• BIST 9079.97
  • Altın 2308.987
  • Dolar 32.315
  • Euro 35.0532
  • Kayseri 15 °C
  • Ankara 17 °C
  • İstanbul 17 °C

Bülent Arınç'tan Bahçeli'ye Kürt Cevabı

Bülent  Arınç'tan Bahçeli'ye Kürt Cevabı
Başbakan Yardımcısı Arınç, Bahçeli'yi eleştirdi ve MHP'nin Kürt kimliğine dayanamadığını söyledi

Bursa'da konuşan Başbakan Yardımcısı ve Hükümet Sözcüsü Bülent Arınç, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'nin kendi konuşmasını eleştirdiğini söyleyerek, "Sayın Bahçeli konuşmamı eleştirmiş. Benim sözlerim ne kadar gerçekse, Sayın Bahçeli'nin sözleri, ne kadar ağır olmasına rağmen başka bir gerçektir" dedi.

AK Parti İl Gençlik Kolları'nın Atatürk Kongre ve Kültür Merkezi'nde düzenlediği kongreye katılan Başbakan Yardımcısı ve Hükümet Sözcüsü Bülent Arınç burada yaptığı konuşmada ülke gündemine ilişkin değerlendirmelerde bulundu. MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'nin kendisinin konuşmasını 'Artık dürüstlük ve siyasi namus gereği kabul etmek lazımdır ki, Bdp ile AKP arasında hiçbir fark kalmamış, bölücülüğün siyasi ikizleri bu vesileyle yüzeye çıkmıştır' sözleriyle eleştirdiğini belirten Arınç, "Son bütçe konuşmasında MHP sözcüsünün bir cümlesini eleştirdim. Sayın Şandır demişti ki 'AK Parti Kürt kimliğini kabul ettiği için gafletten öte bir iş yapmıştır' Bunu kabul etmek mümkün değil. Kalktım cevabını verdim. Dün de Sayın Bahçeli konuşmamı eleştirmiş. Benim sözlerim ne kadar gerçekse, Sayın Bahçeli'nin sözleri, ne kadar ağır olmasına rağmen gerçektir. Gerçek şurada. Bu ülkede kendini Kürt kimliği ile ifade etmek isteyen her kardeşimize, yurttaşımıza saygı duyuyoruz. Onun kimliğine, insan olduğu için saygı gösteriyoruz. Ama anlaşılıyor ki MHP, 'ben Kürt'üm' diyen ve Kürt kimliğini ifade etmek isteyenlere 'Hayır sen Kürt olamazsın. Sen eskiden dağlarda yürürken karlarda kart kurt diye ses çıkardın. Senin ismin oradan kalma' demek istiyor. Yada MHP, 'sen dağ Türkü'sün. Sen kendini bilmezsin' veya 'Kürt'üm ama arkasından ben Türk'üm diye ilave et' demek istiyor. Aramızdaki fark bu" diye konuştu.

"MHP NE DERSE DESİN, BAHÇELİ NE SÖYLERSE SÖYLESİN"
MHP'nin sadece Kürt kimliğine dayanamadığını kaydeden Arınç, "MHP gelsin Bursa'daki bu güzel tabloyu görsün. Bursa'da istediği semte gitsin, istediği evin kapısını çalsın, istediği sokakta kahvede çay içsin. Herkese 'hemşerim sen nesin?' diye bir sorsun. Kürt kimliğinden daha fazlasını duyacaktır. Sayın Bahçeli ve arkadaşları, şimdiden duyacaklarına hazır olsun. Allah diyor ki 'Ben sizleri şube şube, kabile kabile yarattım. Ta ki birbirinizle tanışın, birbirinizle dayanışma içinde olun'. Allah'ın kabul ettiği bir yaradılışı 'hayır sen olamazsın' diye tersine çevirmek insan hakkı tanımamaktır. Benim babam, Manisa'nın Büyüksümbüller Köyü'nden. Köy Yörük köyü. Yörük olmaktan da her zaman iftihar ederiz. Bundan hiçbir zamanda gocunmayız. Ama ben İbrahim Çavuş'un oğlu olmasaydım da Diyarbakır'ın Silvan ilçesinin bilmem ne köyünden bir Kürt anne-babadan dünyaya gelseydim, yada Şanlıurfa'da Arap bir anne babanın çocuğu olarak dünyaya gelseydim. Ya da Laz, Arnavut, Gürcü anne ve babanın çocuğu olarak dünyaya gelseydim? 'Niye ben öz be öz Türk değilim' diye üzülmezdim. 'Ya Rab sana hamdolsun. Beni Müslüman bir anne ve babadan dünyaya getirdin' derdim. Biz memlekette bir kardeşliğin bir dostluğun, kaynaşmanın, önemini biliyoruz. Biz etnik ayrımcılık yapamayız. Yapsaydık yüzde 50 oy da alamazdık. Türkiye'de toplumsal barışı kuramazdık. MHP ne derse desin, Bahçeli ne söylerse söylesin bizim söylediklerimiz doğrudur. Millet böyle biliyor, böyle anlıyor" dedi.

"4 AYDIR BASILMADIK İN, PATLATILMADIK MAĞARA, YAKALANMADIK KATİL KALMADI"

AK Parti Hükümeti olarak terörle mücadelenin devam ettiğini söyleyen Arınç, "Şuna da iftihar edin gururlanın. Yılarca süren terörle mücadelenin en başarılı dönemindeyiz. 4 aydan bu yana basmadıkları in kalmadı patlatmadıkları mağara kalmadı, yakalamadıkları katil kalmadı. Hepsinin hesabını soruyoruz. Terörle mücadele ayrı bir şey. PKK bir terör örgütü. Elbette mücadelemiz devam edecek. Anayasal çerçeve içinde bu ülkede kendi kimlikleriyle kendilerini ifade etmek isteyen herkese insanlık hakkı olarak değer vereceğiz. Unutmayın istiklal mücadelesini beraber verdik. İnanmayan varsa Çanakkale'ye gitsin. Bismilli Ahmet'le Manisalı Mehmet'in kucak kucağa yattığı yeri görsün. Bizim birilerinin değirmenine su taşımaya niyetimiz yok. Etnik ayrımcılıkla terörü besleyenler bizim kardeşimiz hukukumuz karşısında ne kadar şikayet ediyorlar ama dileriz bu şikayetler dostlarımızdan gelmesin" diye konuştu.

"ANKETLER AK PARTİ'Yİ YÜZDE 55 GÖSTERİYOR"

Son yapılan anketlerde AK Parti'nin oranının Oyunun yüzde 55 çıktığını ifade eden Arınç, "Haberiniz olsun. CHP'yi yüzde 19 gösteriyor. Yüzde 16'yı yakalamış MHP'yi gösteriyor. Yüzde 6 Bdp'yi gösteriyor. Onların hepsini topla. 2 ile çarp, kareköklerini al, bizim yarımız bile etmiyor. Aylık 4 tane anket var elimizde. Bu anketlerden ortak sonuç budur. Birileri başka başka anketlerin peşindeler. İsmini duymadığımız, cismini tanımadığımız bugüne kadar bir tek raporu yayınlanmamış anketlerle meşguller. Elime her ay 4 tane anket geçiyor. Bu anketlerin sonucunda AK Parti'nin oyları yüzde 55'i buluyor. Daha da çıkacak inşallah. Millet severse biz yüzde 55'leri değil daha yüksekleri buluruz. Yanlış yaparsak, kendi içimizde ihtilaflar olursa, Allah korusun. O zaman millet elbette Oyunu bizden esirger. Millet ne derse o olur. Her zaman demişimdir, 'Bizi dövecekse millet dövsün. Başkasının küçültücü ifadesine bile razı olmayız. Milletimizin tokadından şeref duyarız" dedi.

AYDIN MENDERES'LE İLGİLİ ANISINI ANLATTI

RP'den bir dönem milletvekilliği yapan ve dün yaşamını yitiren Aydın Menderes'in ölümünden dolayı büyük üzüntü duyduğunu ifade eden Arınç, Menderes ile ilgili bir anısını anlatarak şunları söyledi:

"Bizim beraber milletvekilliği yaptığımız dönemde meclis bakanlığı seçimi olacaktı. Rahmetli Erbakan Hoca bize dediler ki 'Hangi partinin daha çok milletvekili varsa, meclis başkanı ondan seçilir'. Çok sevinmiştik. Çünkü bizim sayımız 154'tü. Biz oy birliği ile Aydın Menderes'i aday gösterdik. Sembolik bir konuyu ifade etmek istiyorduk. Adnan Menderes'i siz zulmen astınız.Ama milli irade o kadar güçlü ki şimdi onun oğlu TBMM'de ve milli iradenin temsil edildiği yerde meclis başkanı olacak. Büyük coşkuyla kendisini aday gösterdik. ANAP meclisteydi, DYP meclisteydi. CHP meclisteydi. CHP'nin oy vermeyeceğini biliyorduk ama en azından ANAP ve DYP oy verecek diye düşünüyorduk. ANAP ve DYP oy vermedi. Biz DP'nin devamıyız. Menderes'in yolundan gidiyoruz diye mangalda kül bırakmayan, onun mirasından oy devşirmeye çalışan bu iki parti, bir tek oy vermedi. Onun meclis başkanı olmamasında birileri övünüyor. Bir televizyon kanalında karşımda Yaşar Okuyan vardı ve 'Ben O'na oy vermemiştim' dedi. Benim de içimden ne dediğimi siz tahmin edersiniz"


  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2010 Kayseri News | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0352 231 31 39