• BIST 9125.16
  • Altın 2324.488
  • Dolar 32.3582
  • Euro 34.9376
  • Kayseri 13 °C
  • Ankara 14 °C
  • İstanbul 15 °C

Bebek Katili Apo Böyle Kurtulmuş

Bebek Katili Apo Böyle Kurtulmuş
1996’da Öcalan’a yönelik Mercedes operasyonunun gizli tanığı ortaya çıktı. Apo, Şam’da patlatılan bir ton C-4’ten, 100 metre sayesinde kurtulmuştu.
PKK lideri Abdullah Öcalan’a yönelik olarak düzenlenen Mercedes Operasyonunun gizli bir tanığı, 17 yıl sonra ortaya çıktı. Öcalan, 1996’da Şam’da patlatılan bir ton C-4 tipi bombadan,100 metrelik mesafe sonucu kurtulmuştu.

‘’Serhat Erzurum’’ kod adlı PKK’lı, örgüte yakın ajans ANF’ye yaptığı açıklamada, 6 Mayıs 1996’da meydana gelen olay sırasında Şam’da bulunduğunu ve patlamanın tesiri ile ağaçların köklerinden söküldüğünü söyleyip şöyle dedi:

‘Ben akademiden yeni çıkmıştım. Konferans hazırlıklarını yaptığımız yer, olayın olduğu Şam’daki akademiye yakındı. 6 Mayıs günü zaman ayarlı bir tonluk patlatıcı yüklenmiş araç akademinin önüne getirildi, patlama oldu. 500 metre uzaktaki ağaçlar bile kökünden söküldü ve 50 metre uzağa fırladı.’’

MERCEDES OPERASYONU
1996 yılının Mayıs ayında MİT, Öcalan'a yönelik "Mercedes" adlı bir operasyon düzenlendi. Aynı marka ve model olan iki adet Mazda minibüs hazırlandı. Bu minibüslerde ‘’Yeşil’’ kod adlı Mahmut Yıldırım ile bir MİT görevlisi, eski bir uyuşturucu kaçakçısı ve eski bir Belediye Başkanı vardı.

Minibüslerden birine bir ton C-4 patlayıcı yerleştirildi ve bu minibüs Nusaybin yakınlarından Suriye’ye kaçak olarak geçirildi. Aynı tipteki diğer minibüs ise sınır kapısından yasal yollarla Suriye’ye geçti. İki minibüs Suriye’de buluştu, yasal yollarla bu ülkeye giren araç gizlendi. Ekip, diğer minibüs ile Şam’a gitti.
4 kişilik ekip araçtaki bomba düzeneğini aktif hale getirip aracı ve uzaktan kumanda cihazını daha önceden ayarlanan Suriyeli ajana teslim etti. Ekip, gizlenen Mazda ile yine yasal yoldan ve sınır kapısından Türkiye’ye döndü.

AĞLAYANLAR OLDU
Öcalan, Şam yakınlarındaki ‘’Mahsun Korkmaz 2’’ adlı akademiye geldiğinde, uydu telefonuyla konuşuyor ve bu konuşmaları da MİT’in Ankara Yenimahalle’deki karargahından dinleniyordu. MİT Kontrterör Başkanlığı bir süre sonra Apo’nun sesi telefonda belirince, Suriye’deki ajana talimat verdi ve içi bomba dolu minibüsü hemen akademinin önüne parkedip, uzaktan kumanda ile bombayı patlatmasını istedi.

Ajan, denileni yaptı ancak aracı Akademinin önüne değil 100 metre uzağa parketti. Bomba büyük bir gürültü ile patladı. Apo’nun uydu telefonundaki sesi kesildi. MİT’in Ankara merkezindeki elemanları sevinçle kucaklaştı, ağlayanlar oldu. Ancak kısa süre sonra Apo’nun sesi yeniden belirdi ve suikast girişiminin başarısız olduğu ortaya çıktı. Suriyeli ajan, akademinin önü kalabalık olduğu için minibüsü en yakın yere parketmek zorunda kaldığını MİT görevlilerine açıkladı.
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2010 Kayseri News | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0352 231 31 39