• BIST 9079.97
  • Altın 2321.89
  • Dolar 32.3537
  • Euro 34.8639
  • Kayseri 8 °C
  • Ankara 13 °C
  • İstanbul 14 °C

Bugün hangi illerde ve ilçelerde okullar tatil? 9 Ocak 2013 Çarşamba

Bugün hangi illerde ve ilçelerde okullar tatil? 9 Ocak 2013 Çarşamba
Kar yağışı tüm Türkiye'de etili olmaya devam ederken, çok sayıda il ve ilçede okullar tatil edildi. 09 Ocak 2013 Çarşamba günü kar tatili verilen illerde eğitime bir ya da iki gün ara verildi. İşte il il ve ilçe ilçe kar tatili olan yerlerin listesi..
YURT genelinde etkili olan yoğun kar yağışı ve tipi eğitimi de olumsuz etkiledi.

Eğitime 1 gün ara verilen iller: Ardahan, Gümüşhane, Bayburt, Erzurum, Erzincan, Hakkâri; Sivas merkez, Akıncılar, Divriği, Gemerek, Gölova, Gürün, Hafik, İmranlı, Kangal, Suşehri, Şarkışla, Ulaş ve Zara ilçeleri; Malatya merkez ile Darende, Pütürge, Doğanyol, Arapgir, Yeşilyurt, Akçadağ; Kahramanmaraş'ta Elbistan, Ekinözü, Nurhak ve Göksun ilçelerinde; Elazığ'ın Arıcak, Alacakaya, Baskil, Karakoçan, Maden ve Palu ilçelerinde; Bursa merkez, Büyükorhan, Orhaneli, Osmangazi, Nilüfer ve Yıldırım ilçelerinde; Samsun'un Salıpazarı ilçesi ile Canik ilçesindeki 25 köyde; Ordu'nun Çaybaşı, Çatalpınar, Çamaş, Gölköy, Korgan, Kabadüz, Kabataş ilçelerinde; Adıyaman'ın Çelikhan ve Sincik ilçelerinde; Bingöl merkez ve Karlıova'da ilçesinde; Nevşehir merkezde eğitime 1 gün ara verildi.

Eğitime 2 gün ara verilen iller: Tunceli'nin Ovacık ilçesi; Ordu'nun Akkuş, Mesudiye, Ulubey ve Gürgentepe ilçelerinde eğitim 2 gün tatil edildi.

BİNLERCE KÖY YOLU KAPALI
Doğu Anadolu Bölgesi'nde 2 gündür etkili olan kar, dün Trakya üzerinden de ülkeye girdi. Tüm yurtta 2 binin üzerinde köy yolu kapanırken, çığ düşen Çat-Karlıova karayolunu açmaya çalışan iş makinasının üzerine ikinci çığ düştü. Sürücü Muammer Yalçın çığ altında kalarak öldü. Aralıklarla etkili olan kar yağışı ve tipi nedeniyle Erzurum'da 693, Ağrı'da 354, Kars'ta 306 ve Ardahan'da 37 olmak üzere bölgede toplam bin 390 köy yolu ulaşıma kapalı bulunuyor. Kar, Hakkâri ve Bitlis'te 448 köy ve 375 mezra yolunun ulaşıma kapanmasına neden olurken, Bitlis-Mutki karayolu Karçinbaşı mevkiine de çığ düştü.

İSTANBUL'DA 08/09 OCAK TATİL

İstanbullular, 2013'ün ilk kar yağışı ile haftaya başladı. Bir anda bastıran kar yağışı pek çok kişiyi işe giderken yolda yakaladı. İstanbul Valiliği bugün kar yağışı nedeniyle ana okulları, ilk, orta ve liselerde eğitime bir gün ara verildiğini açıkladı. Meteoroloji Genel Müdürlüğü, Marmara'nın doğusu, Batı Karadeniz kıyıları, İç Anadolu'nun güney ve doğusu, Doğu Anadolu'nun kuzey ve doğusu, Bolu, Karabük, Düzce ve Siirt çevreleri ile Güneydoğu Anadolu'nun doğusu için kuvvetli ve yer yer yoğun kar yağışı uyarısında bulundu.

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2010 Kayseri News | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0352 231 31 39