• BIST 9079.97
  • Altın 2323.68
  • Dolar 32.3605
  • Euro 34.9265
  • Kayseri 7 °C
  • Ankara 14 °C
  • İstanbul 12 °C

BÖYLE VAHŞET GÖRÜLMEDİ!

BÖYLE VAHŞET GÖRÜLMEDİ!
Samsun'da bir kadın doğurduğu bebeğini çuvala koyup ölüme terk etti
Samsun'da dünyaya getirdiği bebeğini bir çuval içine koyup çöpe atarak ölümüne neden oldukları iddiasıyla tutuklu yargılanan 37 yaşındaki Özlem Kırar ile annesi 59 yaşındaki Neriman Kırar suçlamaları kabul etmedi.

İki kadın hakında cinayet suçundan ağırlaştırılmış ömür boyu hapis cezası istendi. Özlem Kırar, "Ben bebeğimi çöpe atmadım. Evde doğum yaptım. Çok kanamam olduğu için beni hastaneye kaldırmışlar. Birşey hatırlamıyorum" dedi. Anne Neriman Kırar ise bebeği hiç görmediğini öne sürdü.

Olay, geçen yılın Haziran ayında Tekkeköy İlçesi'nde meydana geldi. Özlem Kırar, evde doğum yaparak bir erkek bebek dünyaya getirdi. Ardından iddiaya göre annesi Neriman Kırar ile birlikte canlı doğan bebeği poşete koyup boğduktan sonra çuvalla birlikte çöpe attı. Özlem Kırar, kanamasının artması üzerine hastaneye kaldırılınca doktorlar Özlem Kırar'ın doğum yaptığını ancak bebeğin ortada olmadığını tespit ederek polise haber verdi. Gözaltına alınan anne ve kızı tutuklandı.

Samsun 1'inci Ağır Ceza Mahkemesi'nde tasarlayarak cinayet işlemek suçundan hakim karşısına çıkan sanıklar suçlamaları kabul etmedi. Özlem Kırar, erkek arkadaşıyla ilişkiye girdiğini ve hamile kaldığını belirterek, "Doğumu evde yaptım. Çocuğumun ölümü mü sağ mı doğduğunu bilmiyorum. Kanamam çok olduğu için beni hastaneye kaldırdılar. Bebeği kim çöpe attı bilmiyorum" diye konuştu.

Anne Neriman Kırar ise, kızının kilolu olması nedeniyle hamile olduğunu bilmediğini öne sürerken, "Kızım doğum yaparken ben evde değildim. Komşular bana haber verdi. Eve geldiğimde kızım hastaneye gitmişti. Ben bebeği görmedim. Kızımın yanına hastaneye gittim. Doğumu kimin yaptırdığını bilmiyorum" dedi.

Diğer taraftan olaydan sonra çöpte parçalar halinde bulunan bebeğe İstanbul Adli Tıp Kurumu'nda yapılan incelemede, bebeğin canlı olarak dünyaya geldiği ve asfiksi (Normal hava solunumunun engellenmesi) sonucu öldüğü tespit edildi. Yapılan DNA testinde de annesinin yüzde 99.99 Özlem Kırar olduğu belirlendi. Bunun üzerine Cumhuriyet Savcısı anne ve kızının, yeni doğan bebeği planlayarak poşete koyup havasız bırakarak öldürdüklerini belirterek her iki kadın hakkında ağırlaştırılmış ömür boyu hapis cezası verilmesini istedi. Mahkeme heyeti, avukatların son savunmalarını hazırlamaları için süre istemesi üzerine duruşmayı erteledi
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2010 Kayseri News | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0352 231 31 39