• BIST 9063.53
  • Altın 2324.412
  • Dolar 32.3684
  • Euro 34.9498
  • Kayseri 13 °C
  • Ankara 14 °C
  • İstanbul 15 °C

BDP: 'Harekât Olursa Meclis'e Dönmeyiz'

BDP: &#39Harekât Olursa Meclis&#39e Dönmeyiz&#39
Bdp, olası bir sınır ötesi harekat ve Öcalan'la görüşmeye engelin sürmesi halinde Meclis'e dönmeme kararı aldı.
Bdp'nin geçtiğimiz hafta yapılan kongresinde belirlenen yeni yönetimi dün toplanarak 21 kişilik MYK'yı belirledi.

Meclis'e geri dönüş ve K. Irak'a yapılacak kara harekâtı ile son siyasal gelişmeler birinci gündem maddesi olarak ele alınırken, kara harekâtı yapılması ve Öcalan'a tecrit uygulamasının devam etmesi halinde Meclis'e dönülmemesi görüşü benimsendi.

Dün yapılan PM toplantısında, Meclis'e geri dönme şartının gelişen olaylara bağlı olacağı, bu kapsamda olası bir sınır ötesi harekat, çatışmalı süreç ve Öcalan'la görüşmeye engelin sürmesi halinde Meclis'e gidilmemesi yönünde eğilim ortaya çıktı.

Bdp Batman Milletvekili Ayla Akat Ata, özgürlük için yola çıktıklarını, devletin özgürlükleri üzerinde pazarlık yaptığını ileri sürerek, Biz bu pazarlıkta yer almayız. Savaşın olduğu bir dönemde biz Meclis'e gitmeyiz dedi.

Mardin'in Kızıltepe İlçesi'nde Bdp Batman Milletvekilli ve aynı zamanda DTK'nın Koordinasyon kurulu üyesi olan Ayla Akat Ata'nın katılımı ile 'Demokratik Özerklik' ve son siyasal gelişmelere ilişkin toplantı düzenlendi.

Şeyhdavut Yalçınkaya Halkevi'nde yapılan toplantıya, Ata'nın yanı sıra Bdp Mardin İl Başkanı Tarık Acay, Bdp'nin Mardin ve ilçelerinde bulunan ilçe örgütleri, Belediye başkanları, il genel meclis üyeleri, Belediye meclis üyeleri ve çok sayıda kişi katıldı. Toplantıda konuşan Ata, Kürtler'in ellerinde 'Demokratik Özerklik Projesi' olduğunu ve bu projenin Türkiye'nin barışına katkı sunacağını ifade ederek, devletin Kürtler'e yönelik bir projesinin dahi olmadığını iddia etti. Ata, 1 Ekim'de Emek, Demokrasi ve Özgürlük Bloğu milletvekilleri olarak Meclis'e gidip gitmeyecekleri konusunda şöyle konuştu:

1 yıldır 'Seçim barajı düşürülsün' diyoruz. 'Parlamentoya gelelim' diyoruz. Barajı düşürmemenin nedeni nedir? 'Kürtleri parlamentoda istemiyoruz' demektir. Biz özgürlük için yola çıktık. Devlet özgürlüğümüz üzerinde pazarlık yapıyor. Biz bu pazarlıkta yer almayız. savaşın olduğu bir dönemde biz Meclis'e gitmeyiz. 4 yıldır parlamentodayız, AKP ne yaptı? Bizim meselemiz Meclis'e girip girmeme değil. Bizim meselemiz Özerkliği ilan ettik nasıl inşa edeceğizdir.
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2010 Kayseri News | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0352 231 31 39