• BIST 9079.97
  • Altın 2323.809
  • Dolar 32.3608
  • Euro 34.9399
  • Kayseri 7 °C
  • Ankara 12 °C
  • İstanbul 13 °C

Büyük Rusya Projesine dikkat!

Büyük Rusya Projesine dikkat!
BBP Yüksek İstişare Kurulu Başkanı Hakkı Öznur, ''Suriye hava sistemini Ruslar kurdu, füze ve silah ihtiyaçlarını da Rusya karşılamakta. Rusya'nın Akdenize inmesi için Suriye'ye ihtiyacı var'' dedi.
Öznur, Kayseri İl Başkanlığı'nda düzenlediği basın toplantısında Suriye'nin Türk jetine saldırısından Rusya'nın kesinlikle haberdar olduğunu iddia etti.

Suriye'nin saldırısından Rusya'nın kesinlikle haberdar olduğunu belirten Öznur; “Suriye hava sistemini Ruslar kurdu, füze ve silah ihtiyaçlarını da Rusya karşılamakta. Rusya'nın Akdenize inmesi için Suriye'ye ihtiyacı var. Askeri bakımdan Rusya'nın Akdenize inmesine imkan veren Tartus limanı bu manada önemlidir. Rusya ile Suriye arasında 1971 yılında imzalanan antlaşma ile bir Nusayri kenti olan Tartus limanı Rusya'ya tahsis edildi. Rusya'nın Ukrayna'daki Kırım deniz üssünün Karadenizdeki anlamı ne ise Tartus'un Akdenizdeki anlamı da odur. Bu proje Büyük Rusya projesidir. Rus yönetimi Mısırda İhvan-ı Müslimin'in iktidara gelmesinden rahatsız olmuştur. Suriye'de de ihvan çizgisinde bir hareketin iktidar olmasını istemiyor. Yine Türk jetinin vurulmasına Esad kadar içimizdeki baasçılar da sevinmiştir. Suruye2de PYD (Demokratik birlik Partisi )’nin başındaki Salih Müslim bir haindir ve katil Esad’ın ajanıdır. PKK’nın Suriyedeki uzantısı PYD’dir. Muhaberat, PKK ve PYD el ele Suriye’de katliamlara devam etmektedir. '' diye konuştu.

Putin-Netenyahu ortaklığına da değinen Öznur; ''Mısır'da, Muhammed Mursi'nin cumhurbaşkanlığını kazanmasının akabinde Putin, İsrail'i ziyaret etti. Putin Arap Baharı'ndan İsrail ve ABD gibi rahatsız. İsrail ve Rusya çıkarları gereği Esed rejiminin devamından yanalar'' şeklinde konuştu.

Terörün arka planına dikkat çeken Öznur, ''Bölücü terör örgütünün arkasında Amerika, Avrupa Birliği ve İsrail var. Nasıl ki, İsrail bir terör devleti ise, Suriye'de bir terör devletidir. Türkiye Amerika ve NATO'ya güvenmemeli. Leyla Zana ile Selahattin Demirtaş arasında fark yok. Bunlar tamamen şov yapıyorlar'' ifadelerinde bulundu.
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2010 Kayseri News | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0352 231 31 39