• BIST 9079.97
  • Altın 2310.536
  • Dolar 32.3369
  • Euro 35.0909
  • Kayseri 16 °C
  • Ankara 19 °C
  • İstanbul 19 °C

BU AY MONTLAR VE KAZAKLAR BAŞKAN ÖZHASEKİ'DEN

BU AY MONTLAR VE KAZAKLAR BAŞKAN ÖZHASEKİ'DEN
ERÜ'DE ÖĞRENCİ İMECESİHER AY 500 ÖĞRENCİ GİYDİRİLİYOR BU AY MONTLAR VE KAZAKLAR BAŞKAN ÖZHASEKİ'DEN
Erciyes Üniversitesi Sosyal Yardımlaşma Merkezi, bu ayda öğrenci giydirmeye devam ediyor. Bu ay montlar ve kazaklar Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Özhaseki'den.
ERÜ Sosyal Yardımlaşma Merkezi, öğrencilerin öğrencilere yardım etmesini sağlayacak bir sistemle, her ay yaklaşık 500 öğrenciyi giydiriyor. Hayırseverlerin katkılarıyla birinci el ve vatandaşlardan toplanan ikinci el kıyafetler gönüllü üniversite öğrencileri aracılığıyla Sosyal Yardımlaşma Merkezi'nde temizlenip, ütülenerek aynen bir mağaza gibi raflara yerleştiriliyor. Her ay yapılan duyurularla ihtiyacı olan öğrenciler Merkeze gelip ayakkabıdan, monta, etekten kazağa tüm ihtiyaçlarını ücretsiz karşılayabiliyorlar.

Merkezin gönüllülerinden Mühendislik Fakültesi öğrencisi Selahattin Bulut, Rektörlük Burs Ofisi ve Engelli Birimi'nde de gönüllü çalışmalarda bulunduğunu, burada öğrenci arkadaşlarına yardım etmekten dolayı büyük mutluluk duyduğunu ifade etti. Bulut “Rektör Bey bize sıfır malzeme konusunda yardımcı oluyor, bunun dışında ikinci el malzeme konusunda da vatandaşlarımız yardımcı oluyor. Oradan temin ettiğimiz malzemeleri burada bayan ve erkek bölümünde ayrı ayrı diziyoruz, kot, kazak, gömlek, palto, ayakkabı, her türlü malzememizi elimizden geldiğince temin ediyoruz. Kesinlikle çok mutlu oluyoruz. Elimizden geldiğince arkadaşlarımıza yardım edip, onların da bu soğuklarda paltosuz ya da kazaksız olmaması bizi gerçekten memnun ediyor. Onlara ulaşıp, buradan gereken malzemelerini temin edebilmek bizi mutlu ediyor. Böyle olunca yorgunluk dahi kalmıyor." dedi.

ERÜ Rektörlüğü Sosyal Hizmetler Şube Müdürü Uzman Nimet Susam ise ayda bir kez yaptıkları bu faaliyette kendilerine katkıda bulunan Rektör Prof. Dr. Fahrettin Keleştemur, diğer öğretim üyeleri, personeller ve öğrencilerin yanı sıra hayırseverlere de teşekkür etti. Bu ayki mont ve kazakları Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Özhaseki'nin aldığını ifade eden Susam “Her ay yaklaşık 500 öğrenci buradan giyiniyor. Öğrencilerimizden alan kıyafetleri de park-bahçede çalışan işçilerimize sunuyoruz. Öğrenci evleri için ev eşyası, beyaz eşya, mobilya bunları da temin ediyoruz. 10 yıldır bu işi yapıyoruz, bütün öğrencilerimiz faaliyetlerden memnun olduklarını dile getiriyorlar. Harç parası ve burs konusunda müthiş derecede ihtiyacı olan öğrencilerimiz var. Günde 150 öğrenci benden para istemeye geliyor. Hem burs hem de kıyafet konusunda hayırseverlerimiz bize katkıda bulunursa çok seviniriz. Çünkü bunlar için gelen çok öğrencimiz var. Onlar bizim geleceğimiz, herkes el birliğiyle bu öğrencilerimize yardım etmeli. Bugünkü kabanlarımızı ve kazaklarımızı Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Özhaseki aldı, kendisine ve eşi Neşe Hanım'a çok teşekkür ediyorum. Bütün hayırseverlere teşekkür ediyorum ve hayırlarının devam etmesini istiyoruz, çünkü öğrenciler buranın kapanmasını istemiyor." diye konuştu.

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2010 Kayseri News | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0352 231 31 39