• BIST 9079.97
  • Altın 2324.337
  • Dolar 32.3593
  • Euro 34.9423
  • Kayseri 7 °C
  • Ankara 12 °C
  • İstanbul 13 °C

BİNA GÖREVLİLERİNE SERTİFİKA

BİNA GÖREVLİLERİNE SERTİFİKA
Talas Belediyesi ve İl Emniyet Müdürlüğü tarafından, geçen yıl ilk yapılan ‘Benim apartmanım projesi’ kapsamında bina görevlilerine yönelik ikinci eğitim toplantısı düzenlendi. Toplantının sonunda eğitimi başarıyla tamamlayan görevlilere sertifikaları ver
Diva Düğün Salonu’nda gerçekleşen toplantıya Talas Belediyesi Başkan Yardımcıları Halil İbrahim Önal ve Yaşar Bağırgan, Toplum Destekli Polislik Şube Müdürü Ahmet Sert, Hırsızlık Büro Amiri Mahmut Kültekin, AKUT İl Temsilcisi Mehmet Eskitaş ve çok sayıda bina görevlisi katıldı.
Toplantının açılışında konuşan Toplum Destekli Polislik Şube Müdürü Ahmet Sert, amaçlarının vatandaşla daha sıkı işbirliğiyle çalışarak hizmet etmek olduğunu söyledi. Hırsızlık Büro Amiri Mahmut Kültekin ise, yapılan hırsızlıkların çeşitlerini ve alınması gereken önlemleri sıraladı. Kültekin, “Özellikle mala karşı işlenen suçlarda son yıllarda yüzde 80’lere varan azalma var. Son 5 yılda ilimizde yaklaşık 10 bin hırsızlık olayı varken, bugün sayı 3 bin civarında. Olayların aydınlatılması oranı ise 10 bin olayda bin iken, şimdi 3 bin olayda 1200’e düştü.” dedi.
AKUT İl Temsilcisi Mehmet Eskitaş, Türkiye’de depremden kaynaklanan ölümlerin sayısının sadece 4 olduğunu belirterek, “İnsanları öldüren deprem değil, çürük binalardır.” dedi. Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Daire Başkanlığı'nda görevli memur Yasin Öz, bina ve konut yangınlarının nasıl meydana geldiğini anlatarak, “Yangınlara ortalama müdahale süremiz 8 dakikadır. Bu da Avrupa standardı düzeyindedir. Araçlarımızın çıkış süresi ise 20 saniyedir.” diye konuştu.
Talas Belediye Başkan Yardımcısı Halil İbrahim Önal, geri dönüşümün önemine değinerek, atık yağ ve plastik ile kağıt gibi geri dönüşüm maddelerinin çevreye verdiği zararları anlattı. Önal, bina görevlilerine yaptıkları işin önemli olduğunu hatırlatarak, “Sizler olağanüstü olaylara ilk müdahale edecek kişilersiniz. Olağan durumlarda da özellikle belediyemiz ile ilgili yapmanız gereken işler var. Bunlar geri dönüşüm ve atık yağ toplanması. Yetkisiz geri dönüşüm ve atık yağ toplamak suçtur. Bu konuda bizlere biraz daha yardımcı olmanızı istiyoruz.” şeklinde konuştu. Önal, geri dönüşüm ve atık yağ toplama gerekçesini ise şöyle açıkladı:
“Çocuklarımıza daha temiz bir dünya bırakmak zorundayız. Çünkü dünya hızla kirleniyor. 1 litre atık yağ 1milyon suyu kirletiyor. Ayrıca geri dönüşüm ülke ekonomisine çok ciddi katkıdır.”
Konuşmaların ardından eğitimleri başarıyla tamamlayan bina görevlilerine sertifikaları verildi.
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2010 Kayseri News | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0352 231 31 39