• BIST 9079.97
  • Altın 2322.138
  • Dolar 32.3304
  • Euro 34.8834
  • Kayseri 11 °C
  • Ankara 13 °C
  • İstanbul 15 °C

Bozdağ: 'Dar bölge de daraltılmış bölge de masada'

Bozdağ: 'Dar bölge de daraltılmış bölge de masada'
Adalet Bakanı Bekir Bozdağ bugün katıldığı NTV canlı yayınında çok önemli açıklamalarda bulundu. Cumhurbaşkanlığı seçimini ve dar bölge seçim sistemini değelendiren Bozdağ önemli değerlendirmelerde bulundu.

 Adalet Bakanı Bekir Bozdağ yaklaşan Cumhurbaşkanlığı seçimleri ve dar bölge seçim sistemi hakkında flaş açıklamalarda bulundu.  Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, "Dar bölge, daraltılmış bölge ikisi de masaya yatırılmış durumda, inceleniyor. Kamuoyundan gelen eleştiriler de değerlendiriliyor. Bu çerçevede bir çalışma yapılıyor" dedi.

Bozdağ, Meclis'te gazetecilerin sorularını yanıtladı. "Danıştay ile ilgili tasarıyı geri çektiniz. Danıştay'ın da içinde yer alacağı bir yargı paketi mi olacak?" sorusu üzerine Bozdağ, şu anda Adalet Bakanlığı'nda farklı konularda yürüyen pek çok çalışma bulunduğunu ama henüz tamamlanmadığını söyledi. Bozdağ, "Tamamlanmadığı için de şu aşamada hangisini öne alacağız onu ifade etmek zor. 'Yargı paketi' demeyelim de yani Adalet Bakanlığı'nın görev alanına giren konularda yürüyen çalışmalar var" diye konuştu.


"HSYK'ya ilişkin düzenleme var mı?" sorusu üzerine Bozdağ, Anayasa Mahkemesi'nin gerekçeli kararını beklediklerini belirterek, "Gerekçeli karar çıktıktan sonra iptal edilen hükümlerle ilgili ne yapacağımıza karar vereceğiz" dedi.

AK Parti'nin, dar bölgeli seçim sistemiyle ilgili çalışmasına ilişkin soruya da Bozdağ, "Genel Merkez'de yürüyen çalışma var. Şu anda değerlendiriliyor bunlar. Dar bölge, daraltılmış bölge ikisi de masaya yatırılmış durumda, inceleniyor. Kamuoyundan gelen eleştiriler de değerlendiriliyor. Bu çerçevede bir çalışma yapılıyor" yanıtını verdi.

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Ali Şahin'in, Recep Tayyip Erdoğan'ın Cumhurbaşkanı seçilmesi durumunda başbakanın kim olacağına yönelik açıklamasının hatırlatılması üzerine Bozdağ, "Bu konuda AK Parti içinde herhangi bir sorun ve sıkıntı yaşanmaz. Rahat bir geçiş olur, herhangi bir problem olmaz" dedi.

Bozdağ, "Şu an Meclis'te olanlardan 'olmazsa olmaz, çıkması gerekir' dediğiniz bir şey var mı?" sorusuna, şu cevabı verdi:

"Genel Kurul'un gündeminde olan Adalet Bakanlığı'nın takip ettiği şu anda bildiğim bir kanun yok. Başka bakanlıklara ait kanunlar var. Ama Adalet Komisyonu'nda cezaevlerinin dış güvenliğiyle ilgili bir kanun tasarımız var. Alt komisyondan çıktı. Onu belki komisyonda görüşebiliriz."

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2010 Kayseri News | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0352 231 31 39