• BIST 9079.97
  • Altın 2308.186
  • Dolar 32.331
  • Euro 35.112
  • Kayseri 21 °C
  • Ankara 22 °C
  • İstanbul 19 °C

BİR MEKTUP YAZDI EVİ OLDU

BİR MEKTUP YAZDI EVİ OLDU
ADANA'DA, KİRALADIKLARI HARABEYİ ANDIRAN TEK ODALI BİR EVDE 3 ÇOCUĞUYLA YAŞAM MÜCADELESİ VEREN KADINININ HAYATI KİMSE YOK MU DERNEĞİ'NE GÖNDERDİĞİ MEKTUPLA DEĞİŞTİ- SICAK BİR YUVAYA KAVUŞAN AİLEYE EVİN ANAHTARI VE TAPUSU TÖRENLE VERİLDİ
Adana'da, kiraladıkları harabeyi andıran tek odalı bir evde 3 çocuğuyla yaşam mücadelesi veren kadınının hayatı Kimse Yok mu Derneği'ne gönderdiği mektupla değişti. Yaşadığı sıkıntıları 3 yıl önce mektupla Kimse Yok Mu Dayanışma ve Yardımlaşma Derneği'ne yetkililerine ulaştıran Kadriye Kızgın, 3 yıl derneğin kiraladığı evde yaşadıktan sonra şimdi sıcak bir yuvaya sahip olmanın mutluluğunu yaşıyor.
Adana'nın merkez Seyhan ilçesi Döşeme Mahallesi'nde kirada pencereleri ve kapısı kırık, ısınacak bir sobası dahi olmayan evde 3 çocuğuyla birlikte yaşam mücadelesi veren Kadriye Kızgın (37), kirayı ödemekte sıkıntı yaşadı.
Eşi, Bakırköy Ruh ve Sinir Hastalıkları Hastanesi'nde tedavi gören ve geçimini el işi yaparak sağlayan Kızgın, yaşadığı sıkıntıların son bulması ve çocuklarının rahat bir ortamda eğitimlerini sürdürebilmesi için Kimse Yok Mu Dayanışma ve Yardımlaşma Derneği'ne durumlarını anlatan bir mektup yazdı.
Kızgın'ın gönderdiği mektuba yanıt veren dernek yetkilileri, yaptıkları incelemede ailenin durumunun çok kötü ve yardıma muhtaç olduğunu belirledi. Yapılan çalışmalar neticesinde dernek tarafından Kızgın ailesine yine aynı mahallede 1 yıllığına ev kiralanarak, eşyaları döşendi. 3 yıl bu evde kalan aile daha sonra Yeşiloba Mahallesi'nde, hayırseverlerin desteğiyle tapusu kendilerine ait yeni bir eve yerleştirildi.
Adana Valisi Hüseyin Avni Coş, evin anahtar ve tapusunu teslimi için düzenlenen törende yaptığı konuşmada, bugün çok anlamlı ve hayırlı bir etkinlik bir araya geldiklerini söyledi.
Derneğin ailenin ihtiyaçlarını karşılaması ve sağlıklı bir eve kavuşturmanın çok önemli olduğunu belirten Coş, "Dernek yetkililerini ne kadar takdir etsek azdır. Bu güzel hayrın gerçekleşmesinde katkıda bulunanlara tebrik ediyorum" dedi.
Coş, bu tür yardımlaşmaların örnek olmasını da diledi.
Kimse Yok Mu Dayanışma ve Yardımlaşma Derneği Genel Başkanı Ünal Öztürk ise yaşanan sıkıntıların, paylaşılması ve yardımlaşılmasıyla giderilmesinin kendilerine ayrı bir sevinç ve mutluluk yaşattığını söyledi.
Dünyanın dört bir tarafında, Somali ve etrafındaki ülkelerde açlık, kuraklık sıkıntısı yaşandığını hatırlatan Öztürk, şunları kaydetti:
"Türkiye olarak devletimizle, hükümetimizle, milletimizle, el birliğiyle o insanların yaralarını sarmak için koşturduk. Devlet, millet kucaklaşmasının en güzel örneğini hem kendi ülkemizde hem de dünyaya gösterdik. Ve hala Van depreminde Tüm Türkiye seferber oldu. Herkes Van oldu, tek yürek oldu. Vanlılar Türkiye dört bir tarafına geldiğinde insanlarımız bu vatandaşlara evlerini, gönüllerini açtı. Bizde çeşitli çalışmalar yaptım. Ama asıldan devletimiz, milletimiz, hükümetimiz bu vatandaşlarımıza
Türkiye'nin dört bir tarafında kucak açtı. Sıkıntılar paylaşıldıkça, sahip çıkıldıkça azalıyor. Bu tür şerlerin yaşanması arzu edilmez ama başa geldiğinde de paylaşılması çok önemli bugün onun bir örneğini yaşıyoruz."
Kadriye Kızgın ise kendilerine ait bir eve sahip oldukları için çok mutlu ve heyecanlı olduğunu söyledi.
Yardımda bulunanlara teşekkür eden Kızgın, "Herkesten Allah razı olsun. Bize her türlü maddi ve manevi desteği verdikleri için dernek yetkililerini teşekkür ediyorum. Bana 3 yıldır yardımda bulunuluyor, çocuklarım okutuluyor. En büyük oğlum Ferhat ise bu yıl Ağrı Üniversitesi Matematik Bölümü'nü kazandı. Diğer 2 çocuğum da eğitimlerini sürdürüyor" dedi.
Daha önce, tek odalı bir evde yaşamını sürdürdüğünü anlatan Kızgın, şimdiki hayatından memnun olduğunu katkıda bulunanlara ise teşekkür etti.
Konuşmaların ardından Vali Coş ve beraberindekiler evi gezdi.
Ailenin çocukları Ferhat, Sedat, Serhat kardeşler saz çalarak, şarkı söyledi.
Etkinliğe Seyhan Belediye Başkanı Azim Öztürk, Yüreğir Belediye Başkanı Mahmut Çelikcan ve diğer yetkililer katıldı.
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2010 Kayseri News | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0352 231 31 39