• BIST 9070.29
  • Altın 2324.75
  • Dolar 32.3641
  • Euro 34.9382
  • Kayseri 15 °C
  • Ankara 16 °C
  • İstanbul 18 °C

BÜNYAN VE SARIOĞLAN'A DEV YATIRIM

BÜNYAN VE SARIOĞLAN'A DEV YATIRIM
BÜNYAN VE SARIOĞLAN'DA YATIRIM COŞKUSU

Büyükşehir Belediyesi tarafından Bünyan ve Sarıoğlan'da bir dizi yatırım için toplu açılış ve temel atma töreni düzenlendi. Törenlerde konuşan Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Çelik, ilçelerin kendi imkanlarıyla 20-25 yılda yapabilecekleri yatırımları 1 yıl içinde hayata geçireceklerini söyledi.
Büyükşehir Belediyesi önceki Başkanı ve AK Parti Kayseri Milletvekili Adayı Mehmet Özhaseki'nin yanısıra, kaymakamlar, ilçe belediye başkanları, meclis üyeleri, bürokratlar ve davetlilerin katılımıyla düzenlenen ilk tören Bünyan'da gerçekleştirildi.

screenshot_2-002.png


BÜNYAN'A BİR YILDA 40 MİLYONLUK YATIRIM
Bünyan'daki törende coşkulu kalabalığa hitap eden Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Çelik de Bünyan'a bu yıl içinde toplam 40 milyon liralık yatırım yapacaklarını kaydederek, "Bugün temelini attığımız ve açılışını yaptığımız işlerle birlikte Bünyan'ın bu yılki yatırım bütçesi 40 milyon lirayı buluyor. Bünyan bu miktardaki bir yatırımı kendi imkanlarıyla ancak 25 yılda yapabilirdi. Bu daha bir yıllık yatırım rakamları. Önümüzdeki yıllarda da bu oranda Bünyan'a yatırım yapmaya devam edeceğiz. İlçelerimiz için 250 milyon liralık yatırım bütçesi ayırdık. Bu, toplam 500 milyon lira olan yatırım bütçemizin tam yarısı. İlçelerimiz ile şehir merkezi arasındaki fark asgari seviyeye düşene kadar, tüm ilçelerimiz şehircilik standardı açısından üst noktalara gelene kadar böyle yüksek bütçeli rakamlarla yatırım yapmaya ve hizmet üretmeye devam edeceğiz" diye konuştu.


"İNSANLARI SANAL ALEMDEN KURTARMAK İSTİYORUZ"
Her ilçeye bir Kadın ve Gençlik Merkezi yaptırdıklarını ifade eden Başkan Çelik, bu iki grubu sanal alemden çıkartıp gerçek dünyaya çekmek istediklerini belirterek, "Burada gençler için ders çalışma ve etüd imkanlarının yanı sıra sosyal ve sportif tesislerden yararlanma fırsatı sağlıyoruz. Kadınlarımız için de bir meslek edinme, bir hobi ile uğraşarak zamanını verimli geçirmenin kapısını aralıyoruz. Bu merkezle, kadınlarımızın ve gençlerimizin, televizyon ve internet gibi sanal alemden çıkıp gerçek hayatın içine girmelerini, asosyallikten kurtulup sosyal birer fert olmalarını hedefliyoruz" dedi.


"KAMU MALINA LEKE SÜRDÜRMEDİM"
Başkan Çelik'ten sonra kürsüye gelen Büyükşehir Belediyesi'nin bir önceki belediye başkanı ve AK Parti Kayseri Milletvekili Adayı Mehmet Özhaseki de kamunun malı olan sermayeye leke sürdürmediğini ifade ederek, "Bu şehirde 21 yıl belediye başkanlığı yaptım. Bu dönemde elimden gelen tüm güçle şehrim için çalıştım. Haram yemedim, yedirmedim. Kamunun malı olan sermayeye leke sürdürmedim. Hiçbir zaman bu bizim işimiz değil hesabı yapmadım. Ne söz verdiysem hepsini yerine getirdim. 21 yılın ardından da başım dik olarak ayrıldım, dualar alarak gittim. Böyle yaparsanız Allah da size yardım eder" dedi.


BÜNYAN'A YAPILACAK YATIRIM VE TESİSLER
Konuşmaların ardından butona basılarak Kadın ve Gençlik Merkezi, Bünyan Meydanı ile Pınarbaşı Mesire Alanı'nda çevre düzenlemesi, Akmescit, Elbaşı, Güllüce, Karakaya, Koyunabdal, Süksün ve Tuzhisar Mahalleleri'nde yapılacak çevre düzenlemelerine ilk harç kondu. Ayrıca Elbaşı-Malatya Devlet yolu bağlantısı ile Güllüce-Süksün ve Elbaşı-Köprübaşı yolunun açılışı yapıldı.


"BAŞKANLARIMIZA SONSUZ TEŞEKKÜRLER"
Günün ikinci töreni Sarıoğlan'da düzenlendi. Törende ilk konuşmayı yapan Sarıoğlan Belediye Başkanı Ali Osman Yıldız, Büyükşehir Belediyesi'nin eski ve yeni başkanlarına teşekkür ederek, "Allah razı olsun Haseki Başkanım, biz burada borç içinde birşeyler yapmaya çalışırken bize destek oldu. Hiçbir projemizi geri çevirmedi. Ardından gelen Mustafa Çelik başkanım da aynı şekilde desteğini esirgemedi. Şimdi burada bunların temelini atıyoruz. Her iki başkanıma da sonsuz teşekkürlerimi sunuyorum" dedi.
Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Çelik de burada yaptığı konuşmada, bundan sonra ilçelerin şehir merkezine gözünün düşmeyeceğini ifade ederek, "Haseki Başkanımın zaman zaman söylediği gibi; eskiden yurt dışına çıktığımızda oradaki imkanları görüp gözümüz düşerdi. Haseki Başkanımın 21 yıl boyunca yaptıkları sayesinde imdi Allah'a şükür şehir merkezimiz o seviyelere geldi. Biz de bundan sonra yapacaklarımızla, ilçelerimizde yaşayan hemşerilerimizin gözünün şehir merkezine düşmesinin önüne geçeceğiz. Altyapı yatırımlarının yanısıra kazandıracağımız sosyal tesisler, gençlik merkezleri, spor sahaları, parklar ve mesire alanlarıyla ilçelerimizde yaşayan kardeşlerimizin şehre gelmesinin önüne geçeceğiz inşallah" dedi.

20150428aw397465_03.jpg
"OYA GÖRE HİZMET ANLAYIŞI SONA ERDİ"
Sözlerine, 'oya göre hizmet' anlayışının son bulduğuna dikkat çekerek devam eden Başkan Çelik, Kayseri'de yaşayan her insanın hizmet alma hakkının olduğuna vurgu yaparak, "İlçelerimizin refahı için yatırım üstüne yatırım yapıyoruz. Bunu yaparken de asla siyasi parti farkı gözetmiyoruz. İnsanları siyasi kimliğinden ötürü cezalandırmak gibi çağ dışı bir yöntem Haseki Başkanımla birlikte son buldu. Oy versin vermesin, Kayseri il sınırlarında yaşayan herkes bizim için değerlidir ve her türlü hizmeti almayı sonuna kadar hak etmiştir. İşte Sarıoğlan örneğinde olduğu gibi karşılıklı anlayış ve işbirliği içerisinde değeri milyonları bulan bu yatırım ve tesisleri ilçelerimize kazandırmaya devam ediyoruz. İmkanlarımız dahilinde aynı prensiple hizmete devam edeceğiz inşallah" dedi.
"SİGARA PAKETİNİN ARKASINA YAZILAN DÖNEM BİTTİ"
Törende son olarak kürsüye gelen Büyükşehir Belediyesi'nin bir önceki belediye başkanı ve AK Parti Kayseri Milletvekili Adayı Mehmet Özhaseki de istek ve taleplerin sigara paketinin arkasına yazıldığı dönemin sona erdiğine dikkat çekerek, "Siyaset, hizmet için yapılır. Siyaset, dürüstçe yapılır. 21 yıl belediye başkanlığı yaptım, ne söz vermişsem hepsini yerine getirdim. Söz verip gidenlerden olmadım. Vatandaşın isteklerinin, sigara paketlerinin arkasına yazıldığı dönemler geride kaldı. Bundan sonra da inşallah böyle olmaya devam edecek" dedi.
Konuşmaların ardından butona basılarak Kadın ve Gençlik Merkezi başta olmak üzere, Gaziler, Karaözü, Çiftlik ve Alamettin'de yaptırılacak mini futbol sahalarının temeli atılırken Karaözü Eğerci Köprüsü ve Ömerhacılı-Üzerlik yolunun açılışı yapıldı.

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2010 Kayseri News | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0352 231 31 39