• BIST 9107.38
  • Altın 2324.452
  • Dolar 32.3734
  • Euro 34.9681
  • Kayseri 14 °C
  • Ankara 20 °C
  • İstanbul 20 °C

Bülent Arınç'tan 2004 MGK Kararıyla İlgili Açıklama

Bülent Arınç'tan 2004 MGK Kararıyla İlgili Açıklama
Arınç, 'Gülen grubunun faaliyetlerine karşı alınması gereken tedbirler
başlıklı kararla ilgili, "Böyle bir şeyin gereği kesinlikle yapılmadı." dedi.


Milli Güvenlik Kurulu'nun 2004 tarihli toplantısında 'Fethullah Gülen grubunun faaliyetlerine karşı alınması gereken tedbirler' başlığıyla bir dizi kararlar alındığı ileri sürüldü. Gündeme bomba gibi düşen haberle ilgili olarak bir açıklama yapan Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç "Böyle bir şeyin gereği kesinlikle yapılmadı" dedi.

"Taraf gazetesinin bu belgeyi nereden bulduğuna ilişkin ellerinde bilgi olmadığına da dikkat çeken Arınç "Taraf Gazetesi bunu nereden buldu bilmiyorum. Yaşanan son olayların bu belge ile alakası yoktur" şeklinde konuştu.

Arınç'ın açıklamalarından satırbaşları;

"Ben de uçakta gelirken gazeteleri okuduğumda haberdar oldum. Ben Mayıs 2009’dan itibaren MGK toplantılarına giriyorum. Böyle bir plan varsa ki gizlidir, gazeteci bunu haber yaptı bilemem. Ben o tarihte Meclis Başkanıydım. Meclis başkanları MGK’da temsil edilmez. Daha sonra üye sayısı arttırıldı. Bütün Başbakan yardımcılarının girmesi mümkün oldu.

"O TOPLANTIDA YOKTUM"

2006’dan itibaren MGK’nın üye profili değişmiş oldu. Bu karar doğru mu yanlış mı bilemem. O toplantıda yoktum. Bir de araştırma gerek. Bugün belki Başbakan bir açıklama yapabilir. Doğrudan kendisini ilgilendirdiği için.

"AYRIMCILIKLARI ORTADAN KALDIRDIK"

2002 sonunda iktidara geldik. 11 yılda bu MGK’da kabul edildiği varsayılan konuların hiçbirisi gerçekleşmediği gibi dindarları, insanları rahatsız edecek hiçbir şey yapmadık. Ayrımcılıkları ortadan kaldırdık. MGK Siyaset Belgesi’ni değiştirdik. İrtica bir iç tehdit olarak görülürken Ak Parti hükümetleri zamanında bu değiştirildi. İrticayı tehlike olmaktan çıkaran hükümet nasıl olur ki böyle yazılı bir şey yapsın. Böyle bir karar alınmış olsa bile bu sadece tavsiye niteliğinde olabilir. Taraf Gazetesi bunu nereden temin etti. Onu da kamuoyu rahatlıkla takdir edebilir."
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2010 Kayseri News | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0352 231 31 39