• BIST 9079.97
  • Altın 2324.005
  • Dolar 32.3547
  • Euro 34.9444
  • Kayseri 7 °C
  • Ankara 14 °C
  • İstanbul 12 °C

"Beşiktaş seyircisine özel bir sempatim var"

"Beşiktaş seyircisine özel bir sempatim var"
Beşiktaş Başkanı, Türkiye'nin heyecanla beklediği dev maçı hak edenin kazanmasını diledi. İlk derbisine çıkacak olan Galatasaray Başkanı ise derbiyi dostluk buluşması olarak gördüğünü ifade etti.
Türk futbolunun asırlık çınarları Beşiktaş ile Galatasaray arasında, Fi-Yapı İnönü Stadı'nda pazar akşamı oynanacak derbi için geri sayım sürerken, Başkanlar Yıldırım Demirören ve Ünal Aysal, bir araya geldi.

Bütün Türkiye'nin büyük bir heyecanla beklediği dev randevu öncesinde ilk olarak her iki camianın liderleri Demirören ile Aysal buluştu. Nefesleri kesecek bu puan mücadelesinin hem sahada hem de tribünlerde dostluk ve centilmenlik havası içinde geçmesi dileğinde bulunan Yıldırım Demirören ile Ünal Aysal çok neşeli bir sohbet yaptı.

İşte Nevzat Dindar ve Serdar Sarıdağ imzalı röportajda yer alan Demirören ile Aysal'ın o açıklamaları...

AYSAL: Derbiyi iki eşit, güzide kulübün dostluk buluşması olarak görüyorum. Sahada en iyi oynayan kazansın dileklerinde bulunuyorum. Galatasaray'ın, Beşiktaş ile olan maçları hep dostane bir şekilde geçmiştir. Benim bu konuda kötü hatıralarım yoktur. Ayrıca bu derbi benim başkanlığımın ilk derbisi. Son beş senede sadece derbilerde değil, genel anlamda dibe vurduk. Beşiktaş'a karşı İnönü Stadı'nda bu tablo çok farklı olmadı.

DEMİRÖREN: Hak edenin kazandığı bir derbi olsun. Tamamen dostluk mesajlarının verildiği bir maçın oynanmasını diliyorum. Başkanlar bunu her zaman yapıyor. Taraftarlar da başkanlar gibi dostluk mesajları vermeli. Maçlar sahada başlayıp, sahada bitsin... Biz Beşiktaş Kulübü olarak rakibimizi evimizde en iyi şekilde ağırlayacağız. Her şeyden önce futbol bir şovdur. Bu nedenle taraftarlar da bu şovun çok önemli bir parçası olarak tribünlerde şovlarını yapmalıdır.

'Benim evim Beşiktaş'ta'
AYSAL: Statlarda artık iyi ve kaliteli maçlar seyretmeliyiz. Bunlar bizim kültürümüzün bir parçası olmalı. Başkan Yıldırım Demirören'in bu konuda daha önce yaptığı değerli çalışmalarını biliyoruz. Bizler de ona en güçlü şekilde destek vermeliyiz. Benim Beşiktaş seyircisine ayrıca özel bir sempatim var. Çünkü benim evim Beşiktaş'ta. 22. katta oturuyorum, bir televizyona bir stada bakıyorum. Beşiktaş taraftarı bütün takımlar için büyük bir nimet.

DEMİRÖREN: Beşiktaş taraftarı derbide üzerine düşen görevi yine en iyi şekilde yerine getirecektir. Bizler kulüp başkanları ve yöneticiler olarak kulüpler arasındaki dostluğun zarar görmemesi için demeçlerimize dikkat etmeliyiz. Her zaman fair-play çerçevesi içinde hareket etmemiz lazım.

AYSAL: Ülkemizde futbolcuların maçlardan sonra verdiği bir demeç vardır, ben ona bayılıyorum. 'Önümüzdeki maça bakıyoruz' diye konuşurlar. Bence kulüp yöneticileri ve taraftarlarımız da böyle yapmalı ve bundan sonraki maçlara bakmalı... Yanlış beyanatlarda bulunmamalıyız. Halkımız bazı şeyleri yanlış anlayabilir. 1-2 sene içerisinde statlarda özlediğimiz futbolu seyredeceğimize inanıyorum. Beraber maç izleme kültürünün edinilmesi kesinlikle hepimizin yararına olacaktır. Bu oyunun bir temaşa olduğunu asla unutmamalıyız.

'FUTBOLUN PARASI FUTBOLA'
İki Başkan, amatör şubelerin masraflarının, futbol gelirleriyle karşılanmasının hata olduğu görüşünde birleştiler. Yıldırım Demirören, “Bu konuda bir çalışma yapıp, kulüplere çağrıda bulunacağız" diye konuştu

Yıldırım Demirören ile Ünal Aysal, derbi sohbetinin ardından ivme kazanan amatör şubelerin durumunu da masaya yatırdı.

Demirören, Türkiye genelinde gençlerin spora kazandırılması için amatör şubelerin çok önemli bir konumda bulunduğunu ifade etti, "Futbolun parası, futbol için harcansın" diyerek hem devlete hem de sponsorlara kulüplere daha fazla destek çağrısı yaptı.

Beşiktaş Başkanı, "Futbolda zaman zaman hatalar yapabilirsiniz. Bu sene futbolcu satarken yaptığınız bir hatayı, sonraki sezon başka bir oyuncuyu satarak veya alarak telafi edebilirsiniz. Ancak amatör branşlarda böyle bir şansınız yok. Amatör branşların da parası futboldan gidiyor. Bunu değiştirimeliyiz. Eğer futbolun parasını amatöre harcamazsak, sponsorlar işin içine daha fazla girmek zorunda kalacaklar. Devlet de bu konuda kulüplere destek olmalı. O kadar genci amatör branşlar içerisinde tutmak kolay değil. Biz kulüpler olarak o gençleri bünyemizde tutamazsak, çoğu kaybolup gidecek. Bu konuda sponsorlar da kulüpler için çok önemli katkılarda bulunuyor, fakat bunun daha fazla olmasını istiyoruz" dedi.

'20 milyon dolar gider var'
Demirören'e destek veren Ünal Aysal da, amatör şubelerin kulüpler için bir zorunluluk olduğunun altını çizdi. Galatasaray Başkanı, "Türkiye'de sporun daha fazla sevilmesi ve belli bir noktaya gelmesi için büyük kulüpler öncülük etmeli. Amatörler için senelik 20 milyon dolarlara yakın giderlerimiz var. Bu konuda sponsor desteğinin artması gerekiyor. Geldiğim ilk gün 'makine dairesine geçiyorum' demiştim. Bu durum değişmedi. Yönetimdeki isimler ellerinden geleni yapıyorlar" ifadelerini kullandı.
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2010 Kayseri News | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0352 231 31 39