• BIST 9089.58
  • Altın 2324.75
  • Dolar 32.3712
  • Euro 34.9966
  • Kayseri 15 °C
  • Ankara 21 °C
  • İstanbul 21 °C

BDP kongresinde Arda Turan'a alkış!

BDP kongresinde Arda Turan&#39a alkış!
BDP'nin parti yönetimini yenileyeceği ve yeni dönem yol haritasını belirleyeceği Demokratik Özerklik kongresi yapılıyor
ANKARA- BDP Demokratik Özerklik Kongresi başladı. Demokratik Özerklikle Demokratik Cumhuriyeti Selamlıyoruz sloganıyla yapılan kongrede, Barışın elçisi İmralı'da, Önderlik yamamızdır yaşamımızdan vazgeçmeyiz pankartları ile de İmralı'da yatan Öcalan'a mesaj gönderildi.

AK Parti'den temsilcinin katılmadığı kongrede BDP Genel Başkan adayı Selahattin Demirtaş Meclis'e dönüş için şartların oluşmadığını açıkladı. BDP Eşbaşkanı Gültan Kışanak ise içinde Öcalan'a özgürlük de isteyen BDP'nin müzakere metnini tartışmaya açtı.

İstiklal Marşı'nın okunmadığı kongrede saygı duruşu sırasında PKK marşının okunması ise dikkat çekti.

Ahmet Taner Kışlalı Salonu'nda yapılan kongreye Türkiye'nin dört bir yanından çok sayıda BDP'li katıldı.

KONGRE CANLI KALKANA ADANDI

Renkarenk süslenen kongre canlı kalkan eyleminde hayatını kaybeden Yıldırım Ayhan'a adandı. Kongre salonuna da Ayhan'ın bir fotoğrafı asılarak, Barış şehidimizdir Yıldırım Ayhan ölümsüzdür denildi.

Partililerin sarı-kırmızı-yeşil renkli eşarplar, saç bantları ile katıldığı kongrede Süryanice, Zazaca, Kürtçe ve Türkçe pankartlar yer aldı.

ÖCALAN'A ÖZEL MESAJLAR

Demokratik Özerklik Statümüzdür Reddedilemez, Kurdistana Xweser Tirkıya Demokratik, Jin Jiyan azadi, AKP öldürüyor, Özerk Kürdistan Demokratik Cumhuriyet yazılı pankartların olduğu kongrede, Barışın elçisi İmralı'da, Önderlik Yaşamımızdır, Yaşamımızdan vazgeçmeyiz pankartları ile de İmralı'da yatan Abdullah Öcalan'a selam gönderildi.

TÜRK BAYRAĞI ASILDI

Kongre divanın bulunduğu kürsünün arkasına Türk bayrağı ile BDP bayrağı yan yana asıldı.

TÜRK SOLUNA MESAJ

Kongre salonunda 68 öğrenci hareketi liderlerinden Mahir Çayan, Deniz Gezmiş ve İbrahim Kaypakkaya'nın fotoğrafları da dikkat çekti.

ÖCALAN KARDEŞLER KONGREDE

Abdullah Öcalan'ın kardeşleri Fatma Öcalan, Havva Öcalan ve Mehmet Öcalan'da BDP kongresinde hazır bulundu. Fatma ve Mehmet Öcalan kardeşler protokolde kendilerine ayrılan yerlere oturtuldu. Havva Öcalan ise delegeler arasında oturmayı tercih etti.

EN ÇOK ALKIŞ BAYDEMİR'E

Bağımsız Milletvekilleri Ahmet Türk ve Aysel Tuğluk ile BDP'li milletvekilleri salona birlikte girdi. BDP'li milletvekillerinin girişi salonda büyük coşkuyla karşılandı. En çok alkışı ise BDP'nin Diyarbakır Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Baydemir aldı.

BENGİ YILDIZ KATILMADI

Bodrum'daki tatil görüntüleri nedeniyle partisinin hakkında inceleme başlattığı BDP Batman Milletvekili Bengi Ylıdız kongreye katılmadı.

ELÇİ KADEP BAŞKANI OLARAK GELDİ

BDP'nin desteklediği Emek Demokrasi Barış Bloğu adayı olarak Meclis'e giren Şerafettin Elçi KADEP Genel Başkanı olarak kongreye katıldı.

KARAYILAN'IN KARDEŞİ DE KONGREDEbozan-karayilan.jpg

PKK'nın Kandil sorumlusu olarak bilinen ve geçtiğimiz haftalarda İran tarafından yakalandığı iddia edilen Murat Karayılan'ın kardeşi Bozan Karayılan da BDP Kongresinde yer aldı. Urfa Genel Meclis Üyesi olan Bozan Karayılan büyük ilgi gördü.

ÖCALAN DİYE TEMPO TUTTULAR

Kongre için çok sayıda siyasi partiye davetiye gönderildi. Yemin etmeden BDP ile görüşmeyen AK Parti'nin temsilci gönderip göndermeyeceği merak konusu.

İSTİKLAL MARŞI YERİNE PKK MARŞI

Kongre 1 dakikalık saygı duruşu ile başladı. Saygı duruşu sonrası İstiklal Marşı okunmadı. Saygı duruşu sırasında PKK Marşı okunması dikkat çekti. Bu arada bazı basın mensuplarının ayağa kalkmaması partililer tarafından yuhalandı.

AK PARTİ'DEN TEMSİLCİ YOK

Kongre için çok sayıda siyasi partiye davetiye gönderildi. Yemin etmeden BDP ile görüşmeyen AK Parti'nin kongreye de temsilci göndermediği görüldü. Kongreyi izlemek için CHP'den Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Zeki Gündüz hazır bulundu.

ARDA TURAN'A ALKIŞ

Kongrede en renkli görüntülerden biri futbolcu Arda Turan için kopan alkış oldu. ÖDP Genel Başkanı Alper Taş konuk olarak yaptığı konuşmada, Hem Türk halkına hem Kürt halkına kendini Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı hisseden herkese. Lütfen bu ölümler dursun. Çünkü ölenlerin hepsi bizim evlatlarımız, ağabeylerimiz, kardeşlerimiz mesajı veren futbolcu Arda Turan'ı kutladığını söyledi. Taş'ın Arda Turan'ı bu şekilde hatırlatması partillilerce büyük alkışla karşılandı.

KOÇALİ: PKK İLE MESAFENİZİ AZALTIN

BDP Eşbaşkanı Filiz Koçali Başbakan Erdoğan'ın, PKK ile aranıza mesafe koyun çağrısına yanıt verdi. Koçali şöyle dedi:
Mesafe koyun koymazsanız bedel ödersiniz deniliyor. Bedelden korkmayız Başbakan. Bu mesafe arttıkça kaybedilir mesafe azaldıkça yaşam kazanır. Sayın başbakan siz PKK ile mesafeyi kapatın. Çünkü başka türlü barış olmayacaktır. Bu kongre mesafeyi açmayın, kapatın yanıtı olacak.

DEMİRTAŞ YENİDEN ADAY

BDP Genel Başkanlığı için Selahattin Demirtaş önerildi. Eş başkan olarak da Gültan Kışanak önerildi.

MECLİS'E DÖNÜŞ İÇİN ŞART

BDP Genel Başkan Adayı Selahattin Demirtaş bir saati bulan uzun bir konuşma yaptı. AK Parti'ye ağır eleştiriler getiren Demirtaş, “Biz parlamentodan çekilmiş değiliz, ancak genel kurul çalışmalarına katılabilmemiz için asgari demokratik siyaset ortamının oluşturulması gerekir. Bu gün itibariyle bu koşulların olgunlaştığını görmüyoruz” dedi.

ÖNCE EV HAPSİ SONRA ÖZGÜRLÜK

Demirtaş'ın ardından kürsüye BDP Eşbaşkan adayı Gültan Kışanak çıktı. Kışanak Kürt sorunun çözümünü içeren Çözüm önerileri protokolünü açıkladı.

BDP'nin müzakare metni olarak açıklanan Çözüm önerileri Protokolünde özerklik, vatandaşlık ve anadilde eğitimin Anayasal güvenceye alınması taleplerinin yanı sıra Öcalan'a da önce ev hapsi, ardıdandan özgürlük isteği yer aldı.

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2010 Kayseri News | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0352 231 31 39