• BIST 8990.32
  • Altın 2291.731
  • Dolar 32.3264
  • Euro 35.0657
  • Kayseri 16 °C
  • Ankara 16 °C
  • İstanbul 19 °C

BEKİR YILDIZ ABDULLAH GÜL’LE GENÇLİK HATIRASI:

BEKİR YILDIZ ABDULLAH GÜL’LE GENÇLİK HATIRASI:
“ ABDULLAH GÜL BAŞROL OYNAYACAKTI”

11.Cumhurbaşkanı Abdullah Gül’ün yakın arkadaşı olan Kayseri’nin ağabeyi Bekir Yıldız, Milli Türk Talebe Birliği yıllarında başından geçen çok özel bir hatırasını paylaştı.

Sinema ile çocuk yaşlarda makinist olarak tanıştığını aktaran Yıldız, 11.Cumhurbaşkanı Abdullah Gül ile film çevirme serüvenini Kent Haber’e anlattı .

 

KAYSERİ'DE,YAŞANAN-HABERLER.KAYSERİNEWS.COM-GOOGLE'DAN-TAKİP EDEBİLİRSİNİZ.FACEBOOK-TWİTTER-SAYFASI-TAKİP-BEĞEN

Kayserinews.com@Kayserinewscomtwittersayfamıztakip edebilirsinizTIKLAYIN,BEĞENİ,YAPIN-FACEBOOK-SAYFASI-HABER-TAKİP-SİSTEMİ .https://www.facebook.com/kayserinewscom-261415263889283/?fref=ts

Milli Türk Talebe Birliği yıllarında “Gençlik Köprüsü” adlı bir film yapmaya karar verdiklerini söyleyen Yıldız,”O dönemde filmde oynayacak artistler çok pahalıydı.

Bizde Salih Kırmızı ile Itır Esen’i en ucuz, en makul fiyata bulduk.Eğer onları da bulmasaydık Abdullah Gül başroldeydi.Yani o filmin başrolüydü” dedi

SİNEMAYLA İLK MAKİNİST OLARAK TANIŞTI  

Milli Türk Talebe Birliği (MTTB) yıllarını anlatan Bekir Yıldız,” 11.Cumhurbaşkanı Abdullah Gül ile başından geçen çok özel bir hatırasını anlattı.

Milli sinemanın ilk örneği olan ”Gençlik Köprüsü” filminde çok büyük emekleri olduğunu vurgulayan Yıldız sözlerini şöyle sürdürdü.

“Çocuk yaşlarda yazlık sinemalarda makinistlik yapardım. Kayseri’de 12 tane yazlık sinema vardı, aile olarak ta gidilirdi.O günlerde Yeşilçam filmleri seyredilirdi.

yani zengin kız fakir oğlan senaryoları.Orada ben makinist diye tabir edilir, yani film şeritleri koptuğu zaman yapıştıran, ıslıklanan, yuuhh makinist falan diye bağırılan işi yapardım.Yani sinemayla ilk tanışmam Şahin sinemasında oldu.

Başka yazlık sinemalarda vardı. Zaten ticaretin içinde olduğumuz için bir ucumuz da sokaklarda geçti.Oradan devam ettik.

İlk defa İstanbul’da sinema kulübünü kurunca Milli Sinema sempozyumu açık oturumu yapalım dedik.Ve Türkiye’de ses getiren bir açık oturum oldu.

Bu arada sinematek diye marksistlerin yönettiği Sıra selviler de küçük bir cep sineması ve kulüp vardı.Türkiye’nin en ciddi sinema kültürünü yapan yer.

Sinemayı orada ciddi bir kültür olarak öğrendik.Bütün dünya sinemasının yapıtlarını seyrettik.Ondan sonra üzerinde yazılar fikirler, sinema dergilerinde görüşler belirttik

” ABDULLAH GÜL BAŞROLDEYDİ 11.Cumhurbaşkanı Abdullah Gül ile başından bir macerayı da paylaşan Yıldız,”Oradaki macera daha bir ayrı.

Milli Türk Talebe Birliği yıllarımda Mesut Uçakan birinci kademeyi geçti beni elediler.Daha sonra Salih Gedikli ve Mesut’u da elediler.Sonra ilk film yapalım dedik kendi çapımızda. 1 lira 75’er kuruş topladık. Dışarıya da para vermeyelim istedik.

Bir grup dedi ki ya bu tanınmış bir isim olmazsa seyredilmez, bu vizyona çıkacak.O zaman Salih Kırmızı ile Itır Esen’i en ucuz, en makul fiyata bulduk. Eğer onları da bulmasaydık Abdullah Gül başroldeydi.Yani o filmin başrolüydü” diye konuştu

FİLMİ GÖSTERMEYEN DAĞITIM ŞİRKETİNİ BASTILAR Gençlik Köprüsü filminin para oldukça çekildiğini aktaran Yıldız,”Para bitince film dururdu.Sonra bir türlü tamamlandı.

Çok amatörce, çok dar şartlarda çekildiği için bunu hiçbir sinema oynatmadı. Normalde bir dağıtıma verilir oynatılır. Bu film kabul edilmedi.O kabul edilmediği zaman bizimde zorumuza gitti.Nasıl kabul etmezsin mademki parasıyla diye, o günkü Beyoğlu film endüstrisine gittik.

Orada bir münakaşa oldu.O dönemde öğrenci varınca insanlar şunu yapardı.O günkü kabadayı nam salmış kişiler sinemacıların etrafında bulunurdu.Namı diğer Beyoğlu kabadayıları.Ama öğrencilerin n yanında kıymeti harbiye si yok.Çünkü öğrenci dahil olunca herkse kuzu kesilirdi.

herhangi bir öğrenci söz konusu olunca kavga dövüş, bıçak, silah eksik olmazdı.Birde arkası bitmeyen bir ordu gibi telakki ederlerdi.Filmi oynattılar.İlk bizim Milli Türk Talebe Birliği böyle bir filmle ortaya çıktı” şeklinde konuştu

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2010 Kayseri News | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0352 231 31 39