• BIST 8800.18
  • Altın 2239.515
  • Dolar 32.3387
  • Euro 35.0829
  • Kayseri 9 °C
  • Ankara 11 °C
  • İstanbul 13 °C

Bünyan'da 216 Yeni TOKİ konutunun bu yıl bitirilmesi planlanıyor

Bünyan'da 216 Yeni TOKİ konutunun bu yıl bitirilmesi planlanıyor
Bünyan Belediye Başkanı Şinasi Gülcüoğlu, AK Parti Bünyan İlçe Başkanı Savaş Gökçe ve Belediye Meclis üyeleri Bünyan’da yapılacak olan 216 konutluk TOKİ projesi şantiye sahasında incelemelerde bulundular.

Bünyan Belediye Başkanı Şinasi Gülcüoğlu projeyle ilgili yaptığı değerlendirmede,”Hepinizin yakından bildiği gibi bu bölge kireç ocağı olarak bilinen bir bölgeydi. Hemen yanımızda 203 trilyonluk bir kamu yatırımı var. Burada minimum 2500 kişinin çalışacağı hesaplandı. Dolayısıyla ilçe ekonomisinin kalkındırılması ve kalkınmaya yönelik bir ivme yakalanması adına bu çalışan kitlenin, çalışacak olan arkadaşlarımızın ilçede tutulması adına yapılan bir proje çalışması oldu. Alanımız oldukça geniş Bünyan'da bu anlamda farklı bir alanda inanın bulamadık. Burası tevafuk oldu böyle bir çalışmayı başlattık. İşin talep toplama safhasından şu dakikaya kadar olan bütün fasıllarını yakından takip ediyoruz.Daha önce yaptığımız görüşmelerde yüklenici firma bir yıl içerisinde bitirip gitmeyi planladığını söylemişti ki bu da bizim hoşumuza gitti. Hayırlı işlerde acele etmeye çalışan insanlarız. Bu anlamda bizim de çok ciddi bir konut stokuna ihtiyacımız var. Bu ihtiyacın karşılanması adına yapılan bu 216 konut projesinin, atılan bu adamın ilçemize milletimize hayırlı uğurlu olmasını temenni ediyorum” dedi.
Temel kazılarının devam ettiği ve bu yıl bitirilmesi planlan projeye ilişkin Başkan Gülcüoğlu ve beraberindekilere bilgi veren Şantiye Şefi Gökhan bey ,” Başkanımız zaman zarfında ihale ve İhale sonrasındaki sürece yakın takip etmektedir. Bizim burada toplamda 11 bloğumuz yer almaktadır. Bunların 6 tanesi 3 +1 olan C1 tipleri 5 tanesi de 2+1 olan B1 tipi bloklar. Toplam 11 bloğumuzun tamamı zemin artı 4 kattan oluşmaktadır. Yaklaşık 270 kişiyi kapsayacak şekilde C3 isminde bir camimiz yer almaktadır haricinde 2 adet şadırvan haricinde bir adette iki dükkandan oluşan bir ticaret merkezimiz olacaktı.Yaklaşık olarak 10-12 gün içerisinde Allah'ın izniyle belediyemizin katkılarıyla ilk bloklarımızda kat çıkma işlemine başlayacağız. Zaman zarfında istişare ederek bunlarla ilgili de teknik olarak bilgi vereceğiz. Bizler bu yılın sonuna Allah izin verirse işimizi tamamen bitirmek istiyoruz. Süremiz 500 gün ama biz bu sürenin hepsini kullanmayacağız. Mümkün olan en erken sürede hak sahiplerine evlerini teslim etmek istiyoruz” diye konuştu.
Daha sonra Başkan Gülcüoğlu ve beraberindekiler kesilen kurban ve yapılan dua ile ilk bloğun temeline harç koydu.

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2010 Kayseri News | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0352 231 31 39