• BIST 9079.97
  • Altın 2307.267
  • Dolar 32.3405
  • Euro 35.0516
  • Kayseri 16 °C
  • Ankara 19 °C
  • İstanbul 19 °C

Büyükanıt'ın kızı Uyuşturucu Baronunun Oğlunu Ziyarete Gitti

Büyükanıt'ın kızı Uyuşturucu Baronunun Oğlunu Ziyarete Gitti
Org. Yaşar Büyükanıt'ın kızının, uyuşturucu baronu Münir Baycan ve oğlunu ziyaret etmek istediği, görüşe izin vermeyen jandarmayı da tehdit ettiği iddia edildi.
Eski Genelkurmay Başkanı emekli Org. Yaşar Büyükanıt’ın kızı Bengü Büyükanıt’ın Kocaeli’de 45 kilo eroinle yakalanan uyuşturucu baronu Münir Baycan ve oğlunu ziyaret etmek istediği, ismi listede bulunmadığı için görüşe izin vermeyen jandarmayı da “Ben Büyükanıt’ın kızıyım izin versen iyi olur” şeklinde tehdit ettiği ortaya çıktı.

Eski Genelkurmay Başkanı emekli Org. Yaşar Büyükanıt’ın kızı Bengü Büyükanıt’ın 45 kilo eroinle yakalanan uyuşturucu baronunu ziyaret etmek istediği, ismi listede bulunmadığı için görüşe izin vermeyen jandarmayı da “Ben Büyükanıt’ın kızıyım izin versen iyi olur” şeklinde tehdit ettiği ortaya çıktı. İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı’nın tehdit olayı ile ilgili inceleme başlattığı öğrenildi.
haberevet

“BEN YAŞAR BÜYÜKANIT’IN KIZIYIM, İZİN VERSEN İYİ OLUR”

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı, Ümraniye Cezaevi’nde yatan uyuşturucu davası tutuklusu Münir Baycan isimli bir sanığın ilginç irtibatı ile ilgili inceleme başlattı. Baycan ve yakınlarının eski Genelkurmay Başkanı emekli Orgeneral Yaşar Büyükanıt’ın kızı Bengü Caymaz Büyükanıt ile irtibatlı olduğu ileri sürüldü. Ümraniye Cezaevi’nde yatmakta olan tutuklu sanık Baycan, kanser hastası olduğu tespit edilince geçtiğimiz Temmuz ayında Kartal Eğitim Araştırma Hastanesi’ne yatırıldı. Baycan, hastanenin tutuklu odasında sıkı güvenlik altında tutuluyordu. Bu sırada Münir Baycan’ı refakatçi oğlu Nuri Can Baycan ile gelen bir bayanın tutuklu sanığı ziyaret etmek istediği belirtildi. Ceza İnfaz Koruma Memuru ve jandarmaya müracaat eden sarışın bayana savcılık tarafından verilen ziyaretçi listesinde ismi olmadığı için izin verilmeyince tartışma çıktığı ifade edildi.

Israrlara rağmen izin çıkmayınca Nuri Can Baycan’ın yanındaki bayanın jandarma personeline, “Bunu söylemek istemezdim ama ben Yaşar Büyükanıt’ın kızıyım. Bana izin verseniz iyi olurdu” dediği ileri sürüldü. Görevli jandarma personelinin ise “Kim olursanız olun adınız listede yok ise izin veremeyiz” cevabını üzerine meçhul bayan Osman Nuri Baycan ile oradan uzaklaştı.

İNTERNETTE GÖRDÜĞÜ RESİMLERLE AYNI KİŞİ

Yaşanan hengamenin şokunu atlatan jandarma görevlileri daha sonra internetten gelen bayanın gerçekten Büyükanıt’ın kızı Bengü Büyükanıt olup olmadığını araştırdı. Arama motorunun görseller bölümüne Bengü Büyükanıt yazan jandarma personeli, kendisini tehdit eden bayanın Bengü Caymaz Büyükanıt olduğunu anlayıp, tutanak tutturdu.

İSTANBUL CUMHURİYET BAŞSAVCILIĞI’NDAN “İRTİBATI ARAŞTIRIN” TALİMATI

Olayın İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı’na yansıması üzerine konuyla ilgili inceleme başlatıldı. Büyükanıt’ın kızı ile Baycan ailesi arasında bir irtibat olup olmadığı İstanbul Narkotik Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü’ne soruldu.

45 KİLO UYUŞTURUCU İLE YAKALANAN BAYCAN’IN TAHLİYESİ DE İLGİNÇ

Öte yandan konuyla ilgili inceleme devam ederken, Baycan’ın ilginç bir şekilde tahliye edilmesi tartışma konusu oldu. Cezaevi’nde yatmakta olan tutuklu sanık Baycan, 1 Ekim 2012 tarihinde kanser hastası olması sebebiyle cezası altı ay ertelenerek, tahliye edildi. Kanser hastası olan yüzlerce mahkum hastane ve cezaevi arasında mekik dokurken, 45 kilo eroini polise satmak isterken yakalanan Baycan’ın tahliye edilmesi dikkat çekti.

Bir başka ilginçlik ise Baycan’ın hastanede yattığı sırada jandarmaya gönderilen refakatçi listesi ile ilgili. Üsküdar Cumhuriyet Başsavcı Vekili Enver Sezgin tarafından onaylanan listede Baycan’a refakat etmesi için 8 isme izin verildiği ifade ediliyor. Baycan’ın çocukları Nuri Can Baycan, Tekin Baycan, Ayhan Baycan, kızları Seliha Baycan, Sevda Baycan, Selma Baycan, torunu Velat Baycan ve eşi Nesibe Baycan’a izin vermesinin abartılı olduğu vurgulanıyor.

KOCAELİ NARKOTİK YAKALAMIŞTI

Uyuşturucu ile mücadelede Türkiye’deki en başarılı ekipler arasında gösterilen Kocaeli Narkotik polisi, alıcı kimliğinde uyuşturucu tacirleri ile pazarlık yapıp 45 kilo uyuşturucu ele geçirmişti. Alıcı kimliğindeki polisler, Otoyol’da Derince turnikeleri yakınlarında Münir Baycan (51) ile oğlu Salih Baycan (29) ve Abdullah Hamit Alkan (51) isimli sanıkları eroinlerle birlikte gözaltına almıştı.

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2010 Kayseri News | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0352 231 31 39