• BIST 9151.98
  • Altın 2324.488
  • Dolar 32.3582
  • Euro 34.9376
  • Kayseri 13 °C
  • Ankara 14 °C
  • İstanbul 15 °C

Büyükkılıç, Melikgazi Belediyesi olarak kültür gezileri

Büyükkılıç, Melikgazi Belediyesi olarak kültür gezileri
“Mimarsinan müzesi misafirlerini ağırlıyor”

Melikgazi Belediye Başkanı Memduh Büyükkılıç, Melikgazi İlçesinin adeta açık alan müzesi olduğunu 6000 bin yıllık tarihi yapı ve eserleri ile kültür ve sanat merkezi hizmeti verdiklerini söyledi. 

58573.jpg

 

 

KAYSERİNEWS.COM KAYSERİ'NİN EN ÇOK TAKİP EDİLEN HABER SİTESİ 

 


Ağırnas Mahallesinde bulunan tarihi Yer altı şehri ve Mimarsinan'ın doğduğu evin büyük ilgi gördüğünü ve her gün birçok kişi ve gruplarca gezildiğini belirten Başkan Büyükkılıç, Melikgazi Belediyesi olarak kültür gezileri düzenleyerek bu tarihi yerlerin bilinmesine, öğrenilmesine ve toplumun bilinçlenmesine vesile olduklarını kaydetti.


Melikgazi Belediyesi Engelliler birimimiz ile bir Özel Eğitim ve Rehabilitasyon merkezindeki farklı engelli gruplarından öğrencileri Ağırnas Mahallemizde bulunan tarihi yer altı şehri ve Mimarsinan'ın doğduğu evi gezdirerek bilgilendirdiklerini ifade eden Başkan Büyükkılıç, konu ile ilgili olarak şunları söyledi:


“Şehrimizde bulunan tarihi eserleri onarıyor ve günümüzün hizmetine açıyoruz. Amacımız bu dünya mirası eserlerin gelecek kuşaklara aktarılmasıdır. Ancak bununla kalmıyoruz. Bu eserlerin tanıtımı için kültür gezileri düzenliyoruz. Melikgazi Belediyesi Engelliler birimimiz bünyesinde ve öncülüğünde Özel Eğitim ve Rehabilitasyon merkezindeki farklı engelli gruplarından öğrencileri Ağırnas Mahallemizde bulunan tarihi Yer altı şehri ve Mimarsinan'ın doğduğu evi gezdirerek, tarihe yolculuk yapmalarına imkân tanıdık.

Okuyarak ve gezerek öğrenme arasındaki farklılığı biliyoruz. Bu neden ile bir eğitimde gezerek ve görerek öğrenmeye önem veriyoruz. Bu etkinliğimiz ilerleyen günlerde farklı okullarla devam edecek olup Ağırnas'ı ve Mimarsinan'ın doğup büyüdüğü evi görmeyen hiçbir öğrencimiz kalmayacaktır”


Başkan Memduh Büyükkılıç, Melikgazi ilçesindeki eserlerin bir dünya mirası olduğunu adeta Anadolu’nun tapusu sayıldığını bu açıdan bir çok yerli ve yabancı turisti ağırladıklarını sözlerine ekledi.

20160722aw807230_02.jpg

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2010 Kayseri News | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0352 231 31 39