• BIST 9079.97
  • Altın 2323.978
  • Dolar 32.361
  • Euro 34.9394
  • Kayseri 10 °C
  • Ankara 13 °C
  • İstanbul 14 °C

Boğazlıyan Şeker’de 90 günde 168 bin ton şeker üretildi

Boğazlıyan Şeker’de  90 günde 168 bin ton şeker üretildi
Kayseri Şeker’e bağlı Boğazlıyan Şeker Fabrikasının 9. Kampanya döneminin sona ermesi nedeniyle düzenlenen çalışanlarla yöneticilerin buluştuğu akşam yemeği Boğazlıyan Fabrika işçi yemekhanesinde yapıldı.

Boğazlıyan Şeker Fabrikasının 9. kampanya dönemi, 21 Eylül 2015 tarihinde başlayıp 90 günlük üretim süresi içerisinde 1 Milyon 209 bin ton pancar işlenerek 168 bin ton şeker üretimi gerçekleştirildiği belirtildi.

Boğazlıyan Şeker Fabrikasındaki 9. kampanya dönemi kapanış yemeğine Kayseri Pancar Kooperatifi Yönetim Kurulu Başkanı Hüseyin Akay, Kayseri Pancar Kooperatifi Başkan Vekili Avni Hokkaömeroğlu, Yönetim Kurulu Üyesi Harun Halıcı, Kayseri Şeker Fabrikası Yönetim Kurulu Başkan Vekili Atilla Yalçın,  Denetim Kurulu Üyesi Menderes Baran,  Kayseri Şeker Fabrikası Genel Müdürü Levent Benli, diğer yetkililer ve çalışanlar katıldılar.

Başkan Akay başarılı bir kampanya döneminin yaşandığını ve hiçbir kaza yaşanmadan kampanyanın sona ermesinden dolayı kampanya süresi içerisinde emeği geçen tüm çalışanlara teşekkür etti.

Başkan Akay; ‘‘Boğazlıyan Şeker Fabrikasının biz geldikten 5 yıl sonra taksitleri 1 Aralık’ta bitmiş oldu. Bu tarihi günü yönetim kurulundaki arkadaşlarımız siz değerli çalışanlarımızın bir kısmı ile birlikte burada davul çalarak kutlamış oldular. Bu nedenle 1 Aralık tarihi bir gündür bu tarihi günü ve mutluluğu birlikte  yaşamış olduk.

Tabi fabrikalar yapılırken kredi kullanmak normaldir ama bu ağır yük ağır bedelden de kurtulmak başlı başına önemli bir iştir. Sonuçta bu fabrikalar kurulurken hiç kimse getirip de cebinden para koymadı bu fabrikaların, çiftçinin ve çalışanların çalışma gücüne güvenerek bu borçların altına girildi bir sıkıntı yaşandı ama Allah’a çok şükür bu sıkıntılardan alnımızın akıyla  çıkmış  olduk.

Bunun yanında Boğazlıyan’da 9. Kampanyamızı sona erdirirken daha nice kampanyalar yaşansın istiyoruz. Bu çerçevede de Boğazlıyan’da küspe kurutma tesisi yapmıştık bu sene faaliyete geçti. Biliyorsunuz artık yavaş yavaş kotamız artmaya başladı. Önümüzdeki sene şeker kotamız toplamda 328.800 tona çıkmış durumda. Biz bunun daha fazla arttırılması için gayret gösteriyoruz. Daha önce 75 bin ton giden kotamızın dörtte biri bir senede gelmiş oldu. Bu bizim için önemli bir kazanç, önemli bir avantaj oldu. Bu artıştan daha fazla pancar ekerek hem çiftçimiz faydalanacak hem de daha fazla kişinin çalışmasına imkan sağlanacak. Bu yönüyle bizim için çok anlamlı ve değerlidir.

Bunun yanında doğal olarak depo sorunu ortaya çıktı. Çünkü toplamda 90 bin ton’luk depomuz bulunmaktadır. Halbuki biz burada yaklaşık 170 bin ton şeker üretiyoruz. Burada çalıştığımız süreç içerisinde 80 bin ton şekeri satmamız gerekiyor. Ya da dışarda depo kiralayıp koymak gerekiyor. Artık borçlarımız da bittiği için 60 bin tonluk deponun yapılması sözünü vermiş bulunuyoruz. Biz artık bu yatırımları bir kuruş kredi kullanmadan kendi gücümüz ve sizin gücünüzle yapacağız.’’ dedi.

Kampanya kapanış yemeği öncesinde Boğazlıyan Şeker Fabrikası çalışanları adına Mekanik Atölye ustabaşısı Rasim Vural Başkan Akay’a çiçek takdim ederek teşekkür etti.

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2010 Kayseri News | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0352 231 31 39