• BIST 8980.39
  • Altın 2284.818
  • Dolar 32.3279
  • Euro 35.0498
  • Kayseri 16 °C
  • Ankara 16 °C
  • İstanbul 19 °C

Bizim mahalle sokakları sevdi...

Bizim mahalle sokakları sevdi...
YENİ AKİT KÖŞE YAZISI SİNAN BURHAN

KAYSERİNEWS.COM KAYSERİ'NİN EN ÇOK TAKİP EDİLEN HABER SİTESİ 

 

 

Alanlardaki demokrasi nöbeti 10. gününde de fire vermeden devam ediyor.

Bugüne kadar muhafazakar kesim sokağa hiç çıkmadı. Sivil toplum kültürü fevkalade zayıftır.

Siyasi iktidarlar hep sağcılardan çıkmış sosyal iktidarlar ise sosyal demokratlardan çıkmıştır. Bizim mahalle spor, sanat, sinema gibi alanlarda zayıftı.

Artık bu alanlara da önem veriyoruz. Çocuklarımız ve bizler de sokağa çıkmayı öğrendik. Hakkımızı savunmak için bedel ödemeyi öğrendik.

Halkımız genç yaşlı, çoluk çocuk demeden ellerinde Türk bayrakları ile meydanları doldurdu. Milli iradeye ve demokrasiye olan bağlılıklarını gösterdi. Bir nevi gençlerimizde ve tabii ki çocuklarımızda demokrasi bilinci oluştu.

Darbe kalkışması sonrası havalanıp alçak uçuş yapan F-16’lara tanklara kurşun yağdıran helikopterlere silahını vatandaşın üzerine doğrultan üniformalı teröristlere karşı halk destansı bir girişimde bulunarak sokaklara akın etti.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın sokaklara inin Milli İradeye sahip çıkın darbecilere fırsat vermeyin açıklaması ile bir milletin dirilişine şahit olduk.

İnsanların üzerine açılan ateşlere, atılan bombalara, yöneltilen tehditlere, gözlerinin önünde vurulan vatandaşlara rağmen asla geri adım atmadı, mermilerin üzerine üzerine yürüdü.

Halkımız, Emniyet Teşkilatımızın mensuplarıyla ve darbecilere karşı harekete geçen Türk Silahlı Kuvvetleri unsurlarıyla kol kola vererek,  darbe girişimine karşı kahramanca direndi.

Tankların etkisiz hale getirilmesinde başrol oynadı. Asker görünümlü teröristler karşısındaki dik duruşlarıyla memleketine ve geleceğine sahip çıktı. Halkımız, gece boyunca sayısız kahramanlık destanları yazdı.

Milletimiz, Cumhurbaşkanı, Başbakanı, Hükümeti, muhalefeti ile birlikte, inanılmaz bir demokrasi mücadelesi vererek, yüz yıllık darbe geleneğine dur demiştir. Medya kuruluşlarımız demokrasi sınavı vermiştir. Sivil Toplum Kuruluşlarımız, darbeye karşı sağlam bir irade ortaya koymuş ve milli iradenin yanında darbeye karşı dik durmuştur.

Kendi iradesi ve seçtiği cumhurbaşkanına sahip çıkan bu millet, demokrasiyi sevmiş, meydanları terk etmemiştir. Tankın paletlerine kafasını sokacak kadar gözü kara, 

helikopterden sıkılan mermilere meydan okuyacak kadar cesur, alçak uçuşlarla korku salmaya çalışan F -16’lara aldırış etmeden sokaklara çıkacak kadar korkusuz,

Devlet kurumlarını bombalayan savaş uçaklarına inat Meclis’i, TRT’yi Genelkurmay’ı, koruyacak kadar yürekli, Her türlü kalkışmaya karşı darbecilerin uçakları, helikopterleri inmesin diye tarlasını yakacak kadar dirayetli,

Darbecilerin kullandığı tankı ele geçirip 5 dakikada kullanmayı öğrenecek kadar zeki, kolunu bacağını kaybetme pahasına bir gecede darbe kalkışmasını püskürtmeyi kafasına koyacak kadar vatansever… Daha nice destansı kahramanlıkla dolu bir mücadele…

15 Temmuz başarısız darbe girişimi, ülkemiz ve milletimiz için bir milat olmuştur. Darbe ile ezan susturulan günlerden sela ile darbe durdurulan günlere…

Bitti mi? Bitmedi… Halk sokakları sevdi. Demokrasiyi sevdi. Tüm dünyaya, darbecilere, ihanet şebekelerine, yedi düvele net bir mesaj verdi. Bu vatan bizim canımız... Canımızı alamazsınız...

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2010 Kayseri News | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0352 231 31 39