• BIST 8979.2
  • Altın 2285.04
  • Dolar 32.329
  • Euro 35.0528
  • Kayseri 16 °C
  • Ankara 16 °C
  • İstanbul 19 °C

Bu işler tam emeklilerle göre

Bu işler tam emeklilerle göre
İnsanların çoğu emekli olunca bazen mecburiyetten, bazen de çalışmaya alışmanın verdiği alışkanlıkla boş duramayacağı için yeni bir iş arayışı içine giriyor. Peki emekli olduktan sonra, zevkinize ve eğitim durumunuza uygun ne gibi işler yapabilirsiniz?
Reader's Digest dergisinde yer alan habere göre, işte emeklilerin yapabileceği 9 farklı meslek:

Danışman: Yıllarca birikmiş olan iş deneyiminizi alanınızda danışman olarak değerlendirebilirsiniz. Verdiğiniz hizmetleri ilerletmek için endüstri alanındaki ilişkilerinizi ve Facebook ve Twitter gibi ücretsiz medya kaynaklarını kullanın.

Muhasebeci: Muhasebecilik yapmak kendi saatlerinizi ayarlamada ve hatta evden çalışmak için mükemmel bir fırsattır. Kendi alanınızda küçük işyerleriyle konuşun ya da ağınızı geliştirmek için geçici işler bulabilirsiniz.

Hasta avukatı: Tıp alanından emekli olanların yapabileceği bu işte belirli saatlerde çalışırsınız ya da aileler için çalışırsınız veya sağlık hizmetleri için çalışabilirsiniz. Böylece randevularınızı programlarsınız, formları doldurursunuz ve sağlık uzmanlarıyla hasta bakımıyla ilgili konuşabilirsiniz.

Karşılayıcı: Büyük alışveriş merkezleri ve perakende satış mağazalarında, müşteriler içeri girerken ve çıkarken her zaman gelen müşterileri karşılamak için samimi yüzler ararlar. İçten bir gülümseme ve güler yüzlü bir yaklaşım sayesinde buralarda rahatlıkla iş bulursunuz.

Yiyecek-içecek tedarik etmek: Mutfakta bir yıldızsanız, bu yeteneğinizi bir catering şirketinde çalışarak ortaya koyabilirsiniz ve geliştirebilirsiniz. Kendinizi sosyal gruplarda yükseltin ve daha fazla kazanmak için arkadaşlarınızla ilişkilerinizi geliştirin.

Evcil hayvan bakıcısı: Hayvanları seviyorsanız, çevrenizdeki komşularınızın ya da arkadaşlarınızın evcil hayvanlarına bakabilirsiniz.

Değer biçme uzmanı: Tarihi olaylarda ya da sanat tarihi alanlarında iyi bir eğitiminiz ya da bilginiz varsa, koleksiyonu yapılan eşyaların, tarihi eserlerin fiyatını tahmin etme konusunda bir iş bulabilirsiniz. Bu alanda sertifika aldıktan sonra uzman olarak kariyer yapabilirsiniz.

Şecereci: Sertifikalı soy ağacı uzmanı olarak çalışarak insanlara ailelerin köklerinin nereye dayandığını araştırmada ve bunları belgelemede yardımcı olabilirsiniz. Sertifikanızı aldıktan sonra kütüphanelerden, devletin nüfus müdürlüklerinden, mezarlık müdürlüklerinden ya da internetten araştırarak insanlara yardımcı olabilirsiniz.

Tur Rehberi: Yabancı diliniz iyiyse yerel bir müzede, tarihi kuruluştu ya da turist bürolarında tur rehberi olarak çalışabilirsiniz. Böylece hem dilinizi geliştirirsiniz, hem de her gün yeni insanlarla tanışırsınız.

ZAMAN
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2010 Kayseri News | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0352 231 31 39