• BIST 9105.26
  • Altın 2323.989
  • Dolar 32.3607
  • Euro 34.9689
  • Kayseri 15 °C
  • Ankara 20 °C
  • İstanbul 19 °C

BBP'den BİRLEŞME TEPKİSİ

BBP'den BİRLEŞME TEPKİSİ
Büyük Birlik Partisi, Merkez Karar Yürütme Kurulu (MKYK) üyesi Hüseyin Döngel, partinin Kayseri İl Başkanlığı’nda yaptığı basın açıklamasında partilerinin AK Parti saflarına katılacağı yönündeki haberlerin asılsız olduğunu söyledi. AK Partili İrfan Gündüz
Partilerinin hiçbir siyasi partiyle birleşme ihtiyacı olmadığını, siyasi anlayış ve felsefe olarak hiçbir partiyle kan ve doku uyumu bulunmadığını ifade eden Döngel; “BBP kuruluş amaçlarına uygun olarak siyasi yaşamını sürdürecektir. Partimiz bir fikrin, ideolojinin, ideal ve ülkülerin, bir duruşun temsilcisidir. Türk milletinin derin vicdanı ve çığlığı olarak siyasal yaşamını hiçbir derin güçle yan yana gelmeden, hiçbir küresel güçten destek almadan, her yolu mübah sayarak, her fırsatı kollayarak devletin nimetlerinden, imkanlarından faydalanma telaş ve kaygısına düşmeden siyasi çizgisini ve millet adına siyaset yapma anlayışını sürdürecektir.” dedi.

Hüseyin Döngel; “BBP’nin temsil ettiği anlayış ve felsefe üç günlük bir sevdanın adı değildir. BBP bin yıllık şerefli Türk tarihinin mirasçısı ve Türk milletinin şanlı geleceğinin inşası işçiliğinin kompedanı olan bir hareketin adıdır. Partimiz siyasi duruş ve ideallerinin yanında Türk siyasetine seviye ve ahlak kazandıran bir siyasi harekettir. BBP siyasi hayatına atılırken icazetini yağma sisteminden almamış, siyasi varlığını hiçbir gücün vesayetinde sürdürmemiştir. Bizim icazet mekanizmamız milletimiz ve onun değer yargıları olmuştur.
Siyasi zeminini milletimizin milli ve manevi değerleri üzerine oturtan, farklılıklarımızı zenginlik kabul ederek, ülkücü ve milliyetçi çizgide siyaset yapma anlayışını sürdüren BBP kervanının ne AK Parti ile ne de başka bir siyasi oluşumla bütünleşmesi söz konusu değildir. Büyük Birlik kervanı hiçbir yılgınlığa ve ümitsizliğe düşmeden ülküleri uğruna nihai hedeflerine varacaktır. Biz hiçbir zaman zafer edası, coşkusu, rüyası ve hayaliyle siyaset yapmadık. Devletin ve milletin çıkarlarını zafiyete uğratacak hiçbir oluşumla el sıkışmadık. Bizim önceliklerimiz suni bir güç birliği yaparak iktidar sevdası değil, milletimizin önceliklerini gözetmek, devletin sıkıntılarını çözmektir. Büyük davalar ve ülküler yılmayacak, yorulmayacak, üşenmeyecek, dünyalık adına hesaplar yapmayacak karakter ve şahsiyete sahip dava adamları ve camialar ister. BBP kervanı böyle bir camiadır. Bu kervan, hiçbir engellemeye takılmadan, bozguna uğramadan millet adına siyasi faaliyetlerini sürdürecektir. Bu birleşme haberleri bir toplum mühendisliği ürünüdür. BBP bir misyonun, fikrin ve bir davaya inanmışların partisidir. Bizler bu misyonu kaybetmediğimiz sürece başka bir partiyle bütünleşmemiz mümkün değildir. Bazı toplum mühendisleri ve bazı kaynaklar siyasi ahlaka sığmayan açıklamalar ve haberler yaparak kamuoyu oluşturma sevdasına düşmüşlerdir. Biz birleşenlere hayırlı olsun der, kendi yolumuza devam ederiz.” ifadelerini kullandı.
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2010 Kayseri News | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0352 231 31 39