• BIST 9079.97
  • Altın 2310.536
  • Dolar 32.3369
  • Euro 35.0909
  • Kayseri 16 °C
  • Ankara 19 °C
  • İstanbul 19 °C

Bisikletiyle radara yakalandı bu yol 80.siz 90 la girdiniz

Bisikletiyle radara yakalandı bu yol 80.siz 90 la girdiniz
19 yaşındaki Hasan Bulut, jet-ski motoru taktığı bisikletiyle hız yapınca radara yakalandı.
2 buçuk litreyle 135 km gittiğini söyleyen Bulut, Motosikletime talip çok, ama satmam diyor

Trabzon'un Arsin ilçesinde yaşayan bisiklet tamircisi Hasan Bulut, küçüklüğünden bu yana bir motosiklet sahibi olma hayalini kuruyordu. İlkokulu bitirdikten sonra okulu bırakan Bulut, bisiklet satışı ve tamiri üzerine bir dükkan açtı. Ardından da kendi geliştirdiği bir yöntemle hayalini gerçekleştirdi. İdealist genç, yaklaşık 6 ay önce hayalindeki motosikletin projesini hazırladı ve çalışmalara başladı. Bulut, seçtiği bisikletin üzerine motosikleti adeta adım adım inşa etti. Bulut, motosiklet için bir jet-ski ile elektrikli hızarın motorlarını kullandı. İki motoru bisiklette birleştirdi. Motora, ateşleme bujileri ve 4 kademeli bir de vites kutusu monte etti. Debriyaj ve fren sistemleri ile 2 buçuk litrelik yakıt deposunu da yerleştirdikten sonra bisiklet, artık motosiklet olarak yola çıkmaya hazırdı.

ADINI 'KARA ŞİMŞEK' KOYDU

Bulut, motosikletini 2 hafta önce trafiğe çıkardı. Pedal çevirmeden giden bisiklet, görenleri şaşkına çevirdi. Sabah'ın haberine göre geçen hafta Arsin'den Akçaabat'a giden Bulut, hız denemesi yapınca polisler tarafından durduruldu. Polisin, Şehirlerarası yolda 85 kilometrelik hız limitini 90 kilometreyle aştınız sözleri üzerine bu kez Bulut şaşırdı. Bisikletimle mi bu hıza ulaştım? diye soran Bulut'a ceza yazılmadı. Ancak bir daha hız yapmaması konusunda uyarıldı.

Bisikletine Kara Şimşek adını verdiğini söyleyen Bulut, O gün polisler bir bana bir bisiklete bakıyorlardı. Ne olduğunu anlamaya çalıştılar. Daha sonra motoru gösterince kahkahaya boğuldular. Dikkatli olmam konusunda tembihlediler dedi. Özellikle lokantacıların, servis yapmak için bisikletini istediğini belirten Bulut, Bin lira veren bile var. Fakat satmayı düşünmüyorum dedi. Bir sonraki projesinin 4 tekerli motosiklet olduğunu vurgulayarak çalışmalara başladığını söyleyen Karadenizli genç mucit, 2 buçuk litre benzin alan bir depoyla 130 km mesafe gidebildiğini söyledi.



sabah
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2010 Kayseri News | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0352 231 31 39