• BIST 9079.97
  • Altın 2324.068
  • Dolar 32.3623
  • Euro 34.9104
  • Kayseri 7 °C
  • Ankara 12 °C
  • İstanbul 13 °C

BU ÜLKE DE HER 100 KİŞİDEN BİRİNİ DİNLEMİŞLER

BU ÜLKE DE HER 100 KİŞİDEN BİRİNİ DİNLEMİŞLER
Yıldız: "Türkiye’de 509 bin kişiyi dinlediler"

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, akşam yemeğinde Ağrı’lı vatandaşlarla buluştu

 

Partisinin seçim çalışmaları nedeniyle Ağrı’da bulunan AK Parti Kayseri Milletvekili, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, parti üyeleri ve vatandaşlarla akşam yemeğinde bir araya geldi. Bir düğün salonunda gerçekleşen yemeğe Bakan Yıldız’ın yanı sıra AK Parti Ağrı Milletvekilleri Ekrem Çelebi, Kerim Yıldız, AK Parti Ağrı İl Başkanı Abbas Aydın, AK Parti Ağrı mevcut Belediye Başkanı ve Başkan adayı Hasan Arslan, Sivil Toplum Kuruluşu başkanları, mahalle muhtarları, parti üyeleri ve çok sayıda vatandaş katıldı.
Barış ve kardeşlik süreciyle Türkiye’nin farklı bir atmosfere girdiğini ifade eden Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız “ Türkiye çözüm süreciyle birlikte farklı bir atmosfere girdi. Ama bir yandan da bu sürecin bozulması için uğraşanlar var. Bu sürecin hiç kimsenin burnu kanamaksızın gerçekleşecek olması kimilerinin işine yarıyor, kimilerinin işine yaramıyor. Bizler bu süreç içerisinde doğru şeyler yaparak, doğru şeyleri tercih ederek mutlaka kardeşliğimizi, birliğimizi ve beraberliğimizi arttırmamız lazım” dedi.

BAKAN YILMAZ “NEVROZ PİROZ BE”
Nevruz Bayramı nedeniyle Kürtçe Nevruz’unuz kutlu olsun diyen Bakan Yılmaz konuşmasına şöyle devam etti “ Yarın Nevruz Bayramı. ‘’Nevroz’a piroz be’’ diyorum hepinizin bayramı kutlu olsun.Nevruz’un kardeşliğimizin, birliğimizin, beraberliğimizin bir simgesi halinde kalması lazım.Bu coğrafya’ya kalıcı Nevruz’un gelmesini hep beraber sağlamalıyız. Eskiden Kürtçe kaset dinlemek yasaktı. Şimdi bırakın kaset dinlemeyi özel okullarda bütün bunların lehçesini rahatlıkla kullanıyoruz. Demokratikleşmeyle alakalı konularda vatandaşlıktan çıkarılmış olanlara da tekrar bir hak iadesi vermiş olduk. Türk Dil Kurumu önderliğinde, bilim insanları tarafından Türkçe-Kürtçe ve Kürtçe-Türkçe sözlüklerin hazırlanmasını hep beraber sağladık.” şeklinde konuştu.

BU ÜLKE DE HER 100 KİŞİDEN BİRİNİ DİNLEMİŞLER
Türkiye’de 17 Aralık süreciyle birlikte ortaya çıkan ses kayıtları üzerine konuşan Bakan Yıldız “ Türkiye’de 17 Aralıkla beraber bir şey daha başlattılar. Siz bu ülkenin Cumhurbaşkanı’nı dinliyorsunuz. Başbakanı’nı dinliyorsunuz. Bakanları’nı , Milletvekillerini, Belediye Başkanlarını dinliyorsunuz bu yetmiyor, vatandaşın bütün katmanlarından seçtiklerinizi dinliyorsunuz. Ağrı’lı kardeşlerim bunlar 509 bin kişiyi dinlemişler. Bu ülkenin Enerji Bakanı’nı resmi dinlemek için bir terör örgütüne Selam Örgütüne üye yapıyorlar. Ben ne zaman üye olduğumu da, o örgütün de ne iş yaptığını bilmiyorlar. Bu ülkenin Bakanı’nı 2 buçuk yıla yakın resmi dinliyorlar ve konuyla ilgili işlem yapmak istiyorlar. Kardeşim sen bu ülkenin Enerji Bakanı’nı nasıl dinlersin. Geçen yıl 27 ülkeye gittik. Toplam 40 sefer yaptık. Her defasında o ülkenin Devlet Başkanlarıyla, Hükümet Başkanlarıyla, Bakanlarıyla görüşmüşüz. İki ülkenin ortak çıkarlarında projeler geliştirmek ve büyük işler yapmak için görüşüyoruz. Bir kısım işler var ki her bir sentinin 400 milyon dolarlık fark oluşturduğu projeler var. Bölgeyle alakalı stratejik konular var. Siz bu bakanı dinlediğinizde bu dinlediğinizi kiminle paylaşıyorsunuz. Kapı komşusuyla paylaşıyorsunuz yoksa uzaklarla mı paylaşıyorsunuz. Biz bu ülke de gücünü gizemden alan o yapıyla, gücünü şeffaftan alan AK Parti hükümetinin orta da bulunduğu konuyu çözmemiz lazım. “ diyerek sözlerini sonlandırdı.
Bakan Yılmaz, Ağrı ziyaretlerinin ardından gece karayoluyla Iğdır’a geçti.

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2010 Kayseri News | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0352 231 31 39