• BIST 9079.97
  • Altın 2322.672
  • Dolar 32.3501
  • Euro 34.8436
  • Kayseri 8 °C
  • Ankara 13 °C
  • İstanbul 14 °C

Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Çelik:

Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Çelik:
"KAYSERİ'NİN PROJELERİNİ GÜNDEME GETİRDİK"

Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Çelik, Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan, 11. Cumhurbaşkanımız Abdullah Gül, Başbakanımız Binali Yıldırım ve çok sayıda devlet adamının katılımıyla Pazar günü Kayseri'de gerçekleştirilen programları değerlendirdi. Başkan Çelik, Kayseri'nin tarihi bir gün yaşadığını belirtti ve iki yol arkadaşının tüm dünyaya Kayseri'den seslendiğini kaydetti. 

20161205aw919777_01.jpg
Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Çelik, 4 Aralık Pazar gününün Kayseri siyasi tarihine geçecek önemli bir gün olduğunu söyledi. Şehrimizin benzersiz bir gün yaşadığını vurgulayan Başkan Çelik, "Başta Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan olmak üzere, 11. Cumhurbaşkanımız Abdullah Gül, Başbakanımız Binali Yıldırım, eski Başbakanlardan Ahmet Davutoğlu, Genel Kurmay Başkanı Hulusi Akar, bakanlar ve çok sayıda milletvekilinin yanı sıra Afganistan eski Devlet Başkanı Hamid Karzai, Arnavutluk eski Devlet Başkanı Bamir Topi, Bosna-Hersek Devlet Başkanlığı Konseyi Başkanı Bakir İzzetbegoviç, Avrupa Birliği Komisyonu eski üyesi Günther Verheugen, Almanya eski Başbakanı Gerhard Schröder, Yunanistan eski Başbakanı George Papandreou, Sırbistan eski Devlet Başkanı Boris Tadiç, Katar Emiri'nin kardeşi Şeyh Thani Hamad Bin Hamad Al-Thani, Pakistan Pencab Eyaleti Başbakanı Şahbaz Şerif, Türkmenistan Bilimler Akademisi Başkanı Mered Aşırbayev, Azerbaycan Cumhuriyeti Milli Meclis Başkanı Ogtay Asadov, Kral Faysal Vakfı Mütevelli Heyeti Başkanı Prens Türki Al-Faysal gibi çok sayıda yabancı devlet adamı, diplomatlar, yurt içi ve yurt dışından iş adamları ve çok sayıda gazeteci ilimize geldi. Misafirlerimiz için Erkilet Havaalanına 15'ten fazla özel uçak indi. Bu denli geniş katılımlı organizasyonun başarıyla sonuçlandırılması bizi ziyadesiyle mutlu etti" dedi.

15253584_10154772602392302_109604375858718296_n-052.jpg


"YOL ARKADAŞLARI DÜNYAYA KAYSERİ'DEN SESLENDİ"
4 Aralık Pazar gününün en dikkat çekici yönlerinden birisinin 50 yıllık dost olan iki yol arkadaşının tüm dünyaya Kayseri'den mesaj vermesi olduğunu ifade eden Büyükşehir Belediye Başkanı Çelik, "İki gönüldaş, iki dava arkadaşı, iki yol arkadaşı herkesin beklediği mesajları Kayseri'den verdiler" diye konuştu. Sümer Bez Fabrikasına ait tarihi bir binanın Türkiye'de ilk kez Cumhurbaşkanlığı Abdullah Gül Müzesi olarak açılmasının önemini de vurgulayan Başkan Çelik, müzenin işletmesinde Kayseri Büyükşehir Belediyesi'nin de yer aldığını belirtti.


Sanayi Odası'nın ödül töreninde en anlamlı ödüllerden bir tanesini Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan almanın mutluluğunu da dile getiren Başkan Mustafa Çelik, "Büyükşehir Belediyesi'nin iştiraki olan ve 90'ıncı yılına giren Kayseri ve Civarı Eletrik T.A.Ş. Sanayi Odası'nın en eski üyesi olarak onur ödülüne layık görüldü. Bu ödülü bizzat Cumhurbaşkanımızın elinden aldık" dedi.


"ÇOK ÖNEMLİ YATIRIMLARIMIZI CUMHURBAŞKANIMIZ AÇTI"
Cumhuriyet Meydanı'nda 586 milyon TL'lik kamu kuruluşlarının yapmış olduğu tesislerin hizmete açıldığını da hatırlatan Başkan Çelik, sözlerini şöyle sürdürdü: "Hafta başında özel sektöre ait tesisler de açılış törenine dahil edilmişti. Böyle olması halinde 1 milyar TL'nin üzerinde bir açılış yapılacaktı; ancak sadece kamu tesislerinin olması uygun görüldü ve 586 milyon TL'lik yatırımlar açıldı. Bu yatırımların 242 milyon TL'si Büyükşehir Belediyemiz ve bağlı yatırımcı kuruluşların yatırımlarıdır.

Bunlar içinde KCETAŞ'ın 80 milyon TL'lik yatırımı, KASKİ'nin 40 milyon TL'lik alt yapı yatırımı, Erciyes Elektrik A.Ş.'nin 41 milyon TL'lik güneş enerjisi santrali, 52 milyon TL'lik Bilim Merkezi, Bünyan, Sarıoğlan, Palas ve Özvatan'daki Kadın Gençlik Merkezleri, dört okulumuz, Erciyes'teki karlama üniteleri ve diğer yatırımlarımız bulunuyor.

Cumhurbaşkanımız tarafından açılan hiçbir tesisin resmi açılışı bugüne kadar yapılmadı. Yaz sezonunun başından itibaren ilçelerimiz ve kent merkezinde her hafta bir açılış yaptık; ancak Cumhurbaşkanımızın gelişi belli olunca son bir aydır açılışları erteledik. Şimdi açılışı yapılan yatırımlarımızın önümüzdeki günlerde tanıtımını yapacağız. Bunlardan birisi olan Bilim Merkezi'ni büyük bir bilim şenliği ile birlikte tanıtacağız" dedi.
Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Büyükşehir Belediyesi'ni ziyareti üzerinde de duran Başkan Çelik, "Zatı Alileri her zaman geldiğinde sağ olsunlar Büyükşehir Belediyemizi ziyaret ediyor. Bizleri dinliyor, biz de Kayseri ile ilgili taleplerimizi iletiyoruz.

Yapmış olduğu ziyaret sırasında Pakistan'dan gelen devlet adamının resmi kabulünün belediyemizin Başkanlık Makamında yapılması da bizi mutlu etti. Ayrıca Sayın Cumhurbaşkanımızın Kayseri'ye her geldiğinde hem Büyükşehir Belediyemiz hem de Kayseri'den sitayişle bahsediyor. Bu ziyaretinde de 'Kayseri bizim canımız ciğerimiz' demesi, belediyemizin yaptığı çalışmalardan övgüyle bahsetmesi bizi ziyadesiyle memnun etti. Kayseri Anadolu'nun gözde şehri, cazibe merkezi olduğunu bir kez daha ispat etti" diye konuştu.


"KAYSERİ'NİN PROJELERİNİ GÜNDEME GETİRDİK"
Cumhurbaşkanımız Erdoğan'ın katıldığı toplu açılış törenine Kayserililerin gösterdiği ilgiye de dikkat çeken Başkan Mustafa Çelik, soğuk havaya rağmen büyük bir katılımın olduğunu söyledi ve ilgileri nedeniyle Kayseri halkına teşekkür etti. Yapılan programlar vesilesiyle Kayseri'nin projelerini dile getirme fırsatı bulduğunu da ifade eden Başkan Çelik, "Sayın Başbakanımız Binali Yıldırım ile Kayseri'nin projelerini görüşme fırsatı buldum. Özellikle Hızlı Tren ve Havaalanına Yeni Terminal Binası projelerinin hızlandırılmasıyla ilgili Sayın Başbakanımızdan beklentilerimizi dile getirdim" dedi.

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2010 Kayseri News | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0352 231 31 39