• BIST 9079.97
  • Altın 2307.524
  • Dolar 32.3445
  • Euro 35.0629
  • Kayseri 15 °C
  • Ankara 17 °C
  • İstanbul 17 °C

BİZ ENGELLİLER VARIZ VAR OLMAYA DEVAM EDECEĞİZ

BİZ ENGELLİLER VARIZ VAR OLMAYA DEVAM EDECEĞİZ
Anadolu Sakatlar Derneği, Engelliler Haftası'nın başlaması nedeniyle Cumhuriyet Meydan'ındaki Atatürk anıtına çelenk bıraktı.

Çelenk bıraktıktan sonra basın açıklaması yapan Anadolu Sakatlar Derneği Başkanı Osman Kılıç, ''Anadolu Sakatlar Derneği olarak tüm üyelerimizin ve Ülkemizde bulunan engelli kardeşlerimizin haftasını kutluyorum. Hiçbir zaman unutulmamalıdır ki engellilik tüm toplumun ortak sorunudur. Bu hafta 156 ülke bu haftayı kutlayacaktır. Her zaman ki gibi haftaya dair etkinlikler düzenlenmekte basın kurum ve kuruluşları haftanın önemini anlatan programlar yayınlanmakta ne acı bir durumdur ki hafta bittikten sonra her şey unutulup gitmektedir” dedi.
Kılıç, ''Biz sadece bugün ve haftaya özel yaşamıyoruz. Biz de normal sıradan vatandaş gibi günün 24 saati haftanın 7 günü ve senenin 365 günü yaşıyoruz ve varız var olmaya da devam edeceğiz. Bize bugünlerde özel, acıyan gözlerle bakmayınız. Bizler sürekli hissettirilecek saygı ve sevgiye toplum içerisinde kabul görmeye tüm normal sıradan vatandaşlar gibi erişebilirlik, ulaşabilirlik imkanlardan yararlanmak istiyoruz. Takdir edersiniz ki sosyal bir devlet olmuş ülkemiz için aşılamayacak bir sorun değildir. Bizler için en büyük sorun her zaman olduğu gibi ulaşımdır şimdi diyeceksiniz ki otobüs istediniz ve biz de aldık, evet aldınız fakat sayısı yeterli gelmiyor. Bu da Anadolu'nun güzel Kayseri için hiç güzel bir durum değildir” diye konuştu.
''Diğer bir önemli sorunumuz da her zaman bahsettiğimiz gibi alt yapı sorunudur. Şimdi birçok insan bize olur mu bakın buralar hepinize uygundur diyecek. Fakat Kayseri sadece şehir merkezinden ibaret değildir” diye konuşan Kılıç, ''Bunları el ele vererek çözeceğimizden hiçbir şüphem yok ama ne kadar erken, o kadar iyi olacağı düşüncesindeyim” diye konuştu.
Kılıç, ''Şu an engelli gündeminin en önemli konusu ülkemizde gerçekleştirilen EKPSS’dir. 2012'de yapılan sınavda 20 bin engelli kamuda yerleştirilecek sözü tutulmamış, birçok kardeşimizin hayalleri yıkılmıştır. 2014 sınavı sonrası da yapılan ilk açıklamada 3000 engellinin ataması yapılacak denmesi üzerine yaklaşık 66 bin engelli kardeşimiz sınava girmiş, ancak bu durum arkadaşlarımızı derinden üzmüş, umutsuzluğa düşürmüştür. Umarım en kısa zamanda devlet büyüklerimiz bu konuya el atarlar” dedi.

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2010 Kayseri News | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0352 231 31 39