• BIST 9079.97
  • Altın 2321.592
  • Dolar 32.3302
  • Euro 34.9641
  • Kayseri 11 °C
  • Ankara 13 °C
  • İstanbul 15 °C

BU HAFTA MGK TOPLANACAK, KABİNE DEĞİŞECEK

BU HAFTA MGK TOPLANACAK, KABİNE DEĞİŞECEK
İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı'nın başlattığı yolsuzluk ve rüşvet operasyonunun ardından bakan çocuklarınının da gözaltına alınması gözleri Başbakan Erdoğan'ın yapacağı kabine değişikliğine çevirdi. Bu süreçte Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, suskun
HAFTA SONUNU SESSİZ SEDASIZ GEÇİRDİ

Cuma günkü Kütahya'ya yapacağı il gezisini iptal eden, hafta sonunu İstanbul'da resmi programı çerçevesinde sessiz sedasız geçirmeyi tercih eden Gül'ün, bugün döneceği Ankara'da bir açıklamada bulunup bulunmayacağı merak konusu oldu.

EDOĞAN İLE 45 DAKİKALIK GÖRÜŞME

Milliyet'te yer alan haberde; Geçen hafta Salı günü gözaltı operasyonlarıyla açığa çıkan yolsuzluk soruşturması ve bunun siyasi boyutu ile yansımaları, devletin ve siyasetin birinci gündem maddesi haline geldi. Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın "kirli operasyon" nitelendirmesinde bulunduğu, Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç'ın ardında örgütsel bir yapının bulunduğuna ilişkin değerlendirme yaptığı ve ilk gün aralarında üç bakanın oğlunun da yer aldığı çok sayıda kişinin gözaltına alındığı soruşturmanın ardından oluşan kriz nedeniyle gözlerin çevrildiği yerlerden biri de Çankaya Köşk'ü idi. Gül, bu gelişmelerin ardından perşembe günü Çankaya Köşkü'nde yasama, yürütme ve yargı organlarının temsilcilerine bir öğlen yemeğe verdi. Bu yemek daha önceden planlanmıştı. Gül, aynı gün bu yemekten sonra Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ile yaklaşık 45 dakika süren bir görüşme yaptı.

İSTANBUL'DA RESMİ PROGRAMI YOKTU

Gül, cuma günü il gezileri çerçevesinde Kütahya'da olacaktı. Ancak, bu gelişmeler nedeniyle Kütahya ziyaretini iptal etti. Gül, cuma günü, MİT Müsteşarı Hakan Fidan ile görüştü. Fidan, bu görüşmede, Gül'e farklı konularda istihbarat sunumunda bulundu. Gül, cuma günü öğleden sonra özel uçakla İstanbul'a gitti. Cuma günü saat 16.30'da Ankara'dan İstanbul'a gelen Gül'ü; İstanbul Valisi Hüseyin Avni Mutlu, Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, ile Aksaray Valiliğinden İstanbul Emniyet Müdürlüğü'ne yeni atanan Selami Altınok karşıladı. Tarabya Köşkü'nde çalışmalarını yürüten Gül'ün iki günkü programında, kamuoyuna duyurulan resmi bir görüşme yer almadı. Gül'ün İstanbul'a resmi programında bir görüşmeye yer verilmeyen bu hafta sonu ziyareti dikkat çekti.

BU HAFTA MGK TOPLANACAK, KABİNE DEĞİŞECEK

Gül, pazertesi günü İstanbul'dan Ankara'ya hareket edecek. Gül, pazartesi günü Zambiya ile Filipinler'in büyükelçilerini ayrı ayrı kabul ederek, güven muktuplarını alacak. Zambiya büyükelçisinin kabulü saat 14.30'da, Filipinler Büyükelçisi'nin kabulü ise saat 15.30'da. Hafta içinde Ankara'da yapılacak Milli Güvenlik Kurulu toplantısı da, son gelişmeler ışığında ve özellikle çözüm sürecinde gelinen aşamanın bir yıllık tablosunun değerlendirilmesi açısından önem taşıyor. Köşk seviyesinde önem taşıyan bir başka konu ise kabine revizyonu. Bu hafta içinde Başbakan Erdoğan'ın kabinede yapacağı revizyona ilişkin liste ile Köşk'e çıkması da bekleniyor.
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2010 Kayseri News | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0352 231 31 39