• BIST 8740.24
  • Altın 2234.833
  • Dolar 32.3364
  • Euro 35.1115
  • Kayseri 9 °C
  • Ankara 11 °C
  • İstanbul 13 °C

Biz Bu cibiliyeti bozukları Srebrenitsa katliamından tanırız

Biz Bu cibiliyeti bozukları Srebrenitsa katliamından tanırız
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Hollanda'ya sert sözler

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Beştepe Millet Kongre ve Kültür Merkezi'nde düzenlenecek 14 Mart Tıp Bayramı programına katıldı.


Yaşanan diplomatik kriz üzerinden Hollanda'yı eleştiren Cumhurbaşkanı Erdoğan 'Biz Hollanda'yı ve Hollandalıları Srebrenitsa katliamından tanırız' dedi.

15 Temmuz gecesi FETÖ'cü hainlerin yaralılara karşı uyguladığı insanlık dışı muameleleri de anlatan Cumhurbaşkanı, FETÖ'cü hastanelerin gazilere; 'Kimin için yaralandıysanız ona gidin' dediğini aktardı.
 
Erdoğan'ın açıklamalarından öne çıkanlar şöyle:

'14 Mart bu ülkenin okumuş gençliğinin iftihar beratıdır. Birileri hala gençlerin parlamentoya girip girmemesini konuşuyor. Bu gençlerle biz iftihar ediyoruz, onlar girmeyecek de kim girecek parlamentoya? 15 Temmuz darbe teşebbüsü karşısında sağlık teşkilatımızın personeli fedakarlıkla çalıştı. Ben o cefakar sağlık çalışanlarımızın terör bölgesinde de nasıl mücadele verdiğini biliyorum. FETÖ mensuplarının kendilerine bağlı özel hastaneleri de nasıl saf dışı bıraktıklarını biliyoruz. 

'SAVAŞIN BİLE AHLAKI VARDIR'
Savaşın bile bir ahlakı bir kuralı vardır. Savaşta bile sağlık ekiplerine ateş açılmaz. Ha, Hollandalı gibi olursa açar, onu da söyleyeyim. Çünkü biz Hollanda'yı ve Hollandalıları Srebrenitsa katliamından tanırız. Onların cibilliyetinin, karakterinin ne kadar bozuk olduğunu 8 bin Boşnağı orada nasıl katlettiklerinden tanırız. Bunları iyi biliriz. Kimse bize medeniyet, medenilik dersi vermesin, bu milletin alnı aktır ama onların alnı kapkaradır.

'NE AHLAKI KALIR NE DE NAMUSU'
Aklını hoca kılıklı şarlatana zimmetlemiş birinin ne ahlakı kalır ne namusu. Neymiş? O aklını kaybetmiş olanlara şah damarından daha yakınmış. Bu bir şirktir. Bir insanda Allah korkusu yoksa her türlü hainliği yapar. O gece insanımıza kurşun sıkan tiplere bakıyorsunuz her gün utanmadan sıkılmadan mağduriyetten bahsediyor. İfadelerine baksanız hepsi darbelere karşı savaşmış. FETÖ'yü hayatlarında duymamış, örgütle bağlantıları olmamış. Bunların yalanları tek tek ifşa oluyor. 

'ALÇAK VE ADİSİNİZ'
Kaçarken imha ettiklerini sandıkları kayıtlar ihanetlerini ortaya koyuyor. Ben size nasıl inanacağım. Yanımdaki korumalarımı bulup iki polisimi şehit ettiniz, o kadar alçak ve adisiniz. Ne yaptı o polisler size? Bu bir örnek. F-16'larla bombaladılar burayı. Helikopterlerden yağdırdılar bombaları. Milletimle iftihar ediyorum. Böyle bir millete hizmet etme görevini bana lütfettiği için Allah'a şükür ediyorum.'

'VURGUN YEMEYİ GÖZE ALACAKSIN'
Şehir hastanelerimizle Türkiye standart belirleyen öncü bir ülke konumuna yükseliyor. Yakın coğrafyadan ve İskandinavya'dan hastalar Türkiye'ye akıyor. Şu anda 20 tana şehir hastanemizin inşaatı devam ediyor. hedefimiz 30 büyük şehrin hepsinde bir şehir hastanesi yapılması. 29 şehir hastanesini 2019 yılına kadar hizmete alacağız. Denizin dibinden inci çıkarmak isteyen vurgun yemeyi göze almalıdır. Başarı, zahmet ve sabrın sonucudur.

Türkiye olarak neleri başardıysak engellemelere rağmen gerçekleştirdik. Parada para kazanmaya alışmış krizden beslenen asalakların direnciyle karşılaştık. Milletimizden aldığımız emaneti namusumuz bildik. Bu emaneti ne darbecilere ne de uluslararası vesayet odaklarına teslim ettik.

'OLACAK OLACAK, DAHA NELER OLACAK'
Türkiye'nin büyümesi bazı ülkelerin kabusu oldu. Hollanda gibi, Almanya gibi... Dayanamıyorlar Türkiye güçleniyor, dev şehir hastaneleri kuruyor. Olacak, olacak, daha neler olacak. Birinci köprüye, ikinci köprüye hayır dediler. Yavuz Sultan Selim Köprüsü'ne, Osmangazi Köprüsü'ne, Marmaray'a hayır dediler. Şimdi 18 Mart Çanakkale Köprüsü yapılıyor, ona da hayır derler. Onlara rağmen biz evet dedik. Dünyanın bir numaralı köprüsü olacak. Göreve geldik 23.5 milyar dolar IMF'ye borç var. Bize parasının hesabını sormuyor, ülkeyi nasıl yöneteceğimizi soruyor. Bundan sonra siyaset konusunda bize ders vermeye kalkma dedik. 2003'te borç bitti, sonra biz borç vermeye başladık.

'IRKÇI VE FAŞİSTLERİN OYUNCAĞI OLDULAR'
Eski Türkiye'ye alışanlar bugünkü duruşu kabullenemedikleri için uluslararası hukuku çiğnemeye başladılar. Bazı Avrupa ülkeleri bugün ırkçı ve faşistlerin oyuncağı haline dönüşmüştür. Mülteciler üzerinden yürütülen tartışmaların yapılan muamelelerin orta ve uzun vadede en büyük zararı Avrupa ülkelerine vereceğini söyledim. Son bir haftada yaşadıklarımız endişelerimizin haklılığını ortaya çıkarmıştır. 

MERKEL'E: ONDAN FARKIN YOK!
Cumartesi gecesi Aile ve Sosyal Politikalar Bakanımız yapılan saygısızlık aynı zamanda uluslararası diplomasiye yapılmıştır. Avrupa'nın savunduğunu iddia ettiği demokrasi toplanma hürriyeti milyarlarca insanın gözünde değeri kalmamıştır. Çıkmış Almanya Şansölyesi ben onların yanındayım diyor, ondan farkı olmadığını biliyoruz. Trabzonlu Hüseyin Kurt kardeşimize köpekleriyle saldırıyorlar. Kendisiyle görüştüm, acil şifalar diledim. Avrupa ülkelerinin destek veriyor olması manidardır.'
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2010 Kayseri News | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0352 231 31 39