olarak görüyorum. Her bir olayın kendine özgü şartları var. Ben sayın Başbakanın benimle ilgili bir komplonun yapılmış olduğunu ifade etmesini çok önemli bir tespit olarak görüyorum. Umarım bu tespitini takip edecektir. Bunun kanıtlanması gerekiyor. Arkasında kimler var? Nasıl yapılmıştır? Bunu yapması gereken de iktidardır" dedi.

"GÜLEN CEMAATİNE YAKIN BİRİSİ BENİ ARADI"

Deniz Baykal ayrıca, kendisine yönelik kaset komplosunun ardından Gülen cemaatine yakın birinin kendisini aradığını ve bu olaydan üzüntü duyduklarını, olayı kınadıklarını aktardığını söyledi. Baykal, "Ben buna inandım. Önemli bir şey bu" dedi.

İşte Deniz Baykal'ın açıklamalarından satırbaşları...

* Başbakan'ın benimle ilgili tespiti çok önemlidir. Bunun kanıtlanması gerekiyor. İktidarın önünde büyük imkanlar var. Şuana kadar hiçbir şey yapılmadı. Bir beklenti yaratılıyor. 3 yıldır ben bunları duyuyorum ancak hiçbir gelişme olmadı. 

* Hala kaset komplosunun yapanların açıklanmasını bekliyorum.

* Referanduma gidilecekti çok kritik bir süreçti ve bunu bir iktidar girişimi olarak görerek açıklama yaptım. Ama Erdoğan'ın sözlerine hala inanmıyorum. İnanmam için kaset iddiasını kanıtlaması lazım.

*Cemaate inandım. Olayın gerçekleşmesinden sonra Fethullah Gülen'e çok yakın birisi beni arayarak. Kaset komplosunu kınadıklarını ve Türk siyasetinde önemli bir yerim olduğunu söyledi. Açıkçası buna inandım.

* Erdoğan'ın komployu seçim malzemesi yapmasına onun adına üzüldüm. 

* Başbakan meydanlarda bana dediklerinden şimdi eminim utanıyordur.

* Kaset komplosunun etkilerini aştım.

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2010 Kayseri News | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0352 231 31 39