• BIST 9089.86
  • Altın 2324.204
  • Dolar 32.3601
  • Euro 34.9277
  • Kayseri 13 °C
  • Ankara 14 °C
  • İstanbul 15 °C

Boydak: Bizim daha almamız gereken mesafe var

Boydak: Bizim daha almamız gereken mesafe var
“AB standartlarını yakalayacaksak, İş Sağlığı ve Güvenliğine Önem Vermeliyiz”

b2-029.jpg

Kayseri Sanayi Odası (KAYSO) Mayıs ayı olağan meclis toplantısı  konferans salonunda yapıldı.  Erdemir Yönetim Kurulu Başkanı Ali Pandır’ın konuşmacı olarak katıldığı toplantıya, , KAYSO meclis üyeleri, disiplin kurulu üyeleri ve meslek komitesi üyeleri katıldı.

Toplantının açılışını yapan KAYSO Meclis Başkanı Nureddin Okandan, Soma’da yaşanan maden faciasında hayatını kaybedenlere Allah’tan rahmet dilerken, ailelerine ve tüm Türk milletine başsağlığı dileklerini iletti.

Konuşmalarını yapmak üzere kürsüye gelen Kayseri Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Boydak, Erdemir Grubunu KAYSO’da misafir etmekten duydukları memnuniyeti dile getirerek, “Erdemir Türkiye’nin dev bir işletmesi. Gerçekten yüz akımız. Hem Erdemir fabrikaları ile hem İsdemir fabrikaları ile hem de yurt dışındaki yatırımları ile Türkiye’mizin uzun yıllardan beri en büyük sanayi kuruluşları içerisinde gururla ülkemizi temsil ediyorlar. Bizde onların başarıları ile övünüyoruz. Türkiye’nin ana sanayi alanında faaliyet gösteren bir şirketimiz. Burada oluşan katma değer ile birçok şirketimiz, gerek iç piyasalara gerekse dış piyasalara ürünlerini arz ediyorlar. Ülkemizin gelişip kalkınmasına, istihdamının artmasına fayda sağlıyorlar” dedi.

Kayseri’nin Erdemir için önemli bir pazar olduğunu belirten Başkan Boydak, Erdemir’in Kayseri’deki birçok firmanın çok uzun yıllardan beri tedarikçisi konumunda olduğunu ve Erdemir Yönetim Kurulu Başkanı Ali Pandır’ın göreve geldikten sonra ilk ziyaretini Kayseri’ye yapmasının da doğru bir adres olduğunu söyledi.

Somada meydana gelen maden kazasında yaşanan 301 can kaybından dolayı büyük üzüntü içerisinde olduklarını ifade eden Başkan Boydak, “Bir taraftan acımızı yaşarken, bir taraftan da hayat devam ediyor. Hepimizin işlerimizi takip etme zorunluluğumuz var. İşçi sağlığı ve iş güvenliği konusu ülkemizin önemli meselelerinden bir tanesi. 1990 yıllardan bu güne ölümlü iş kazalarında yüzde 50’ye yakın bir azalma söz konusu ama bu bizim için yeterli değil. Çok daha iyi iyileşmelere imza atmamız lazım. Eğer ülke olarak AB standartlarını yakalayacaksak, firmalarımız Avrupa firmaları ile rekabet edecek düzeye gelecekse, çalışanlarımız verimlilikte Avrupa’da ki emsalleri ile rekabet edecek düzeyde olacaksa bizim daha almamız gereken mesafe var. Kadere elbette inanıyoruz ama tedbirleri de elden bırakmayacağız” dedi.

 Meseleye hem kamu tarafından hem de işveren tarafından bakıldığı zaman olaya daha adil yaklaşılması gerektiğini ifade eden Boydak, “Biz hiçbir zaman işveren ile çalışan ayırımı yapan kuruluş olmadık. Birinci derecede paydaşlarımızın hak ve hukukunu korumakla mükellefiz. Burada eksikliklerimizin olduğu ön plana çıkıyor. Bu eksikliklerimizi müzakere ederken tamamen bir yok etme anlayışı ile de karşı karşıya kalınmaması lazım. Olayı daha adilane bir yöntemle sorgulamayız. Bu kazanın ne bir idareyi yıpratma malzemesi olması, ne de işvereni tamamen piyasadan kaldırma mücadelesi olmaması bence çok önemli. Burada bizim bu kazayı iş kazası vakarı ile değerlendirmemiz gerekiyor. Tabi ki her tarafa bir kez daha geçmiş olsun dileklerimizi iletiyoruz” diye konuştu.

Boydak, madenciliğin sadece Türkiye’de değil dünyanın gelişen ülkelerinin tamamında yapıldığını, bu konuda tedbirleri daha sıkı almanın yollarının bulunması gerektiğini ve işverenlerinde iş sağlığı ve güvenliği yasalarına uygun çalışmaları gerektiğini belirterek, hayatını kaybedenlere bir kez daha rahmet diledi.

Ekonomik konu

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2010 Kayseri News | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0352 231 31 39