• BIST 9099.03
  • Altın 2325.019
  • Dolar 32.3697
  • Euro 34.9682
  • Kayseri 15 °C
  • Ankara 20 °C
  • İstanbul 19 °C

BURASI KAYSERİ:

BURASI KAYSERİ:
KAYSERİ'DE SÜRÜCÜLERE 1 AYDA 1 MİLYON 741 BİN LİRA PARA CEZASI KESİLDİ
TRAFİK DENETLEME ŞUBE MÜDÜRLÜĞÜ
DENETİM FAALİYETLERİ

"Trafik Güvenliğinde Yani Açılımlar, Hedefler ve Çözüm Projeleri" kapsamında vatandaşlarımızın, ilimiz karayollarında güven içerisinde seyahat edebilmelerini sağlamak, ilimizde meydana gelen trafik kazalarını önlemek, trafik kazaları nedeniyle meydana gelen can kaybını ve ekonomik kayıpları en aza indirmek amacıyla özellikle Hız, Alkol, Emniyet Kemeri, Takograf ve Seyir Halinde Cep Telefonu Kullanımı gibi başlıca denetim konularında etkin denetimler halen devam etmekte olup, bu kapsamda;
01/11/2012 ile 30/11/2012 tarihleri arasında trafik ekiplerimizce, gerek seyir halinde ve gerekse sabit noktalarda yapılan trafik uygulamaları neticesinde İl genelinde, 40.563 araç kontrol edilmiş, 7.386 araç sürücüsüne toplam 1.741.308 TL, trafik İdari Para Cezası uygulanmış, 621 araç trafikten men edilmiş, 348 araç sürücüsü mahkemeye sevk edilmiştir. 142 araç sürücüsünün belirlenen limitin üzerinde alkollü araç kullanmaktan, 15 araç sürücüsünün 100 ceza puanından sürücü belgeleri geri alınmıştır.

İl Merkezinde ise 21.799 araç kontrol edilmiş, 5.797 araç sürücüsüne toplam olarak 909.456 TL, Trafik İdari Para Cezası uygulanmış, 460 araç trafikten men edilmiş, 309 araç sürücüsü mahkemeye sevk edilmiştir. 127 araç sürücüsünün belirlenen limitin üzerinde alkollü olarak araç kullanmaktan, 12 araç sürücüsünün 100 ceza puanından sürücü belgeleri geri alınmıştır.

2918 sayılı Karayolları Trafik Kanununun;
31/1-b (Kamyon, Otobüs ve çekicilerde takograf, taksi otomobillerinde ise taksimetre kullanmamak ve kullanılır durumda bulundurmamak) maddesini ihlal etmekten 49 araç sürücüsüne 15,631 TL,

47/1-b (Işıklı trafik işaretlerinden kırmızı olanına ve sesli işaretlere uymamak) maddesini ihlal etmekten 538 araç sürücüsüne 82.852 TL,

47/1-c (Trafik işaret levhaları, cihazları ve yer işaretlemeleri ile belirtilen veya gösterilen hususlara uymamak) maddesini ihlal etmekten 260 araç sürücüsüne 18.720 TL,

48/5 (Taksi, dolmuş, minibüs, otobüs, kamyon ve çekici gibi ticari amaçla yük ve yolcu taşımacılığı yapan araçlar ile resmi araçları alkollü kullanmak, kanındaki alkol miktarı 0,50 promilin üstünde iken diğer araçları kullanmak) maddesini ihlal etmekten 147 araç sürücüsüne 101.946 TL,

51/2-a (Hız ölçen teknik cihaz veya çeşitli usullerle yapılan tespit sonucu hız sınırlarını %10' dan %30' a kadar aşmak((%30 dahil) maddesini ihlal etmekten 857 araç sürücüsüne 131.978 TL,

51/2-b (Hız sınırlarını %30' dan fazla aşmak) maddesini ihlal etmekten 891 araç sürücüsüne 284.229 TL,
73 (Araçları kamunun rahat ve huzurunu bozacak veya kişilere zarar verecek şekilde saygısızca kullanmak, araçlardan bir şeyler atmak veya dökmek, seyir halinde telefonla konuşmak) maddesini ihlal etmekten 103 araç sürücüsüne 7.416 TL,

78/1-a (Emniyet kemeri bulundurması zorunlu araçlarda emniyet kemeri bulundurmamak veya kullanmamak) maddesini ihlal etmekten 865 araç sürücüsüne 62.280 TL,

78/1-b (Motosiklet kullanırken koruma başlığı veya koruma gözlüğü, yolcu iken koruma başlığı bulundurmamak ve kullanmamak) maddesini ihlal etmekten 5 araç sürücüsüne 360 TL, İdari Para Cezası uygulanmıştır.

EĞİTİM FAALİYETLERİ

Vinç kullanıcılarının 2918 Sayılı Karayolları Trafik Kanununa göre karayolu kullanırken uymaları gereken trafik kural ve kaideleri ile Vinç kullanabilmek için gerekli belgeler, yaş şartı, Gece çalışma güvenliği, Zorunlu Karayolları Mali sorumluluk sigortası, karayolları kullanılırken gerekli Kurumlardan alınacak izin belgeleri, çalışırken gerekli tahdit alanlarının oluşturulması, çekme ve çekilme kuralları gibi vinç kullanıcılarının ve diğer trafikte bulunan insanların can ve mal güvenliğinin korunmasıyla ilgili; Kayseri Vinç İşletmecileri Derneği toplantı salonunda, 42 vinç kullanıcısına iki saat süreyle Trafik Denetleme Şube Müdürlüğü Eğitim Büro Amirliğimiz tarafından eğitim verilmiştir.

Ayrıca “Okullarda verilecek Sürücü ve Yaya Eğitimi” kapsamında 4 Lise de toplam 1205, 18 ilköğretim okulunda 5848 öğrenciye eğitim semineri verilmiştir.



PROJE VE ÇALIŞMALAR
Vatandaşlarımızın trafik konusunda, daha dikkatli ve duyarlı olmalarını sağlamak için ilimizde bulunan ve her zaman göz önünde olan resmi ekip otolarımız, okul servis araçları ve toplu taşıma araçlarının trafik kurallarını gösterir afişlerin araçların arka camlarına şeffaf olarak giydirilerek, trafik kurallarının vatandaşlarımıza her daim görsel manada anlatılması amaçlanan proje çalışması devam etmektedir.

Proje amaçlarının gerçekleştirilmesiyle vatandaşlarımızın görsel manada trafik bilgilerini güncelleyerek ideal bir trafik kültürü oluşturulmasına ve trafik kazalarının en aza indirilmesine imkan tanıyacak bir çalışma olacaktır.

KIŞ LASTİĞİ UYGULAMASI

Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı tarafından hazırlanarak yürürlüğe giren "Araçların Yüklenmesine İlişkin Ölçü ve Usuller ile Tartı ve Boyut Ölçüm Toleransları Hakkında Yönetmeliğin 6. maddesinin, birinci fıkrasının (j) bendinde "Yolcu ve eşya taşımalarında kullanılan araçların her yılın 1 Aralık ile 1 Nisan tarihleri arasında kış lastiği kullanmaları zorunludur. Hava şartlarının gerektirmesi halinde söz konusu tarih aralığındaki süre Bakanlıkça 1 ay artırılabilir." denilmektedir.

İl ve İlçe merkezlerindeki iklim şartları da göz önünde bulundurularak kış lastiği uygulaması, Valilik Makamının 13/12/2012 tarihli oluru ile şehir içi yollarda 2012 - 2013 Kış Dönemi için 19 Aralık 2012 ile 01 Nisan 2013 tarihleri arasında, gelecek yıllarda ise 1 Aralık ile takip eden yılın 1 Nisan tarihleri arasında yapılacaktır.

Bu konudaki mevzuatın, amaç ve hedeflerine uygun gerçekleşmesini ve uygulamada oluşabilecek tereddütlerin giderilmesi amacıyla vatandaşlarımızın dikkat etmesi gereken hususlar aşağıya çıkartılmıştır.

1 - Kış Lastiği : Üzerinde M+S işareti bulunan ve 7 °C' nin altındaki sıcaklıklarda yol tutumunu arttırmak amacıyla bileşimi özel olarak belirlenmiş ve sırt yüzeyinde özel olarak tasarlanmış desenleri bulunan lastik türüdür. Sadece buzlu zeminlerde kullanılabilen çivili lastikler de kış lastiği yerine geçer.

2 - Ülkemizde tescil edilmiş olsun veya olmasın şehirlerarası karayollarında seyreden tüm kamyon, çekici, tanker, otobüs, minibüs ve kamyonet türü araçlar ile Karayolu Taşıma Yönetmeliği uyarınca "A" türü yetki belgelerine (Ticari amaçla otomobille yolcu taşımacılığı yapacak gerçek ve tüzel kişiler) kayıtlı otomobillerde kış lastiği kullanılması zorunludur.

3 - Kamyon, çekici, tanker ve otobüs türü araçların tahrikli dingilleri üzerindeki tüm lastiklerinin kış lastiği olması zorunludur.

4 - Kamyonet, minibüs ve "A" türü yetki belgelerine kayıtlı otomobillerin tüm lastikleri ile yarı römork ve römorkların frenleme tertibatı bulunan dingilleri üzerindeki tüm lastiklerin kış lastiği olması zorunludur.

Kış lastiğinin zorunlu olduğu süre içerisinde;
5 - Kamyon, çekici, tanker, otobüs, yarı römork ve römork türü araçların lastiklerinin yanaklarında (M+S) işareti; minibüs, otomobil ve kamyonet türü araçların lastiklerinin yanaklarında ise (M+S) işareti ile birlikte kar tanesi (snowflake) işareti aranacaktır.

6 - Seyir Esnasında değiştirmek zorunda kalınan lastiklerin yerine takılacak lastiklerin de kış lastiği olması zorunludur.

7 - Yapılan denetimlerde aynı dingil üzerinde içte yer alan lastiklerde (M+S) işaretinin okunamaması halinde sırt deseninin kış lastiğine uygunluğu kontrol edilir.
8 - Lastiklerin kaplama yapılarak kullanılması halinde, lastik omuzlarında (M+S) işareti olsa dahi, sırt deseninin kış lastiğine uygun olması zorunludur.


ASAYİŞ ŞUBE MÜDÜRLÜĞÜ

Asayiş Şube Müdürlüğümüz bünyesindeki yaya ve motorize devriyelerimiz tarafından yapılan çalışmalar neticesinde, suçu oluşmadan önleme ve oluşan suçların aydınlatılarak faillerinin tespiti ve yakalanması açısından önceki yıllara göre artış kaydedilmiştir.

Vatandaşlarımızın yoğun olarak bulunduğu yerler, kamu kurum ve kuruluşları, banka ve bankamatikler Şube Müdürlüğümüze bağlı ekipler tarafından sürekli kontrol edilmekte, ayrıca şüpheli şahıs ve araçlar ile hırsızlık ve dolandırıcılık olayları başta olmak üzere asayişe müessir olayların önlenmesine yönelik çalışmalara devam edilmektedir.

2012 yılı Kasım Ayı içerisinde İl Merkezinde toplam 108.007 şahsın GBT sorgusu yapılmış, çeşitli suçlardan aranan 243 şahıs, adli makamlara teslim edilmiştir.

01.11.2012 ile 30.11.2012 tarihleri arasında İl genelinde 1282 kişilere karşı, 522 mal varlığına karşı, 26 millete ve devlete karşı, 551 takibi gereken olay ve 81 topluma karşı olmak üzere toplam 2462 asayişe müessir olay meydana gelmiş, bu olaylarda yakalanarak adli mercilere sevk edilen 2870 şahıstan 242’si tutuklanmıştır. İl merkezinde Kasım Ayı içerisinde meydana gelen asayiş olaylarının aydınlatılma oranı %87 olup faili meçhul olan 370 olayın aydınlatılması ve şüphelilerin yakalanması için yapılan çalışmalar devam etmektedir.

07.11.2012 ile 30.11.2012 tarihleri arasında İl merkezinde yapılan uygulamalarda 12.677 şahıs ve 5.480 araç sorgulanmış, 30 şahıs yakalanmıştır. Ayrıca 2 tabanca, 2 ruhsatsız av tüfeği, 1 kurusıkı tabanca ve bunlara ait 77 mermi ele geçirilmiş, 269 araca 43.500 TL para cezası uygulanmış, 39 araç trafikten men edilmiş, 2 şahsa Kabahatler Kanunu kapsamında toplam 149.00 TL para cezası uygulanmıştır.

Hırsızlık olaylarıyla ilgili yapılan çalışmalarda yakalanan şüphelilerin araç ve üst aramalarında çok sayıda ziynet eşyası elde edilmiş olup, çalıntı ziynet eşyalarının sahiplerini tespit etme çalışmaları devam etmektedir.
30.11.2012 günü İlimizde meydana gelen bıçakla adam öldürme olayının şüphelisi yakalanarak çıkarıldığı adli mercilerce tutuklanmıştır.

Yine Kasım Ayı içerisinde Oto Hırsızlık Büro Amirliğince yurt dışından çalıntı olduğu tespit edilen 1 adet araç alınmış ve olayın şüphelisi 3 şahıs yakalanarak adli mercilere teslim edilmiştir.

Ayrıca kendisini milletvekili danışmanı olarak tanıtan, devlet kurumlarına işçi ve memur alma sıfatıyla 12 şahsı dolandıran 2 şüpheli, yapılan araştırma ve incelemeler neticesinde yakalanarak çıkarılmış oldukları adli mercilerce tutuklanmıştır.

Kayseri il merkezinde Ekim Ayı içerisinde ekiplerimizce yapılan kontrollerde 5326 Sayılı Kabahatler Kanun kapsamında;

1-Emre Aykırı Davranış maddesinden (240)
2-Dilencilik maddesinden (141)
3- Kumar oynamak maddesinden (12)
4- Sarhoşluk maddesinden (23)
5- Gürültü maddesinden (462)
6- Rahatsız Etme maddesinden (165)
7- Tütün Mamullerinin Tüketilmesi maddesinden (29)
8- Kimlik Bildirmeme maddesinden (19)
9- Silah Taşıma maddesinden (27)
Olmak üzere toplam 1118 şahsa 121.361 TL idari para cezası tatbik edilmiştir.


VATANDAŞLARIMIZIN DİKKAT ETMESİ GEREKEN HUSUSLAR

Meydana gelen olayların aydınlatılması ve faillerinin yakalanmasında, zamanında yapılan ihbarlar hayati önem taşımaktadır. Vatandaşlarımızın yapmış olduğu ihbarlar, günün hangi saatinde olursa olsun mutlaka ve anında değerlendirilmektedir. Yapılan bu ihbarlar doğrultusunda şüpheli şahıslar yakalanmakta ve olaylar aydınlatılmaktadır. Bu bağlamda vatandaşlarımıza büyük görev düşmekte olup vatandaşlarımızın şüpheli şahıs, oto ya da herhangi şüpheli bir durumla karşılaşmaları halinde vakit geçirmeksizin günün her saati ücretsiz olan 155 Polis İmdat telefonunu arayarak bilgi vermeleri büyük önem arz etmektedir.

Vatandaşlarımızın, dolandırıcıların tuzaklarına düşerek mağdur olmamaları için, kendisini kamu görevlisi (emniyet amiri, komiser, savcı, hakim v.s.) olarak tanıtıp “telefon hattınız kopyalandı, hesap kartlarınız kopyalandı, banka hesaplarınıza girildi, albayın eşine küfürlü mesaj atmışsınız, çekilişten ödül kazandınız v.b.” sebeplerle para ve/veya kontör talep eden kişilere kesinlikle itibar etmeyip hemen 155 Polis İmdat hattını aramaları veya en yakın Polis Merkezine müracaat etmeleri gerekmektedir.

ÇOCUK ŞUBE MÜDÜRLÜĞÜ

Çocuk, ilk ve en yakın çevresi olan aileden oldukça yoğun bir biçimde etkilenir. Fiziksel psikolojik ihtiyaçların yanında, aile ortamı çocuk için vazgeçilmez olan güvenlik ve sevgi ihtiyaçlarını karşılar. Bu da çocuğun suça yönelmesini engeller. Bunun yanında aile ortamını oluşturan diğer bireylerin özellikle de anne ve babanın hem evliliğin getireceği sorumlulukları karşılayabilecek kadar olgun hem de çocuklar için birer model olabilecek yetkinlikte olması gerekir.

Çocuk her canlı varlık gibi değişen, çevresi ile etkileşen ve gelişen bir bireydir. Onun iyi ya da kötü olmasını belirleyen, suça yönelten nedenler, bireysel ve çevresel nedenler olmak üzere iki temel gruba ayrılır. Bireysel nedenler, çocukların işlediği suçların, ancak oldukça küçük bir kısmını oluşturur. Çocukların suça yönelmesinde esas önemli faktör çevresel nedenlerdir. Bunların başında, çocuğun hayatını içinde geçirdiği aile, okul, iş, kent ve arkadaş çevresi gelmektedir. Aileden ve çevreden yeterince ilgi görememe, sevgi yoksunluğu, otoriter aile yapısı, eğitimin yanlış ya da eksik olması, ekonomik sıkıntılar yada ekonomik aşırılıklar, ailelerin parçalanması, bazı gelenek ve görenekler, göç, dışlanmışlık psikolojisi, örnek alınan suçlu bireyler, gibi nedenler çocukları suça iten bazı nedenlerdendir.

İlimizde Kasım ayı içerisinde çocukların karıştığı olaylar sonucu ortaya çıkan suç tablosu aşağıda belirtilmiştir.

Kişilere
Karşı Mal Varlığına Karşı Narkotik Suçlar Diğer
Suçlar
Olay Sayısı 103 45 7 57
Suça Sürüklenen Çocuk 153 69 9 16
Mağdur Çocuk 56 1 - 44

Çocuk adalet sisteminde amaç, çocuğun içinde bulunduğu ortamdan çıkarılıp korunması, suç işlemeyi bir yaşam biçimi haline getirmesinin önlenmesi yani çocuğun iyileştirilmesidir. Topluma tekrar kazandırılmak istenen, suça sürüklenen ya da suç mağduru çocuklarla ilgili temel hedef suçu bir yaşam biçimi haline getirmelerinin önlenmesi ve kendilerine iyi bir gelecek kurmalarına yardımcı olmaktır.

Müdürlüğümüz Çocuk Şube Müdürlüğünce, suça sürüklenmiş, risk altında olan ve korunma ihtiyacı bulunan çocukların bedensel, ruhsal ve sosyal gelişimlerini sağlıklı olarak tamamlamaları ve yeteneklerini en üst düzeyde geliştirmeleri suçu bir yaşam biçimi haline getirmelerinin önlenmesi ve suç işlemelerinin önlenmesi amacıyla yürütülen projeler kapsamında;

1) Her Çocuğun Bir Hayali Olsun, Hayalleri Gerçek Olsun Projesi çerçevesinde, suça sürüklenen, suç mağduru ve risk altında bulanan toplam (100) çocuk, Kayserispor futbol takımının Kasım ayı içerisinde İlimiz Kadir Has Şehir Stadyumunda oynadığı Kardemir Karabükspor ile Gaziantepspor futbol müsabakalarını, toplam (150) çocuk ise Kayseri Kaski bayan basketbol takımının Kadir Has Spor ve Kongre merkezinde oynadığı Beşiktaş ile Canik Belediyespor lig maçı ile Horizont takımı ile oynanan Fıba Eurocup müsabakalarına götürülerek izlemeleri sağlanmış,
Şehit Onbaşı Hacı AYDIN İlköğretim Okulu öğrencilerinden 10 kişi, Kadir Has Kongre ve Spor Merkezi’nde gösterimde bulunan TÜRKİYE Sirki’ni izlemeye götürülmüştür.

2) Psiko-sosyal v.b. istismar sonucu sokağa itilen, sokakta yaşayan, evden kaçan, okul ile sorunlar yaşayan, aile içi iletişim problemleri yaşayan çocukların 5395 Sayılı Çocuk Koruma Kanunu kapsamında haklarında danışmanlık, bakım, barınma, sağlık ya da eğitim tedbiri alması gereken çocuklara yönelik olarak verilecek eğitim sayesinde çocukların yeniden aile ve topluma kazandırılmaları amacıyla, Gençlik ve Spor Hizmetleri İl Müdürlüğü ile Müdürlüğümüz Çocuk Şube Müdürlüğümüz ortaklığında hazırlanan Korunmaya Muhtaç Çocuklara Tiyatro Eğitimi Projesi çerçevesinde, (9) Erkek, (4) kız çocuğu olmak üzere toplam (13) çocuğumuz, 03/11/2012 tarihi itibariyle 4 ay sürecek çalışmalarına başlamışlardır.

3) İlimizde risk altında bulunan suça sürüklenmiş, sokakta bulunmayı alışkanlık haline getirmiş, uyuşturucu bağımlısı olmuş ve benzeri olumsuz şartlarla karşı karşıya olan, istismara uğramış çocukların suçlardan ve zararlı alışkanlıklardan korunmasına yönelik, bilinçlendirme ve bilgilendirme çalışmalarını da içerecek şekilde mesleki eğitim verilerek istihdam edilmelerinin sağlanması ve böylece topluma sağlıklı bireyler olarak kazandırılması amacıyla hazırlanan Çocuklarımızın Mutlu Geleceği İçin Umut Yıldızı Projesi çerçevesinde, 19/11/2012 tarihi itibariyle Ahmet Baldöktü Bakım ve Rehabilitasyon Merkezi Müdürlüğünde koruma altında bulunan (13) kız çocuğuna yönelik düz makine dikişi kursu başlatılmıştır.

4) “Dünya Çocuk Hakları Günü” münasebetiyle Çocuk Oyunları ve Spor Kulüpleri Konfederasyonu tarafından düzenlenen ve çeşitli Kamu Kurumları ile sivil toplum Kuruluşlarının katılımlarıyla 20 Kasım 2012 günü Tekden Kolejinde düzenlenen "Çocuklar Oyun Haklarını Bizimle Paylaşıyor” adlı programa konuşmacı olarak Çocuk Şube Müdürlüğümüz Adli Büro Amiri katılarak bilgiler vermiştir.

5) İlimiz Ahi Evren Mahallesinde, 08.11.2012 tarihinde saat:12.30 sıralarında ikametinden kaybolan Kocasinan-2007 doğumlu Kıyas BİÇER, Çocuk Şube Müdürlüğü Suç Önleme Büro Amirliğine bağlı motorize ekip görevlilerince aynı gün saat:19.30 sıralarında ikamete yaklaşık 20-25 metrelik mesafede (2) metre derinlik (10) metre genişliğindeki kuyu içerisinde bulunmuş ve kuyudan çıkartılarak ambulans ile hastaneye sevk edilmiştir.

Kaybolan çocuğun bulunmasına yönelik yapılan çalışmalar nedeniyle, 20.11.2012 günü Sayın İl Emniyet Müdürümüz Mustafa AYDIN tarafından ekipte görevli personel başarılı çalışmalarından dolayı TEŞEKKÜR BELGESİ ile ödüllendirilerek günün anısına çeşitli hediyeler verilmiştir.

6) Toplum Destekli Polislik Şube Müdürlüğü’nce hazırlanan ve bastırılan (1000) adet “Trafikte bir yanlış bütün doğruları götürür” başlıklı broşür, Çocuk Şube Müdürlüğü görevlilerince İlimiz merkezinde bulunan (6) İlkokula dağıtılarak çocukların bilgilendirilmeleri sağlanmıştır.

7) Okulların yakın ve uzak çevresinde koruyucu ve önleyici güvenlik önlemlerinin alınması, öğrencilerin şiddet ve şiddet içeren olaylara karşı korunması, madde bağımlılığı ve diğer zararlı alışkanlıklara karşı korunmasına yönelik önlemlerin alınması, okul giriş-çıkışlarında trafik ve asayiş yönünden alınan önlemlerin arttırılması, ruhsal, bedensel ve cinsel gelişimlerini olumsuz yönünde etkileyecek müstehcen neşriyattan ve diğer olumsuz unsurlardan korunmasına yönelik tedbirlerin alınması, öğrencilerin yasa dışı örgütsel ve ideolojik faaliyetlerinin etkilerinden uzak tutulması ve eğitim-öğretimin devam ettiği saatlerde öğrencilerin okul ortamında bulunmalarının sağlanması için, okulların yakın çevresinde bulunan umuma açık yerler, internet kafeler, elektronik oyun salonları ile park ve bahçelere yönelik denetimlerin artırılması amacıyla hazırlanan “Eğitim Ortamlarının Güvenliğinin Sağlanması Projesi” çerçevesinde okullar çevresinde çeşitli denetleme ve kontrol faaliyetleri yapılmıştır.

Eğitim Ortamlarının Güvenliğinin Sağlanması Projesi Kapsamında 2012 KASIM Ayı Denetleme Faaliyetleri DENETLEME
SAYISI YAPILAN
İŞLEM
SAYISI
İNTERNET SALONU 1619 8
PARK VE BAHÇELER 942 129
KAHVEHANELER 1515 5
DİĞER UMUMA AÇIK YERLER 577 197
OKUL SERVİS ARAÇLARININ KONTROL VE DENETİMİ 1821 253
ŞAHIS GBT SORGUSU 60485 338
ARAÇ SORGUSU 14594 39

8) Çocuklar ve gençlerimizin internet salonlarında madde bağımlılığı, intihara yönlendirme, cinsel istismar, kumar ve benzeri suçlar ile kötü alışkanlıklara teşvik eden yayınların içeriklerinden korumak, çocukların psikolojik gelişimini olumsuz yönde etkileyebilecek oyunların oynanmasını engellemek için internet salonlarının mevzuatlara uygun bir şekilde çalışmalarını sağlamak ve eğitim-öğretim çağındaki öğrencilerimizin okullarına devamlılığını artırmak amacıyla hazırlanan İnternet Salonlarının Etkin ve Sürekli Denetlenmesi Projesi çerçevesinde;

İnternet Ortamında Yapılan Yayınların Düzenlenmesi ve Bu Yayınlar Yoluyla İşlenen Suçlarla Mücadele Edilmesi Hakkında Kanun ile İnternet toplu Kullanım Sağlayıcıları Hakkında Yönetmelik gereğince içerisinde kamera bulunması, yaşı küçük çocukların kafelere alınmaması, porno içerikli sitelere girişin engellenmesi, geçmiş kayıtların tutulması gibi sorumluluklara uyulup uyulmadığı konusunda tüm ilçeler dâhil olmak üzere internet kafeler denetlenmektedir.
Kayseri Emniyet Müdürlüğünce 01.11.2012 ile 30.11.2012 tarihleri arasında il genelinde (1619) İnternet Kafe denetlenmiştir. Denetlemelerde; (1) işyerinde mahkeme kararıyla yasaklanan sitelere girebilmeyi sağlayan DNS değişikliği yapıldığı, (5) işyerinde yaşı küçük çocuk bulundurulduğu, (1) işyerinde IP Log kaydı ya da imzalayıcısı bulunmadığı, (1) işyerinde tütün ve tütün mamulleri kullanıldığı tespit edilerek (8) internet kafe hakkında ihlalle ilgili olarak adli ve idari işlem başlatılmıştır.

Bu nedenle çocuklarınızın kimlerle ve hangi ortamlarda görüştükleri, neleri seyrettikleri konularının önemi ile internet kafelerin güvenilirliğinin aileler tarafından bilinmesinin ne derece önem arz ettiği herkesin malumlarıdır. Çocuklarımızın psikolojilerinin gönderilen tuzak mesajlar ve uygunsuz görüntülerle bozulmaması için kafelerin aileler tarafından da incelenmesi gerekmektedir. Yasal olarak verilen yetkileri kullanırken ailelerin de bize yardımcı olması, geleceğimiz olan çocuklarımızı muhtemel zararlardan korurken hayatımızın önemli bir parçası haline gelen internetin yararlı kullanılmasını beraberinde getireceğini düşünüyoruz.

Geleceğimizin teminatı olan çocuklar ve gençlerimizi kötü alışkanlıklar ve zararlı ortamlardan uzak tutmada öncelikle ailelere büyük görev düşmektedir. Ailelerin çocuklarına gösterecekleri sevgi, ilgi ve şefkat onları birçok olumsuzluktan uzak tutacaktır. Çocuklar ve gençlerimizin esenliği için Kayseri Emniyet Müdürlüğü olarak bu güne kadar olduğu gibi bundan sonra da çalışmalarımız artarak devam edecektir.

Kamuoyuna saygıyla duyurulur.
KAYSERİ VALİLİĞİ

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2010 Kayseri News | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0352 231 31 39