• BIST 9093.9
  • Altın 2324.48
  • Dolar 32.3555
  • Euro 34.9625
  • Kayseri 15 °C
  • Ankara 20 °C
  • İstanbul 19 °C

BELÇİKA HEYETİNDEN KAYSO'YA ZİYARET

BELÇİKA HEYETİNDEN KAYSO&#39YA ZİYARET
BELÇİKA HEYETİNDEN KAYSO'YA ZİYARET -BELÇİKA GENK BELEDİYE BAŞKANI WİM DRİES BAŞKANLIĞINDA BELEDİYE, TİCARET VE SANAYİ ODASI YETKİLİLERİ VE İŞADAMLARINDAN OLUŞAN HEYET KAYSERİ SANAYİ ODASI'NI (KAYSO) ZİYARET ETTİ
Belçika Genk Belediye Başkanı Wim Dries başkanlığında belediye, Ticaret ve Sanayi Odası yetkilileri ve işadamlarından oluşan heyet Kayseri Sanayi Odası'nı (KAYSO) ziyaret etti.

Misafirleri şehrimizde görmekten duyduğu memnuniyeti dile getiren Kayseri Sanayi Odası Meclis Başkanı Nureddin Okandan, Belçika heyetine KAYSO'nun faaliyetleri ve Kayseri Sanayisi hakkında bilgi verdi.

Kayseri'nin altı bin yıllık ticaret geleneğine sahip Türkiye'nin önde gelen önemli sanayi şehirlerinden bir tanesi olduğunu ifade eden Meclis Başkanı Okandan, Kayseri'de birçok sektörde ürün üretildiğini ve yaklaşık 2,5 milyar dolarlık dış ticaret hacmine sahip olduğumuzu söyledi.

Kayseri'nin sanayi ile birlikte sağlık ve turizm sektöründe de ön plana çıktığını, yapılan çeşitli yatırımlarla önümüzdeki yıllarda adından daha sık söz ettireceğini açıklayan Okandan, ''Kayseri etrafında bulunan yaklaşık 13 ile de önderlik etmektedir. Belçika ile ticaret hacmimizi yetersiz görüyoruz. Önümüzdeki günlerde bu ticaret hacmini artırmamız gerektiğine inanıyoruz. 37 Kayserili firmamız Belçika'ya ihracat yapmakta, 12 firmamızda ithalat yapmaktadır. Bu ziyaretlerin işbirliğini artırmasını temenni ediyorum'' dedi.

Genk Belediye Başkanı Wim Dries ise Kayseri'nin dinamik bir yapıya sahip olduğunu belirterek, ''Genk şehri ile Kayseri arasında iş yapabilme açısından önemli benzerlikler var. Belçika'ya döndüğümüz zaman delegasyonumuzla tekrar bir araya gelerek Kayseri ziyaretimizi değerlendireceğiz. Ben bu kısa ziyaretimizdeki izlenimlerimize dayanarak Kayseri ile oldukça güçlü ilişkiler kurabileceğimizi düşünüyorum. Sıcak karşılamalarından dolayı tüm kurumlara teşekkür ediyorum'' diye konuştu.

Belçika İşadamları Federasyonu (BETIAD) Başkanı Murat Güngör, ekonomik yavaşlamanın hissedildiği bu günlerde ülkeler arası ilişkilerin önemli olduğunu belirterek, ziyaretin yeni işbirliklerine vesile olması temennisinde bulundu.
(İÇR)

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2010 Kayseri News | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0352 231 31 39