• BIST 9079.97
  • Altın 2308.099
  • Dolar 32.3328
  • Euro 35.0976
  • Kayseri 16 °C
  • Ankara 19 °C
  • İstanbul 19 °C

BİLGİSAYAR BAŞINDAN KALKMAYANLAR BU HASTALIĞA YAKALANIYOR

BİLGİSAYAR BAŞINDAN KALKMAYANLAR BU HASTALIĞA YAKALANIYOR
Özel Dünyam Hastanesinde Ortopedi ve Travmatoloji Uzmanı olarak görev yapan Op. Dr. Mehmet Gürel, bilgisayar kullanırken özellikle el bileğini geriye doğru atarak maus yada klavye kullananlarda Karpal Tünel Sendromu hastalığı olduğunu söyledi.

Karpal Tünel Sendromu hastalığı ile ilgili bilgiler veren Ortopedi ve Travmatoloji Uzmanı Op. Dr. Mehmet Gürel, “Karpal Tünel Sendromu el bileğindeki sinir sıkışması sendromudur. El bileğindeki sinir sıkışmasının nedenleri, genellikle el bileğini geriye doğru atan yada öne doğru kapayarak çalışan insanlarda sık görülür. Bu genellikle endüstri ve sanayide sık görülen bir çalışma şeklidir. Bununla birlikte bilgisayar başında oturanlar özellikle el bileğini geriye doğru atarak maus yada klavye kullandıkları için onlarda sık görülen bir durumdur" diye konuştu.
Gürel ayrıca, "El bileğini uzun süreli geriye atan insanlarda el bileğindeki basınç artar, oradan geçen sinire aşırı miktarda basınç olur. Bu basıncın sonunda bir zaman sonra sinir ezilmeye başlar, sinir baskı altında kaldığı için fonksiyon kaybı başlar. Bu fonksiyon kaybının ilk bulguları olarak özellikle birinci, ikinci ve üçüncü parmağında uyuşma hissetmeye başlar. Bu uyuşma sonra giderek artar ve parmaklarda karıncalanma başlar. Uyuşma ve karıncalaşma ileri aşamalara ulaştığı zaman geceleri uykudan uyandıran ağrı olur. Hasta gece uykudan uyandığında parmaklarını hissetmez. Egzersiz yaparak parmaklarını tekrar hissetmeye başlar. Bu şikayetler arttıkça özellikle elin iç tarafında güç kaybı oluşmaya başlar. Bu güç kaybı sonucunda oradaki kaslar erir ve insanlar gündelik faaliyetlerini yapmakta zorlanmaya başlarlar. Eğer hastaların bu rahatsızlığı erken farkedilirse ilaç tedavisi ile tedavi edilir ancak erken fark edilmezse ilaç tedavisine cevap vermezler ve ameliyat gerekir. Ameliyattan sonra hastalar genellikle aynı gün taburcu edilir. Lokal anestezi ile yapılan bu ameliyatlar 15 gün sonra dikişlerin alınması ve yaranın kapanması ile sona erer. O yüzden erken tedavi ve teşhis çok önemli" şeklinde konuştu.

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2010 Kayseri News | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0352 231 31 39