• BIST 9008.92
  • Altın 2281.932
  • Dolar 32.3179
  • Euro 35.0593
  • Kayseri 10 °C
  • Ankara 9 °C
  • İstanbul 16 °C

BEN SANA MEBUS OLAMAZSIN DEMEDİM Kİ…?

BEN SANA MEBUS OLAMAZSIN DEMEDİM Kİ…?
Her erkekten adam olmuyor.

Her erkekten adam olmuyor. Söylendiği gibi öyle önceden de hiç belli olmuyor..! Erkek olmak doğuştan gelen bir alın yazısı olsa da adam olmakta her erkeğe nasip olmuyor. Bizler henüz daha küçücük çocuk iken ebeveynlerimizin bizler için gönüllerinden geçirdiği ve yakıştırdığı meslekler vardı değil mi? Onlar safiyane duygular içerisinde, okul bitirmekle diploma sahibi olmakla adam olunacağını düşünerek; “Yavrumuz okusun da büyük adam olsun.” temennisinde bulunurlardı. Oysa atalarımız sadeceherhangi bir okulu bitirmekle, bir makam ve mevki sahibi olmakla adam gibi adam olunamayacağını ifade etmek için;“Okumak cehaleti alır, eşeklik baki kalır.”diye nede güzel söylemişlerdir.

 

Oğlum doktor olacak, mühendis olacak, hakim olacak, mebus olacak vs… hiç adam olacakdiyenini duydunuz mu? Yok! duymazsınız çünkü zihinlerde bütün yatırımlar prestijlipara getiren meslekler üzerine yapılmıştır.Nasıl olsa adamlık sonradan kazanılır…atarsınız yontulmamış evlatlarınızı toplumun kucağına Allah rast getire!Vay bizim halimize iyele babam iyele..! Eee sende haklısın her şey senin için para ya! Bu devirde adam olan değil de, güzel bir mesleği, statüsü olanlar çok prim yapıyor değil mi? Bilgi, kültür, erdem, dürüstlük, karakter, ahlak, onur, adalet zaten pazarda satılıyor ya! Basıp  parayı hepsini toptan alırsın, odamı olmadı kopyala yapıştır…

 

ADAM ARIYORUM ADAM!!!

Diyojen gündüz elinde fenerle kalabalıklar arasında dolaşır, bir taraftan da “adam arıyorum, adam arıyorum” diye bağırarak gezintisine devam eder. Halk arasından açıkgöz biri “Bu kadar adam arasında ne adamı arıyorsun" demesine rağmen Diyojen adam aramasına devam eder. Evet, adamgibi adam bulmak gerçekten zor zanaattır be dostlar! Adem olmak kısaca insan olmak meşakkatli zor ve uzun bir yolculuktur. Beşerî ve dünyevî hedeflere ulaşmış olmak asla “adam olmak” demek değildir. Adam olmak kişide ilkeli erdemli omurgalı bir duruş ister. Toplum yakıştırır bu sıfatı size,öyle ucuzda değildir,zorlama ile de olmaz! Özünde,arkında düzgün olacak! Yine ne güzel söylemiş atalar ‘’Katranı kaynatsan olmaz ki şeker, cinsine yandığımın cinsi, cinsine çeker.”

 

Adam olmak kendi gibi olmak, kendinle yüzleşmek ve kendin gibi davranmaktır. Adam olmak adam gibi sevmeyi, konuşmayı bilmek olduğun gibi görünmektir. Üzüntünü içine gömmek mutluluğu paylaşmaktır. Akıllı ve cesur olmaktır ve hatta arkana bakmadan gerektiğinde yalnız yürümek, adam gibi gitmektir…. Evet, adam olmak için bu tür meziyetler gerekir. Zira bu meziyetleri bir insandan çekip alacak olsanız, geriye değil adam insan bile kalmaz. Sadece “insan müsveddesi” kalır. Adam gibi adamlar davasına sımsıkı sarılıp sahip çıkarlar

 

ASLINDA BÜTÜN MESELE ADAM OLMAK DEĞİL ADAM OLARAK KALMAKTA!

Demem o ki adam olmanın yükü ağırdır. Kimine göre fıtrat, kimine göre cibilliyet meselesi, kimine göre de insanın mayası ile alakalıdır adam olmak. İnsanların zenginliği yoksulluğu ya da makamıyla da doğru orantılı değildir. Selden kütük kapmanın derdinde olmayacaksın. Adam olmak bugün ak dediğine, yarın kara demeyeceksin. İkbal hırsı yadamenfaat çıkar için eğilip bükülmeyecek, üç kuruşa kimseyi satmayacaksın. Edepli olacak utanmayı bilecek mayası bozuk kumaşı kalitesiz olmayacaksın. Adam dediğinin midesi değil gönlü geniş olacak. Öyle bir iki ciks takım elbise giymeyle yada kravat takıp jöleli saçlarla gezmeyle, cilalı ayakkabılarla caka satmayla olunmuyor!

 

Zaten sizin bu jargonlarınızı kimse yemiyor artık!. Demiş ya  Mevlânâ Hazretleri,  Nice insanlar gördüm üzerinde elbise yok, Nice elbiseler gördüm içinde insan yok!..

Tiyniyetinde oryantalistlik olmayacak bir insanın. Bazı dünyevi menfaatleri elde etmek için maneviyatından ödün vermek, bir takım mevkilere ulaşabilmek için onur ve şerefini ayaklar altına alıp el etek öpmek yakışmaz değil mi bizlere. Adam gibi adamlar davasına sımsıkı sarılıp sahip çıkarlar. Sözüm ona cemaat kisvesi altında vatanına ihanet etmez memleket sırlarını düşmanla paylaşmazlar. Zoru görünce hemen kıvırmaz, eğilip bükülmez, omurgalı bir duruş sergileyip dimdik dururlar. Böyle dönek, sünepe, gevşek, bukalemun gibi araziye göre renk değiştiren, davasında samimi olmayan kimselerin adamlıktan nasipleri zinhar yoktur.

 

GÖZSENİN AMA FER SENİN DEĞİL!

Hakiki Müslüman her ortamda, herkesin karşısında doğru olanı, yani Allah'ın emirlerini yerine getirir. Ne kimseden takdir bekler ne de kimseden çekinir. Yalnızca Allah'ın hoşnutluğunu ister. Hakiki Müslümanınolaylar ve insanlar karşısında karakteri ve tavrı hiçbir şekilde değişmez. Ne kendisine verilen bir makam ne de mevkiden dolayı şımarır, ne de içinde bulunduğu zor durumdan dolayı ümitsizliğe kapılır. Çünkü asgari bir vicdan sahibi bir mümin, kendisine isabet eden her türlü nimetinde sıkıntının da Allah'tan geldiğinin ve tüm bunların kendisini denemek için yaratılmış birer"imtihan" olduğunun bilincindedir.

 

DÜN GERÇEKTEN EVİNE EKMEK GÖTÜRMEK İSTEYEN BİRİNİ VURDULAR…

Dün avukat cübbesi ile Çağlayan Adliyesi'ne giren DHKP-C'li iki kalleş terörist, Berkin Elvan soruşturmasını yürüten Savcımız Sn. Mehmet Selim Kiraz'ı odasında rehin alıp sonrada şehit ettiler. Terörün her türlüsünü lanetler iken merhum Savcımıza Allahtan rahmet, milletimize de başsağlığı diliyorum. Mekânı cennet olsun. Dünkü eylemde amaçları asla diyalog ve anlaşma olmayan bu alçakların sonucu baştan belli olan teröristçe saldırılarına hep birlikte şahit olduk.İzan sahibi herkes bilir ki Sansasyon ve Provokasyon amaçlı bu eylemlerle seçimler öncesi ülkemizi karıştırmak hükümetimizi zor durumda bırakmak istenmektedir.

Evet! Yine birileri düğmeye bastılar… İşte tam olarak burada  bizlere düşen İnsan ve adam olmayı beceremeyip sokakları karıştırıp huzurumuzu bozmak isteyen bu alçaklara  fırsat vermeden uyanık olup, kaos senaryolarına asla düşmemektir... Öfke ve hamaset ile hareket eden bu namussuzların arkasındaki oyun kurucular unutmasın ki biz bir ölür, bin diriliriz. Hepimizin tekrar başı sağ olsun.

Elhamdülillah, ahiret var! Elhamdülillah, hesap var! Elhamdülillah, cehennem var!

Allaha emanet olun kalın sağlıcakla.

 

Twitter: @MK19038 /  Facebook: muzaffer.kahraman19038

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2010 Kayseri News | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0352 231 31 39