• BIST 9079.97
  • Altın 2322.804
  • Dolar 32.3596
  • Euro 34.9247
  • Kayseri 11 °C
  • Ankara 13 °C
  • İstanbul 15 °C

BÜYÜKKILIÇ’TAN DEV GERİ DÖNÜŞÜM HAMLESİ

BÜYÜKKILIÇ’TAN DEV GERİ DÖNÜŞÜM HAMLESİ
Melikgazi Belediyesi dev tesisleri bir bir hayata geçiriyor.BÜYÜKKILIÇ’TAN DEV GERİ DÖNÜŞÜM HAMLESİ YAP-İŞLET-DEVRET MODELİYLE İHALEYE ÇIKIYOR

www.kayserinews.com  kayserinin en güncel haber sitesi mutlaka tıklayın facebook sayfamız ve twitter sayfamız'dan takip edebilirsiniz.

Kayserinews.com@Kayserinewscomtwittersayfamıztakip edebilirsinizTIKLAYIN,BEĞENİ,YAPIN-FACEBOOK-SAYFASI-HABER-TAKİP-SİSTEMİ .https://www.facebook.com/kayserinewscom-261415263889283/?fref=ts

 

 

Belediye Başkanı Dr. Memduh Büyükkılıç, Geri Dönüşüm Tesislerinin Yap-işlet-devret modeliyle yapılması için meclisimizden kararımızı aldık .

Yakında ihaleye çıkacağız ve en kısa zamanda hayata geçirilecek” dedi EN ÇOK PİL VE YAĞ ÇEVREYİ KİRLETİYOR

Vatandaşların geri dönüşüm atıklarını çöp olarak değerlendirmemeleri konusunda uyarılarda bulunan başkan Büyükkılıç, geri dönüm çalışmalarıyla ilgili, KAYSERİNEWS.COM'UN sorularını yanıtladı.

Çevreyi en çok kirleten atıkların pil ve yağ olduğunu altını çizen başkan Büyükkılıç,”diyelim ki attığın koltuk takımı çevrede görüntü kirliliği oluşturur ama doğayla sorun oluşturmaz.

Ama lavaboya döktüğümüz bir yağ , yada doğaya karışan bir pil, büyük sorun oluşturuyor.Zehirlenmelere neden oluyor.Bu ikisi ön planda olmak üzere biz 18 alanda aşağı yukarı çalışma yapıyoruz.15 yıldır da Melikgazi bölgesinde bu çalışmalarda iyi bir noktaya geldik ve bakanlıklardan ödüllerde aldık.

Arkadaşlarımız zaman zaman yurt dışına gidip oralarda eğitimde verdi.Geçenlerde belediyeler birliğinde yapılan çalışmaları anlattılar.

Güneş enerjisi çalışmalarımızda örnek çalışma olarak takdir edildi” şeklinde konuştu BİZLERİN ESKİLERİ, BİR BAŞKASININ YENİSİ OLABİLİR Daha temiz ve daha yaşanabilir bir Melikgazi için hep birlikte çalışmaya devam edeceklerinin altını çizen Büyükkılıç,”Geri dönüşüm denilince kağıttı,

plastikti, camdı şeklindeki dönüşümden önce aklınıza ne gelirse elektronik atıklardan, yağ atıklarından, mobilya atıklarından bir başkasının eskisi bir başkasının yenisidir mantığıyla, onları temizlemek, onları gerekli yerlere ulaştırmak suretiyle dönüşüme fırsat vererek, her türlü çalışmaları yapan bir yaklaşım sergilemekteyiz.

Ancak bu çalışmaları yaparken şu andaki tesisimizin ihtiyaca cevap vermesine rağmen daha büyük, daha modern, daha çağdaş, daha ileri teknolojiyi içeren bir çalışmayı yapan bir geri dönüşüm tesisinin de yap- işlet- devret modeliyle meclisimizden kararını aldık.

Yakında ihaleye çıkacağız hayata geçirileceğini de paylaşmak isterim.Toplum bilinçlenince kapıdan ayrıştırarak bu ürünleri almaya başlayınca ihtiyaçlarda ona gör değişiyor.

Dolayısıyla vatandaşımızda bilinçleniyor.Okullarda bu çalışmaları yaptık.Muhtarlarla bu çalışmaları yaptık.

Bina görevlisi kardeşlerimizle yöneticileriyle sağlık kesimiyle aklınıza hangi sektör geliyorsa, Çevre Koruma Müdürlüğü adı altında bir ekibimizle, çocuk meclisimizde bu alanda bize çok büyük destek verdi, bilinçlenme yönünden çok büyük katı sağladı.

Her türlü çalışmaları yaptık ve önemli bir mesafe elde ettik.Ben emeği geçen herkese teşekkür ediyorum” ifadelerini kullandı .

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2010 Kayseri News | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0352 231 31 39