• BIST 8741.63
  • Altın 2240.368
  • Dolar 32.3343
  • Euro 35.1631
  • Kayseri 6 °C
  • Ankara 5 °C
  • İstanbul 10 °C

BEDİR BU KADAR ÇOK PARA ALAN MİLLİ TAKIMIN BAŞINDA OLMAMALIDIR

BEDİR BU KADAR ÇOK PARA ALAN MİLLİ TAKIMIN BAŞINDA OLMAMALIDIR
ASGD Kayseri Şubesi yönetimi Süper Lig temsilcimiz Kayserispor’u ziyaret ederek, Avrupa yolunda başarı temennisinde bulundu. A milli futbol takımında teknik direktöre ödenen ücretin fazlalığından dem vuran Başkan Bedir, şunları söyledi:

“Ödenen ücret başarı ile orantılı olmalıdır. Dünyada bütün ülkelerde her konuda olduğu gibi futbolda da problem var.

Her ülkenin problemi kendine ait. UEFA sıralamasında şuanda Türk milli takımı 38. sırada. Kulüplerimize geldiğimiz de saman alevi gibi dönemsel başarıların dışında önemi bir şey yok.

Buna rağmen futbol ekonomimiz, futbolda harcadığımız para zannediyorum ülkeler bazında ilk 10’un içerisinde. Türkiye’nin bir ekonomik durumu var. Türk futbolu 38. sırada olmasına rağmen milli takım teknik direktörüne yılık 4-5 milyon Euro civarında para ödüyoruz.

Eğer biz 38. sıradaysak ona göre para ödememiz lazım. Orada görev yapan hoca 5 milyonluk olabilir, saygı duyarız. Ama bu kadar çok para alan birisi 38. sıradaki takımın başında olmamalıdır. Milli takım teknik direktörünün maaşı gelir dengemize ve başarımıza göre yıllık bazda maksimum 500 bin Euro olmazı lazım.

Bunun üzerindeki para fazladır. Bunun üzerinde fazla para eden hocalar da bize lükstür. Olaya böyle bakmamız lazım. Takımlara gelecek olursak, Kayserispor’a, Beşiktaş’a, Fenerbahçe’ye veya başka takımlara bakın.

Bizde oynayan oyuncaların tamamına Katar ve Çin’den sonra en fazla parayı veriyoruz. Bizden ayrıldıkları zaman Avrupa’ya giden oyuncular 5’te 1’i eline geçen oyuncular büyük oyuncular. Hollanda veya Almanya’da bir Türk oyuncusu 200 bin Euroya oynuyor.

Yüzde 54 vergi var. Dolayısıyla bunu çıkınca 10 bin Euroya falan oynuyor. Biz ‘Gel buraya bizde oyna’ dedik, ‘650 bin Euro isterim vergiler size’ dedi. Burayı köprüden sonraki son çıkış olarak görüyorlar.

Para kazanmak istiyorsan ya Çin ya Katar, Ya da Türkiye. 35 yaşındaki oyuncalara 5 milyon Euro imza parası, 5 milyon Euro maaş veren kulüpler var. Sonuçta futbol öyle bir yere geliyor ki futbol olmaktan çıkıyor.

80 milyona hitap eden bir spor dalı olmaktan çıkıyor bir takım ekonomik oyunlar, ekonomik kazançlar, gelinin gidenin burayı kar pazarı olarak gördüğü bir ortama dönüşüyor. Buna kim müsaade ediyor? Şu anki sistem tabi ki. Şuan Süper Lig kulüplerimizin borcu 2 buçuk milyar dolar.

Bu borçların yüzde 84.5’i şampiyonluk yaşamış Fenerbahçe, Galatasaray, Beşiktaş, Medipol Başakşehir, Bursaspor kulüplerine ait. Bunların suçu ne? Şampiyonluk yaşamak mı? Halbuki borcun şampiyon olamayan kulüplerde olması lazım.

Ama böylesine ilginç bir durum söz konusu. En ucuz kadro Kayserispor’da kuruldu. 13 milyon Euro’ya kurulan bir takım. Ligin 6.sıyız. Bu takım Almanya’da bir takım olsun ödenecek tutar 4 milyon Euro’dur. Peki biz çok mu zengin bir ülkeyiz, değiliz. Ama artık deniz bitti ve kral çıplak. Birilerini artık bunu dillendirmesi gerekiyor. “ 

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2010 Kayseri News | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0352 231 31 39