• BIST 9008.98
  • Altın 2281.851
  • Dolar 32.3198
  • Euro 35.0518
  • Kayseri 16 °C
  • Ankara 16 °C
  • İstanbul 19 °C

BÜYÜKKILIÇ: ''TAŞKIN SU KANALLARINI İYİ Kİ YAPMIŞIZ”

BÜYÜKKILIÇ: ''TAŞKIN SU KANALLARINI İYİ Kİ YAPMIŞIZ”
Melikgazi Belediye Başkanı Dr. Memduh Büyükkılıç, her zaman her yerde ilkesi ile DSİ’ye ait taşkın su kanallarını belediye olarak kendilerinin inşa ettiğini söyleyerek, “Bu çalışmayı iyi ki yapmışız” dedi.

Melikgazi Belediye Başkanı Dr. Memduh Büyükkılıç, aşırı yağışlarda yapılan bu alanlarda hiçbir zarar olmadığını ifade ederek, “Hisarcık ile Kıranardı arısında yer alan doğal su yatağında taş ve kayaların köprüyü tıkaması sonucu suların taşması ile çevreye zarar vermiştir. Bu da gösteriyor ki beton su kanallarında su daha akışkan ve hızlı olduğundan tıkanma olmadığından bir zararı ve afeti önlemektedir" dedi. Melikgazi Belediye Başkanı Büyükkılıç, Melikgazi Belediyesi olarak Devlet Su İşleri Bölge Müdürlüğü ile yapılan protokol neticesinde ilçe sınırları içerisinde yer alan doğal taşkın su kanallarını belediye olarak beton duvar ile yaparak sel sularını kontrol altına aldıklarını dile getirdi. Doğal olarak oluşan taşkın su kanallarını beton zemin ve beton duvar ile kontrol altına aldıklarını hatırlatan Büyükkılıç, Melikgazi Belediyesince yapılan bu çalışmanın yerinde bir karar ve hizmet olduğunu dün akşam aşırı yağış alan Erciyes Dağı’ndan gelen sel suları ile bir kez daha tescillendiğini kaydetti. Beton duvar ile kontrol altına alınan bölgelerde bir sorun oluşmadığını, ancak doğal olarak toprak zemin ve kayalar ile oluşan Deliçay olarak da bilinen su yatağının aşırı yağışlarla taş ve kaya parçaları ile tıkanması sonucu sel suların çevreye zarar verdiğini belirten Büyükkılıç, konu ile ilgili olarak şunları söyledi;
"Melikgazi Belediyesi her zaman her yerde ilkesi ile DSİ ait taşkın su kanallarını belediye olarak biz inşa ettik. Bu çalışmayı iyi ki yapmışız. Çünkü aşırı yağışlarda yapılan bu alanlarda hiçbir zarar olmaz iken, Hisarcık ile Kıranardı arasında yer alan doğal su yatağında taş ve kayaların köprüyü tıkaması sonucu suların taşması ile çevreye zarar vermiştir. Bu da gösteriyor ki beton su kanallarında su daha akışkan ve hızlı olduğundan tıkanma olmadığından bir zararı ve afeti önlemektedir. Belediye olarak Kazım Karabekir mahallesinden başlayan ve Konaklara kadar devam eden üç ayrı taşkın su kanalındaki bu çalışmayı Deliçay su kanalında da gerçekleştireceğiz. Şu anda ekiplerimiz her yerde çalışma gerçekleştirmektedir. Kapalı yol ve köprü yoktur. Kıranardı ve Hisarcık arasında meydana gelen toprak ve taş ile kaya temizleme çalışması yapmaktadırlar"
Melikgazi Belediye Başkanı Memduh Büyükkılıç, taşkın su kanallarının sabah yapılan kontrollerinde su akıntısının olmadığını ve bu kanalların sürekli olarak temizlendiğini ve açık tutulduğunu sözlerine ekledi.

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2010 Kayseri News | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0352 231 31 39