• BIST 9079.97
  • Altın 2324.29
  • Dolar 32.3523
  • Euro 34.9406
  • Kayseri 7 °C
  • Ankara 12 °C
  • İstanbul 13 °C

BENLİ'DEN ŞEKER AİLESİNE MEKTUP

BENLİ'DEN ŞEKER AİLESİNE MEKTUP
KAYSERİ ŞEKER FABRİKASI GENEL MÜDÜRÜ LEVENT BENLİ:

Kayseri Şeker Fabrikası Genel Müdürü Levnet Benli, Soma ve Ermenek’te meydana gelen iş kazalarının, iş güvenliğinin ne kadar önemli olduğunu bir kez daha gözler önüne serdiğini belirterek, “Bununla ilgili olarak tüm işçilerimizin ailelerine mektup yolladık” dedi.
Benli, “Biz özellikle gündemde kömür ocaklarındaki kazalar gündemde olduğu zamanlarda, iş güvenliğinin ne kadar önemli olduğunu şirket olarak çok iyi biliyoruz. Bununla ilgili de elimizden geleni, bırakın yönetmelikleri, onun üzerinde daha onun üzerinde bir şeyler yapmaya çalışıyoruz” diye konuştu.
Benli, “Bu manada biz tüm çalışanlarımızın uyarılmasında en önemli etkenin ailesi olduğunu düşünüyoruz. Bunun için de tüm çalışanlarımızın ailesine bizzat ıslak imzalı, dikkat etmeleri, eşinin, annesinin, kim işe gönderiyorsa özellikle öğüt vermesini, dikkat etmesini, uyarması amacıyla bir mektup gönderdik” diyerek şu şekilde konuştu:
“Tüm kıyafetler, iş güvenliği ile ilgili konulması gereken tüm malzemeleri işçilerimize temin ettik. Uyarı yazıları, eğitimler hepsi birinci derecede sağlandı. Bu manada bu yıl yeni bir yönetmelik çıkmıştı. İş güvenliği ile alakalı kendi birimimizi kurduk. İş Güvenliği uzmanlarımız ile, insan sağlığı bölümünü birleştirdik ve bunların beraber ve entegre şekilde çalışmalarını sağladık. Bunun da özellikle bir yenilik olduğunu düşünüyoruz. Sırf yönetmelikte olduğu için değil gerçekten eğitmek için eğitim veriyoruz. Çalışanımızı korumak için hareket ediyoruz.
Personelimizin tamamı iş sağlığı konusunda eğitim aldı. İş güvenliği konusunda A, B ve C sınıfı tüm personellerimiz tarafından eğitim alınıyor. Profesyonel şirketlerden de yardım alıyoruz. Bu konuda şirketimiz üst düzeyde.
Biz tedbirimizi alalım, kazada oluyor. Bizim fabrikamız ağır iş kolları sınıfında.”
Kayseri Şeker Fabrikası tarafından işçilerin ailelerine gönderilen mektup şu şekilde:
KAYSERİ ŞEKER ÇALIŞANININ SEVGİLİ AİLESİ



H…… A……., fabrikamızın tüm çalışanları gibi emeğini esirgemeyen değerli bir çalışanımızdır. Fabrikamız, ekmek parası kazanmak gibi kutsal bir görevi yerine getiren tüm çalışanlarına, iş sağlığı ve güvenliği konusunda, hem yasal hem de sosyal sorumluluk adına üzerine düşen yükümlülükleri yerine getirmekte ve tam destek vermektedir.

Ülkemizde her gün 172 iş kazası yaşanırken, 4 iş kazası ölümle sonuçlanmakta ve 6 kişi iş göremez (özürlü) hale gelmektedir. 2013 yılında Kayseri Şeker Fabrikasında 110 iş kazası, Boğazlıyan Şeker Fabrikasında 25 iş kazası meydana gelmiştir. İş kazalarının %98’i dikkatsizlik sonucu tehlikeli hareketlerden meydana gelmektedir.

Fabrikamızda iş kazalarını en aza indirebilmemiz için tehlikeli hareketlerden kaçınma, iş ayakkabısı, iş elbisesi, eldiven, baret, maske, gözlük, kulaklık vb. kişisel koruyucu malzeme kullanma gibi bazı kurallarımız var.

Çalışanımızın sevgili ailesi! Çalışanlarımızın sağlığını ve güvenliğini korumak için desteğinize ihtiyacımız var. Sizden isteğimiz; ailenizin değerli üyesini işe uğurlarken, bu kuralların kendisini ve arkadaşlarını korumak için konulduğunu ve bu sebeple kurallara uymasının hepimizin mutluluğu için gerekli olduğunu hatırlatın. Sağlık ve mutluluk dolu günler dileğiyle.

H……. A…….’in de bir ferdi olduğu Kayseri Şeker ailesi adına sevgi ve saygılarımı sunarım.
 

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2010 Kayseri News | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0352 231 31 39