• BIST 8970.53
  • Altın 2281.96
  • Dolar 32.3217
  • Euro 35.018
  • Kayseri 16 °C
  • Ankara 16 °C
  • İstanbul 19 °C

Burhan Yeni Akit'te Yazdı: Ak Parti İl Başkanı Hüseyin Cahid Özden Milletvekili Olmalı

Burhan  Yeni Akit'te Yazdı: Ak Parti İl Başkanı Hüseyin Cahid Özden Milletvekili Olmalı
Anadolu Yayın Platform Başkanı- Kontv Ankara Temsilcisi Sinan Burhan Yeni Akit Köşe Yazısı..Ak Parti kongrelerinde kavga var mı?

Ak Parti’de il kongreleri bitmek üzere. Bu süreçleri yakından takip ettim. En çok merak ettiğim konu bu kongrelerin nasıl geçeceğiydi. Acaba bir kavga çıktı mı? Liste yarışları yaşandı mı? Bu yarışlardan sonra bölünme, küsme ve kırgınlık yaşandı mı? Çünkü iktidar partilerinde kavgalar şiddetli olur. İmkan ve statünün olduğu yerde nefis vardır. Nefis de kavgayı, kıskançlığı ortaya koyar. Ama gelin görünki bu kavgalar olmadı. İlginç bir biçimde bütün bu kongreler sükunet içerisinde geçti. Elbette bu uyum ve kardeşlik ortamında en büyük pay Süleyman Soylu Bey’e ait.

Benim de içerisinde olduğum Milli Görüş kökenli gazetecilerin merak ettiği en önemli konulardan birisi de Soylu’nun böylesine önemli bir göreve geldikten sonra nasıl bir yol izleyeceği konusuydu. Kendisi sonuçta merkez sağ bir partiden gelmiş daha önce Doğru Yol Partisi’nde ilçe ve il başkanlığı yapmış nihayetinde Demokrat Parti’de genel başkanlık dahi yapmıştı.

Bazı arkadaşlar yav Süleyman Bey bu göreve geldi. Şimdi ne kadar Doğru Yol Partili varsa, ne kadar Demokrat Partili varsa ve ne kadar sağ partiden gelen varsa partiye dolduracak diye düşündüler. Ama öyle olmadı. Hatta şunu rahatlıkla söyleyebilirim ki, bu gelenekten gelenleri neredeyse partiye hiç almadı. Halbuki bu gelenekten gelen düzgün insanlar da partiye kazandırılmalıydı.

Süleyman Bey’i çok önceden tanırım; Celal Bayar köşkünde kendisini kontv ekranlarına çok konuk ettim. Halen başkan yardımcısı olan Nevzat Ceylan beyle o dönem uzun sohbetlerimiz oldu. Hepsi de milletin güçlenmesi, milletin değerlerinin hakim olması üzerineydi.

Tabii Soylu bizim geleneğe uzak değil. Amcası Rahmetli Ali Soylu Bey, Milli Görüş camiasının duayenlerinden birisiydi. Rahmetli Erbakan Hocam cenazesi başında ağlamıştı. Erbakan Hoca’nın ender gözyaşı döktüğü isimlerden birisi de Süleyman Bey’in amcazadeleriydi. Zaten Sayın Soylu bu geleneğe yakın kıymetli bir isim.

Teşkilatlarda yüksek bir motivasyon var. Örneğin Ak Parti Kayseri İl Başkanı Hüseyin Cahit Özden Beyle geçtiğimiz haftalarda bir araya geldik. Başkan bana çok iddialı bir cümle sarf etti. Biz dedi oy oranında Konya’yı geçeceğiz. Ve Kayseri’de 9 milletvekilinin tamamını alacağız iddiasında bulundu. Bu yüksek bir motivasyondu. Hüseyin Cahit Özden Kayseri’nin abisidir. Yıllardır partiye hizmet etmektedir. Tekrar il başkanı seçilmiştir. Gönül ister ki başkan bey Ankara’ya milletvekili olarak gelsin. Sonuçta onun yerine il başkanlığı yapacak kıymetli isimler de var.

Teşkilatların bu denli motiveli çalışmasında Süleyman Bey’in katkısı çok büyük. Şimdi kongreleri bitirip, seçime doğru yol alacaklar. Seçimlerde birlik ve beraberlik çok önemli.

Geçtiğimiz günlerde mecliste yüce divan oylaması vardı. Bu oylama öncesi ve sonrasında parti birlik ve bütünlüğüne yakışmayan bazı açıklamalar oldu. Bu açıklamalar siyaseten doğru değildir. Bu tür açıklamalar karamsarlık üretir. Sanki bir ayrışma havası varmış diye düşünülebilir. Meclis grubunda bu tür bir tartışma yaşanırken, teşkilatlarda bir sorun çıkmaması önemlidir. Sonuç olarak şunu söyleyebilirim ki, Süleyman Bey disiplinli ve özverili çalışmasıyla başta ben olmak üzere birçok dostumuzu şaşırtmıştır. 

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2010 Kayseri News | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0352 231 31 39