• BIST 8985.79
  • Altın 2299.076
  • Dolar 32.3237
  • Euro 35.0632
  • Kayseri 20 °C
  • Ankara 20 °C
  • İstanbul 22 °C

BELEDİYE ÇALIŞANLARINDAN ÖZHASEKİ'YE ANLAMLI PANKART

BELEDİYE ÇALIŞANLARINDAN ÖZHASEKİ'YE ANLAMLI PANKART
Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Özhaseki, 7 Haziran’da yapılacak olan genel seçimlerde milletvekili aday adayı olduğunu açıkladı.

Başkan Özhaseki’nin açıklama yapacağı Büyükşehir Belediyesi Meclis Salonu toplantı saatinden bir saat önce tıklım tıklım doldu. Büyükşehir Belediyesi’nin önüne vatandaşların açıklamayı izleyebilmesi için iki dev ekran kuruldu. Toplantıyı Başkan Özhaseki’nin eşi Neşe Özhaseki, oğlu Enes ve eşi de takip etti. Toplantıda Kayseri’deki ilçe belediye başkanları da hazır bulundu. Salona alkışlarla giren Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Özhaseki, “Kayseri seninle gurur duyuyor” sloganları ile karşılandı.
Başkan Özhaseki, Neşet Ertaş’ın Gönül Dağı türküsünden bir kıta okuyarak, “Hepimiz bizin için çilen bir kaderi, bir alın yazısını yaşıyoruz. İki kapılı bir handa gidiyoruz gündüz gece. Kader çizgimizde bizim katkımız nokta miktarıncadır. Biz yaptık ettik demeden de geri durmayız” diyerek şu şekilde konuştu:
“Bizim dünya görüşümüzde bir son bir emeklilik durumu yok. Biz de ancak taze başlangıçlar vardır. Bizim anlayışımızda amel defteri kapanmaz. Kim iyi bir çığır açmışsa kazanılan sevaptan o kişinin payına düşen ahrette olsa bile hesabına yazılmaya devam eder. Allah bizi iyilerden kılsın. Ben bu gün burada yeni bir menzile yol alışın, taze bir başlangıcın arefesinde bulunuyorum.
Sona eren aslında bir şey yok, olan yeni taze bir başlangıç. Partimizin genel başkanından ve genel merkezinden gel denildi. İl teşkilatı, gitmelisin dediler. İstişare ettiğimiz güzel insanlar git dedi. Kayseri halkı ‘hizmete Ankara’da devam etmek’ dedi.
Bu seçimde de genel merkezimiz hiçbir belediye başkanı aday olmayacak Özhaseki istisna dedi. Bu benim için bir onurdur. Değerli kardeşlerim ben biliyorum sizin rızanız olmadan bu bahçeye girilmez. Yola çıkılsa bile menzile varılmaz. Varılsa bile gonca güller delinmez. Sizden rızalık bekliyorum. Destek bekliyorum. Hepinize sonsuz teşekkür ediyorum.
1994 yılıydı kışın o soğuk günlerinde Kayseri sokaklarını birer birer dolaştık. Aldığımız sorumluluk bize ağır bir yük yüklüyordu. Kendi kendimize söz verdik. Biz bu çaresizlerin çaresi olacağız, yurtsuzlara yurt, evsizlere ev yapacağız diye ahdettik. Sözümüzden caymadık kimseyi aldatmadık. Umut bağlayanları mahcup bırakmadık. Bize verilen oylara asla ihanet etmedik. Şehrimizin caddeleri o yıllarda imdat çığlığı atıyordu. Biz şehri baştan ayağa yenileyeceğiz dedik. Sonuçta Anadolu’nun parlayan yıldızı olduk. Marka şehir oldu Kayseri. Gece gündüz demeden çalıştık. Üşenmedik, bezmedik tembellik etmedik. Bunu hep birlikte başardık.
Arkadaşlarım ile yüzlerce yıl bu şehre hizmet edilecek projelere imza attık. Türkiye’nin en güzel spor tesislerini yaptık. Kayseri’ye denizi getirdik. İkinci bir devlet üniversitesinin kuruluşuna öncülük ettik. Erciyes’i iş kapısı yaptık. Anadolu’nun en güzel eğlence merkezini yaptık. Her bir köşede tırnaklarımız kaldı. Modern bir Kayseri hayal ettik.
Binlerce projeye imza attık. Böyle bir imkan verdiği için Allah’a hamd ediyorum.
Ben duygusalım, pişkin siyasetçi değilim. Olaylardan etkileniyorum. Uykusuz kaldığımız geceler oldu. Dağ başlarına çıkıp saatlerce tek başına oturduğum oldu. Hiç hak etmediğim iftiralar oldu. Hakkımda akla hayale gelmeyecek duyduğum zaman benimde şaşırdığım dedikodular üretildi. Yalan olduğu için hiçbirisi tutmadı. Beni yıpratmak istiyorlardı. Bu nedenle onlar bu iftiraları atmaktan uzak durmadı. Bu durum beni çok üzdü. Bunlara inanıp dedikodu edenlere, bunları tekrarlayanlara gıybet edenlere hakkımı helal ediyorum. Dedikodu üretim merkezlerine bilinç li olarak dedikodu üretenler hakkımı helal etmiyorum. Biri bitmeden diğerine sarılan birkaç kişiye hakkımı asla helal etmiyorum. Onları adaletine sonsuz inandığım Allah’a havale ediyorum.
Bilerek isteyerek, Allah şahidim olsun ki hiç haram yemedim ve çocuklarıma yedirmedim. Belediye imkanlarını kimseye peşkeş çekmedim. Bir metrekare arsa alıp satmadım. Kimseye trilyonlar aktarmadım. Ne yakınlarımı ne partilileri zengin etmek derdim olmadı. Eşim çocuklarım, kardeşlerim hep belediyeden uzak durdular. Ağabeyim sadece bir iki sefer belediyeye geldi. Eşim ve çocuklarım hep ölçülü oldular. Medyaya hiçbir şekilde malzeme olmadılar. Ben ve ailem sizleri utandıracak hiçbir şey yapmadık. Yüzünüzü kızartmadık, örnek olmaya çalıştık. Bu gün 21 yıldır şerefle sürdürdüğüm bu görevi alnımın akıyla onurla bırakıyorum. İyi işler yaptığıma inanıyorum. Çokça hayır duası aldığıma da inanıyorum.
Belediye sayfasını kapatırken yeni bir sayfa açıyorum. 21 yıldır hizmet odaklı siyaseti şimdi Ankara’da yapmak için yola çıkıyorum. Yeni Türkiye’nin yeni vizyonuna katkı sağlamak için yola çıkıyorum. Ülkemiz ve insanımızın kalkınması adına düşünecek proje üretecek gayret göstereceğim. Bildiğim doğrulardan şaşmayacağım.
Bu güne kadar makam için, paye için, rütbe ve çıkar için siyaset yapmadım. Allah buna şahit. Bundan sonra da aynı hasbilik içinde siyaset yapacağım. Gerek şahsi gerek siyasi yaşamım boyuncu isteyen değil veren olmaya çalıştım. Vazifeyi hakkını vererek yapanlardan oldum. Birlikte yürüyenlerden oldum. 21 yıllık başkanlığım süresince büyümelerini ıskaladığım çocuklarımdan, yalnız bıraktığım eşimden, sıla-i rahim yapamadığım annemden eş dost ve akrabalarımdan helallik istiyorum. Bundan sonraki sürecin daha yoğun geçeceğini düşünerek onlardan sabır ve anlayış bekliyorum. Kendilerine yeterince zaman ayıramadığım için beni affetmelerini istiyorum.
Çalışma hayatı zor ve stresli. Kırdığım üzdüğüm tüm çalışma arkadaşlarımdan helallik istiyorum. Kimseyi bilerek ve isteyerek üzmek istemedim. Herkesi eşit görüp adaletli bir şekilde hareket etmek istedim.
Özellikle tüm Kayseri’den helallik istiyorum. Oy verdiler, beklenti içinde oldular, bende hizmet etmeye çalıştım. Yapamadıysam kızmasınlar gücüm bu kadardı. Yapabileceklerimin hepsini yaptım. Haklı olduğunu düşünen kimse varsa Özel Kalem’e not düşsün onlarla da helalleşmek istiyorum.
Aslında bu bir veda değil inşallah yeni bir başlangıç. Bu gün de birbirimize veda etmiyoruz. Bir dönemin muhasebesini yapıyoruz. Yeni bir başlangıcın heyecanını yaşıyoruz. Daha çok Ankara merkezli çalışacağım ama birbirimizden kopmayacağız. Seçimden önce ne kadar söz verdiğim projeler varsa yeni başkanımız ile daha hızlı bir şekilde yapacağız.
Türkiye’nin ve Kayseri’nin istikametini belirlerken beraber olacağız. Bu günlere beraber geldik. Bir kez daha karar yetki söz millettedir. Bana sizler gibi yol arkadaşları nasip ettiği için Allah’a sonsuz teşekkür ediyorum. Bu bir veda değil, kapanış değil. Bu an bizim için farklı bir an. Allah istikametten ihlastan ayırmasın."
Belediye Meclis Üyeleri adına Mehmet Özhaseki’ye çiçek veren Bekir Yıldız, “21 yıldır verdiğiniz hizmetlerden dolayı bu şehrin gönlünü kazandınız. İnşallah sizi Ankara’ya heyecanla şevkle uğurlayacağız. Bu şehir inanıyor ki 70 milyon insanın gönlünü kazanacağınızdan eminim” dedi.

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2010 Kayseri News | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0352 231 31 39