• BIST 8871.74
  • Altın 2240.967
  • Dolar 32.3166
  • Euro 35.103
  • Kayseri 9 °C
  • Ankara 11 °C
  • İstanbul 13 °C

Boydak Kayserili sanayiciler olarak

Boydak Kayserili sanayiciler olarak
Kayseri Sanayi Odası (KAYSO) ile Finansbank işbirliğinde Oda'nın Konferans Salonu'nda üyelere yönelik "eFatura" konulu seminer düzenlendi.
Seminerin açılış konuşmasını yapan Kayseri Sanayi Odası (KAYSO) Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Boydak, e-Fatura'nın son günlerin en popüler konularının başında geldiğini belirterek, "Hepinizin bildiği gibi e-Fatura düzenlemesi yasal zorunluluk haline geldi. Bu düzenlemeleri daha da kolaylaştırmak için bankalarımızın çeşitli çalışmaları oldu. Finansbak da bu bankalarımızın başında gelmektedir. Kendilerini kutluyorum" dedi.

Bankacılık sektörü ile iş dünyasının ayrı düşünülemeyeceğini ifade eden Boydak, "Eğer Türkiye'de bankacılık sektörü iyi bir şekilde büyüyorsa ekonomide paralelinde büyüyor demektir. Bu genellikle böyle oldu. Reel sektörle bankacılık sektörü kol kola yürümesi gereken sektörlerdir. Bankacılık sektörü finansal dalgalanma içerisinde en sağlam duran sektörümüz oldu. Bunun faydasını özel sektörümüz gördü. Makro ekonomik dengelerde de bunun yansımalarını görmüş olduk. Türkiye bu dönemi diğer ülkelere oranla daha makul geçirdi. Bundan sonraki süreçte de kısa vadeli kazanımlardan ziyade uzun vadeli kazanımlardan yanayız. Bizim de özel sektör olarak beklentimiz bu yönde. Türkiye'nin yoluna bütçe disiplini içerisinde devam edeceğine inancımız tamdır" diye konuştu.

Kayserili sanayiciler olarak yaşadıkları şehrin gelişip kalkınmasına katkı sağlama gayreti içerisinde olduklarını kaydeden Boydak, bundan sonrada vergilerini ödeyen, istihdam oluşturan, katma değerlerini daha da artıran, yenilikçi ürün çeşitleri ile müşterilerine daha iyi hizmet verme gayretinde olan bir Kayseri için çalıştıklarını belirterek, paydaşları ile de bilgi paylaşımının en önemli öncelikleri arasında olduğunu söyledi.

Başkan Boydak, bankacılık sektörünün Kayseri'ye bakışının gayet olumlu olduğunu ve bu desteği her zaman yanlarında hissettiklerini belirterek şunları söyledi; "Bankacılık sektörü çok karlı, özel sektör az karlı gibi tartışmalar içerisinde olmuyoruz. Elbette hepimizin önceliği sürdürülebilirlik olmalı. Bunu sağlama gayreti içerisinde olacağız. Elbette eksiklikler vardır. Onlarda vakti zamanı geldikçe giderilecektir. Ben Finansbank'ı kutluyor, panelin başarılı geçmesini temenni ediyorum"

Daha sonra kürsüye gelen Finansbank Nakit Yönetimi Dış Ticaret ve Yatırım Bankacılığı Genel Müdür Yardımcısı Saruhan Doğan, 10 yıl öncesine göre Türkiye'nin ekonomik anlamda çok daha iyi durumda olduğunu belirterek, gelinen noktada Türkiye'nin rakiplerine oranla daha avantajlı konumda olduğunu söyledi. Son dönemdeki tasarruf tedbirleri ile birlikte Türkiye'nin biraz daha düşük büyümeyle yoluna devam edeceğini ve bundan sonra Türkiye'nin büyüme rakamları arasında büyük farklar olmayacağını açıklayan Doğan, seçimlerden dolayı 2014 yılının zor bir yıl olacağını belirterek, tüm zorluklara rağmen Türkiye'nin normalize olmasından dolayı önümüzdeki dönemde çok büyük çalkantılar beklemediğini sözlerine ekledi.

Son olarak eFinans Genel Müdür Yardımcısı Okan Murat Dönmez ve Finansbank Nakit Yönetimi ve Dış Ticaret Bölüm Müdürü Okay Yıldırım, katılımcılara eFatura hakkında detaylı birer sunum yaptı.
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2010 Kayseri News | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0352 231 31 39