• BIST 9125.29
  • Altın 2324.279
  • Dolar 32.3653
  • Euro 34.9479
  • Kayseri 13 °C
  • Ankara 14 °C
  • İstanbul 15 °C

BÜLENT ÜNSAL PROJELERİNİ ANLATTI

BÜLENT ÜNSAL PROJELERİNİ ANLATTI
AK Parti Kayseri milletvekili aday adayı Eczacı Bülent Ünsal, bir basın toplantısı düzenleyerek

AK Parti Kayseri milletvekili aday adayı Eczacı Bülent Ünsal, bir basın toplantısı düzenleyerek, görev verildiği taktirde hayata geçirmeyi planladığı projelerini basın mensuplarıyla paylaştı. Ünsal, hedefinin 25 yıldır sürdürdüğü faaliyetlerdeki tecrübesini TBMM'ye aktarmak olduğunu anlattı.

 

AK Parti Kayseri milletvekili aday adayı Eczacı Bülent Ünsal, bir basın toplantısı düzenleyerek, görev verildiği taktirde hayata geçirmeyi planladığı projelerini basın mensuplarıyla paylaştı. Ünsal, hedefinin 25 yıldır sürdürdüğü faaliyetlerdeki tecrübesini TBMM'ye aktarmak olduğunu anlattı.

AK Parti Kayseri milletvekili aday adayı eczacı Bülent Ünsal, hedefinin 25 yıldır sürdürdüğü faaliyetlerdeki tecrübesini TBMM'ye aktarmak olduğunu söyledi.Ünsal, bir restoranda düzenlediği basın toplantısında, 12. Bölge Kayseri-Niğde-Yozgat Eczacı Odası'nda 4 dönem başkanlık yaptığını belirtti. 

 

Siyasetle Refah Partisi döneminde tanıştığını, kurulduğundan bu yana gönül verdiği AK Parti'de 4 yıl il başkan yardımcılığı yaptığını ifade eden Ünsal, çeşitli vakıf ve derneklerde de görev aldığını söyledi.

 

Ünsal, hedefinin 25 yıldır sürdürdüğü tüm bu faaliyetlerdeki tecrübesini 25. dönemde TBMM'ye taşımak olduğunu dile getirerek, görev verilmesi halinde AK Parti hükümetlerinin gösterdiği büyük başarıyı kaldığı yerden kucaklayıp, bayrağı kendisinden sonraki nesillere taşıyacağını sözlerine ekledi. 

Bülent Ünsal, projelerini de şöyle anlattı: 

"• Baba mesleği olan tarım ve hayvancılık alanında; ilimizi çevreleyen tüm iller bu alanda yatırım öncelik kapsamına alındığı halde; Kayseri ili sanayi şehri söylemleri ile bu kapsamın dışında bırakılmıştır. Oysa ki ilçe ve köylerimizin tüm geçim kaynağı bu alandadır. Bu bağlamda eğer görev verilirse bu konunun takipçisi olacağız.

• İlimizin kalkınmada öncelikli iller arasına alınması için, özellikle gelişemeyen ilçelerimizin ziraat, hayvancılık, sanayi alanlarda tüm teşvik ve indirimlerden faydalanması için çalışmalar yapacağım. Örneğin Niğde, Kırşehir, Nevşehir gibi çevre illerde işçi SSK primi 180 TL. civarı iken, Kayserimiz de bu rakam 400 TL. rakamı geçmektedir.

• Arazi, tarla tapu kayıtlarının toplulaştırılması için, Bünyan ilçemizde başlatılan bu uygulamaların ilimizin tüm ilçelerinde yaygınlaştırılması için çalışmalara destek olacağım. Çünkü bu uygulama miras yoluyla küçülen tarım arazilerin sahipliğinin yarattığı tarım alanında daralmayı önleyerek büyük tarım yatırımları sağlayacaktır. Arazilerin ise değeri artacaktır.

• Tüm ilçelerde meyveciliğin gelişmesi için çalışmalar yapacağım. Alt yapı, geliştirilmiş fidan ve ucuz krediler konusunda teşviklere ulaşımda her türlü desteği sağlayacağım.

• Sağlık alanında yapılan reformlarda, kervan yolda düzelir mantığı ile yapılan ve halen bitmeyen sürekli değişim sürecinin daha akılcıl politikalarla insanımız ve hizmet üreten birimlerin sorunlarının çözümü için katkı koymaya çalışacağım.

• Aşırı hantal bir kurum olan Sosyal Güvenlik Kurumunun işleyişindeki bürokratik mevzuatçı anlayışın, hizmetin alımını kolaylaştıracak ve daha pratik yöntemler geliştirilmesi için; ilgili sivil toplum kuruluşları olan Türk Eczacıları Birliği, Türk Tabipleri Birliği, Türk Diş Hekimleri Birliği vs. gibi birimlerle iş birliği içerisinde yapılacak çalışmalarda daha hızlı ve kolaylaştırıcı bir anlayışla çözüm konusun da katkılar koyacağım.

• Bir esnaf çocuğu Kayserili olarak bu kültürden gelen pratik, akılcı, zorlaştırıcı değil kolaylaştırıcı bir anlayışla; uzun yıllar sivil toplum içerisinde yaşadığım tecrübelerimle, siyaset kurumu içerisindeki tecrübelerimle, yine hemşeri dernekleri aracılığı ile halkla çok içice olduğum için; yine halkın sorunlarını çok iyi bilen ve anlayabilen eczacılık mesleğindeki tecrübemle milletimi, çok iyi temsil edeceğimi düşünüyorum.

• Üretimden ticarete, gerek organize sanayi gerekse küçük-orta sanayi işletmelerinin ve ticarethanelerin tüm sorunlarını geçmişte şirket ortaklıklarım ve yaşadığım tecrübelerimle takip edeceğim.

• Avrupa Birliği kuralları ile gelen ülkenin elit insanların dahi anlamakta zorlandığı kurallar karmaşasının halkın anlayacağı şekle dönüşmesi ve sadeleşmesi için üzerime düşen tüm çalışmaları yapacağım. Suçluyu cezalandırmayıp, suçludan korunmak için geneli kurala boğan yanlışlıkların üzerine gideceğim.

• Öğretmen, doktor, hemşire, sağlık memuru, polis gibi memurların doğu mecburi hizmet zorunluluğunun geri kalmış ilçelerimizde de aynı statüye gelmesi için çalışmalar yapacağım.

• Emeklilik konusun da sıkıntı; eskiden emekli olanların maaşı ile yeni emekli olanlar arasındaki maaş farkının sürekli artmasıdır. Eski-yeni tüm emeklilerin aynı maaşı alması için çalışmalar yapacağım.

• Gelişen Kayseri şehrinin geçmişte ihmal edilen tüm sorunlarına müdahale edip; geleceğin Kayseri’sinin daha yaşanabilir olması için tüm gayretimle hizmet edeceğim."

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2010 Kayseri News | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0352 231 31 39